budyń - 12640 przepisów (strona:76/843)

Ciasto bez pieczenia z rurkami z kremem - rurociąg 82

Składniki: (blaszka 31x21, szklanka 250 ml) Mleko 3 szklanki Budyń śmietankowy bez cukru 3 Masło 200 g Herbatniki kakaowe ok 36 sztuk Rurki 36 sztuk ( ok 1,5 opakowania) Cukier 3 łyżki Cukier puder 4 łyżki Czekolada mleczna 60 g Czekolada biała 40 g Przygotowanie: W szklance mleka rozmieszać budynie i 3 łyżki cukru. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego mleka(...)wlewamy rozrobiony budyń zagotowujemy cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia gdy budyń zgęstnieje. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Miękkie masło zmiksować z pudrem na puch. Dodawać po łyżce przestudzonego budyniu cały czas miksując. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników, wylewamy połowę masy budyniowej. Układamy rurki z kremem jedną przy drugiej. Wylewamy pozostały krem budyniowy. Wykładamy

Kulinarne przygody
Drożdżówki z budyniem i kruszonką 74

ukręconą przez siebie drożdżówką, to coś wspaniałego! W związku z tym, że przypadły Wam do gustu wegańskie drożdżówki z serem , postanowiłem zrobić kolejny klasyk z dzieciństwa, czyli drożdżówki z budyniem . Drożdżówki z budyniem i kruszonką Dzisiejszy przepis na drożdżówki z budyniem jest wegański, co na moim blogu i w moim życiu jest standardem. Oznacza to, że są to drożdżówki(...)jajek i BEZ mleka, ale za to ZE smakiem i DLA KAŻDEGO. Tak samo jak przy ostatnim cieście z borówkami , zdecydowałem się również drożdżówki udekorować niezawodną kruszonką. Drożdżówki z budyniem – KĄCIK PORAD Kruszonkę możesz zrobić z masłem roślinnym, margaryną lub olejem kokosowym. Dodatkowo drożdżówki możesz udekorować lukrem, ale nie jest to konieczne. Upieczone i przestudzone drożdżówki możesz przechowywać maksymalnie

Blendman
Łatwe Ciasto MARGARETKA-super wygląda i smakuje+FILM 110

BISZKOPT KAKAOWY -4 jajka -1/3  szkl cukru  -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżka kakao ciemnego -niepełna szkl mąki pszennej tortowej KREM -1200 ml mleka -3 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -1 łyżka mąki ziemniaczanej -0,5 szkl cukru -300g masła DODATKOWO -kruche ciastka w kształcie kwiatków z marmoladą -2 galaretki cytrynowe -800ml wrzątku(...)początek robimy bazę kremu-do garbka dajemy mleko, cukier, mąkę ziemniaczaną oraz budynie. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy mieszając. Powstały budyń studzimy.  BISZKOPT żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier. Miksujemy do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy żółtka-miksujemy. Dodajemy  mąkę, proszek do pieczenia i kakao-miksujemy na najniższych obrotach. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
CZEKOLADOWIEC CHAŁWOWO - BORÓWKOWY 68

łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki pszennej 180 g margaryny 1 łyżka proszku do pieczenia 100 g chałwy waniliowej ok. 500 g borówki amerykańskiej Masa czekoladowa : 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: garść płatków czekoladowych U mnie szklanka ma 200 ml Przygotowanie:, Borówkę amerykańską(...)zaś boki posmarować masłem. Piec około 35-40  minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa czekoladowa -  100 g gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. 2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Wielbłąd Bez Pieczenia 98

pewnością zachwyci Wasze podniebienia. Bo kto nie lubi puszystej, budyniowej masy, z dodatkiem słodkiej krówki i herbatników? PRZEPIS NA CIASTO WIELBŁĄD BEZ PIECZENIA Składniki 1200 ml mleka 3 budynie śmietankowe bez cukru 2/3 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 200 g masła ok. 160 g podłużnych biszkoptów ok. 200g herbatników 2/3 puszki masy kajmakowej Wykonanie Budynie oraz mąkę rozpuścić(...)mleka. Pozostałe mleko z dodatkiem cukru zagotować. Do gotującego się mleka wlać mieszankę budyniową, zmniejszyć moc palnika i ciągle mieszając gotować do uzyskania gęstego budyniu. Gotowy budyń przełożyć do miseczki, przykryć folią, by nie powstał kożuch i odstawić do przestygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć przy użyciu miksera na puch. Następnie, ciągle ubijając dodawać stopniowo budyń. Blaszkę o wymiarach

Przepiski.pl
Szarlotka z budyniem 60

Szarlotka z budyniem czyli super proste i pyszne ciasto kruche połączone z lekko uprażonymi jabłkami i solidną warstwą gęstego budyniu. Składniki Ciasto: 3 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 1 masło 1 szkl cukru Dodatkowo: 1 kg jabłek cynamon odrobina cukru 2 budynie waniliowe Przygotowanie Składniki na ciasto zagnieść i na pół godz. do lodówki. Potem(...)wyklejamy dno tortownicy. 1 kg jabłek obrać, pokroić, posypać cynamonem, odrobiną cukru jak kwaśne i na patelnię lekko podprażyć. Potem wyłożyć na ciasto które lekko nakułam widelcem. Ugotować 2 budynie waniliowe wg przepisu. Gorące wylać na jabłka. Zetrzeć pozostałą część ciasta i do pieca nagrzanego do 180 stopni. Piec 1 godzinę. Autor przepisu: Milena Artykuł Szarlotka z budyniem pochodzi

Wasze Przepisy
Budyń szejkowy z chia 72

Zdrowo i pysznie – budyń szejkowy z chia. Deser bez wyrzutów sumienia Składniki: 400 ml zimnej wody 1 ½ miarki szejka waniliowego (użyłam JuicePlus+ , więcej info znajdziesz tutaj ) 5 łyżek nasion chia Do wody dodaję proszek szejkowy i krótko miksuję do połączenia się składników. Wodę z szejkiem wlewam do garnka i wsypuję nasiona chia. Podgrzewam, aż całość zgęstnieje. Budyń przelewam do pucharków(...)łyżeczki ksylitolu ½ łyżeczki agaru Owoce podgrzewam z ksylitolem, aż się częściowo rozpuszczą. Zasypuję agarem i gotuję około 1-2 minut. Odstawiam do przestygnięcia, a następnie wylewam na budyń. Odstawiam do wystygnięcia. Budyń szejkowy z chia gotowy. Smacznego .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Budyń szejkowy z chia pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Tort brownie z malinami i kremem z owoców leśnych 155

minut. Do garnuszka włóż purée z owoców leśnych, wsyp cukier, dodaj żółtko, mąkę ziemniaczaną i 20 g śmietanki. Zblenduj i podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, do uzyskania gęstego budyniu. Do gorącego budyniu dodaj namoczoną żelatynę i wymieszaj do rozpuszczenia. Budyń z żelatyną przykryj folią spożywczą tak, aby folia dotykała bezpośrednio budyniu – wówczas nie utworzy się kożuch, i wystudź(...)misie miksera ubij zimną śmietankę i mascarpone na sztywny krem. Na koniec dodaj wystudzony budyń. Nagrzej piekarnik do 170ºC. Oddziel białka od żółtek. Białka ze szczyptą soli umieść w misie miksera. Ubijaj do uzyskania gęstej piany, uważaj, aby ich nie „przebić”. Zacznij dodawać cukier, łyżka po łyżce. Miksuj około 10 minut na najwyższych obrotach do momentu, aż cukier całkowicie się

dom-agi.pl
Napoleonka na krakersach 135

mleka z cukrem dodać masło, a następnie po rozpuszczeniu wlewać mieszankę budyniową i gotować do zgęstnienia, jak poniżej. W tym przypadku na ułożoną warstwę krakersów (lub herbatników) wylać gorący budyń, wyrównać i postępować tak, jak w przepisie. Tym sposobem zrobienie napoleonki na krakersach będzie jeszcze szybsze i łatwiejsze! Napoleonka na krakersach to idealne ciasto do popołudniowej kawki! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)blaszkę o wymiarach 25×24 cm. Składniki na Napoleonkę na krakersach: 1 opakowanie solonych krakersów (180 g) cukier puder do posypania Krem budyniowy: 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe bez cukru (2×40 g) 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 cukier wanilinowy 2/3 szklanki cukru kilka kropel aromatu waniliowego 1 kostka

Danka Pichci
Krówka bez pieczenia 69

Szybkie, mało pracochłonne ciasto bez pieczenia z kremem budyniowym na herbatnikach. Składniki 350 g herbatników masa kajmakowa 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 żółtko litr mleka 6 łyżek cukru kostka masła dowolne orzechy do posypania ciasta – ja mam fistaszki Przygotowanie Na blachę wykładamy warstwę herbatników. Smarujemy połową masy kajmakowej, przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Gotujemy budyń(...)szklance rozpuszczamy budyń z cukrem, mąką ziemniaczaną i żółtkiem – wszystko roztrzepujemy. Wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń. Zostawiamy do ostudzenia. Przestudzony budyń miksujemy z masłem. Gotową masę wykładamy na herbatniki. Przykrywamy kolejną warstwą ciastek i smarujemy pozostałą częścią masy kajmakowej. Wierzch posypujemy orzechami. Wkładamy do lodówki i jemy kolejnego dnia. Pychota. Smacznego! Autor przepisu: Renata Owsińska Artykuł

Wasze Przepisy
Piegusek z brzoskwiniami – ciasto z białek 96

szklanka białek -ok 7-8 sztuk 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku dopieczenia 125g masła szczypta soli Krem: 2 budynie śmietankowe 650ml mleka 150g masła 3 łyżki cukru Galaretka: 1puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 800 ml gorącej wody       *** Przygotowujemy ciasto. Masło roztapiamy i odkładamy do wystudzenia *** *** Białka(...)Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160’C i pieczemy przez około 35 minut – do suchego patyczka *** *** Przygotowujemy krem. Na mleku z dodatkiem cukru gotujemy budyń. Gotowy budyń przekładamy do miski, przykrywamy folią, tak aby stykała się ona z budyniem i odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Następnie masło miksujemy na puszystą masę i porcjami dodajemy zimny budyń. Miksujemy do momentu

Blog z Apetytem
SZYBKI WARSTWOWY DESER BUDYŃ Z KISIELEM 85

Kisiel i budyń to desery uwielbiane przez większość. Zazwyczaj podawany jest samodzielnie z ulubionym sokiem owocowym, owocami lub innymi dodatkami. A co powiecie na połączenie budyniu z kisielem? Taki właśnie szybki deser przygotowałam dziś dla swojej rodzinki. Prosty, smaczny i naprawdę ekspresowy w przygotowaniu. Na pewno ucieszy każdego maluszka a i dorośli z pewnością zjedzą z apetytem :) Składniki: * 1 budyń(...)cukru * 500 ml mleka * 3 łyżeczki cukru * 1 kisiel malinowy z cukrem * 500 ml wody * bita śmietana w sprayu do dekoracji * starta na tarce mleczna czekolada do dekoracji Wykonanie: Budyń i kisiel ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawić na około 10 minut do przestudzenia. Do pucharków, szklanek... przekładać na zmianę po 3-4 łyżki budyniu i kisielu. Wierzch udekorować

Zrób to smacznie
PODWÓJNY CZEKOLADOWIEC 77

Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa czekoladowa : 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 100 g gorzkiej czekolady Biała polewa: 130 g białej czekolady 55 g masła 140 g cukru pudru 3 łyżki mleka Dodatkowo(...)boki smarujemy masłem.  Piec około 30 - 35 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.  Masa czekoladowa -  100 g gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. 2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Marlenka-miodowo-kajmakowe. Niepowtarzalny smak, rozpływa się w ustach +FILM 130

podsypania -5 łyżek miodu  -niepełna szklanka  cukru pudru ok 3/4 -1  łyżka sody oczyszczonej -1,5  łyżki octu spirytusowego 10% -3 jajka KREM -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g  -750ml mleka -400g masy kajmakowej -250g  masła DODATKOWO -ok 10 orzechów włoskich do dekoracji SPODY  Go garnka dajemy margarynę(...)temperaturze 180 stopni. po upieczeniu spodów przechodzimy do przygotowania masy. ***okrawki z ostatniego spodu również podpiekamy, potem przydadzą się do posypania ciasta*** KREM Do garnka dajemy mleko i budynie, mieszamy i gotujemy. Powstały budyń studzimy. *** do budyniu nie dajemy cukru, krem posłodzi nam masa kajmakowa. masło w temperaturze pokojowej miksujemy na puch,  dodajemy po łyżce ostudzony budyń i miksujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku