Orzechowiec

Orzechowiec

Przepis na : deser

Orzechowiec to dwa blaty kruchego ciasta miodowego przełożone masą budyniową, a na wierzchu z prażonymi włoskimi orzechami. Robi się je szybko, a najlepiej smakuje po dwóch lub trzech dniach. Zrobiłam je na Święta Bożego Narodzenia, ponieważ orzechy świetnie komponują się z tym klimatem. Ciasto to sprawdzi się również na inne okazje, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24×36 cm. Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 150 g masła 2/3 szklan...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Autor

Danka PichciDanka Pichci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, budyń, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, boże narodzenie, orzechowiec, ciasto budyniowe, desery, deser, ciasto z orzechami, ciasto z kremem, ciasto ucierane , szybkie ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Danka Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję