budyń - 12640 przepisów (strona:78/843)

Szarlotka owsiana 110

smaczna, więc polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 1szkl. mąki pszennej tortowej 1szkl. mąki owsianej 1 jajko 100g masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy 40g bez cukru 0,5szkl. cukru pudru szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na nadzienie: 3szkl. musu jabłkowego (u mnie jabłkowo - cukiniowy) 0,5 łyżeczki cynamonu 1 budyń śmietankowy(...)opcjonalnie cukier jeśli jabłka są kwaśne Sposób przygotowania: Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową, mąkę owsianą, proszek do pieczenia, budyń waniliowy w proszku, cukier puder i szczyptę soli. Dodałam zimne masło pokrojone na plasterki i jajko. Z podanych składników zagniotłam szybko jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam na kilka godzin do zamrażalki. Mus jabłkowy przełożyłam

Waniliowe Improwizacje
Snickers bez pieczenia 150

Ciasto bez pieczenia, przypominające swoim smakiem popularny baton snickers. Proste i dość szybkie w wykonaniu, wystarczy nieco wcześniej przygotować sobie budyń aby gotowe ciasto powstało dosłownie w ciągu 10 minut. Taki deser idealnie komponuje się zarówno na świątecznym stole, jak również na rodzinnych imprezach. Z pewnością posmakuje wszystkim wielbicielom bardziej kalorycznych słodkości. Składniki: Masa budyniowa: 1 litr mleka 3/4 szklanki(...)cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 budynie waniliowe (po 40g, bez cukru) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka mąki pszennej 2 żółtka 300 g masła Polewa: 150 g gorzkiej lub mlecznej czekolady (ja użyłam mieszanej) 150 ml śmietanki 30% Dodatkowo: 2 opakowania herbatników maślanych 2 opakowania herbatników kakaowych 2 puszki masy kajmakowej 1 i 1/2 szklanki orzeszków ziemnych

Fascynacje Ani
Ciasto dyniowe 85

piżmowej) 200g mąki 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 35g suszonych moreli 35g posiekanych migdałów Krem: 1/2l mleka 4 łyżki cukru 2 budynie waniliowe 1/2 kostki masła lub margaryny „Palma” Do dekoracji: pasek gorzkiej czekolady parę płatków migdałów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli(...)Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. 3. Ciasto piec w temperaturze 160 st.C. około 60 minut. 4. Przygotować krem. Odlać pół szklanki mleka i rozrobić w nim budynie. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka powoli wlewać rozrobiony budyń, ciągle mieszać, aby nie powstały grudki. Ugotowany budyń zostawić do wystygnięcia. 5. Masło lub margarynę utrzeć

Danka Pichci
Tort Ambasador 268

Składniki: biszkopt:  mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, cukier 1 szklanka, jajka 5 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, sól szczypta, masa: mleko 700 ml, budyń śmietankowy 60 g, żółtka 6 szt, cukier 0,5 szklanki, masło 300 g, dodatkowo: galaretka czerwona 1 szt, galaretka żółta 1 szt, czekolada mleczna 100 g, kakao 2 łyżki, orzechy(...)mleka wraz z cukrem nastawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy oraz żółtka, najlepiej to zrobić za pomocą blendera. Gdy mleko zacznie wrzeć to wlewamy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy, aby w budyniu nie powstały grudki. Budyń gotujemy przez ok. 5 min cały czas mieszając. Gotowy przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do ostygnięcia. Galaretkę czerwoną rozpuszczamy

kulinarne odsłony pati
Pijane rodzynki - ciasto 134

cieszy się uznaniem :) Składniki: Na ciasto: * 7 jajek rozm. L * 7 łyżek cukru  * 7 łyżek mąki pszennej * 1 łyżka kakao * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: * 3 budynie czekoladowe (bez cukru) * 5 łyżek cukru * 0,5 l mleka * 20 dkg masła Na polewę: * 30 dkg rodzynek * 1/2 szklanki rumu * 1 czekolada gorzka * 1 czekolada mleczna lub deserowa(...)pergaminem do pieczenia i piekłam ok. 20 - 25 minut w temperaturze 170 stopni. Do drugiej części ciasta dodałam przesiane kakao i wymieszałam. Piekłam tak samo jak pierwszą część ciasta. Budynie i cukier rozmieszałam w 1 szklance mleka a 1 szklankę mleka zagotowałam. Strużką wlewałam rozmieszany budyń do gotującego się mleka i energicznie mieszałam. Zmniejszyłam ogień na minimum i dodałam pokrojone

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto orzechowe ze śliwkami i słonecznikiem 134

siekanych orzechów włoskich 25 dkg cukru pudru 15 dkg mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu szczypta soli Masa: 500 ml mleka 40 gr budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 żółtko 10 dkg cukru kryształu 30 dkg masła bez soli 5 dkg ziaren słonecznika 10 dkg suszonych śliwek 6 łyżek masy krówkowej o smaku orzechowym(...)trzy części. Masa : do garnka wlać 2/3 mleka, dodać cukier i zagotować. W kubku wymieszać pozostałe mleko z proszkiem budyniowym, mąką ziemniaczaną i żółtkiem. Do gotującego się mleka wlać budyń, mieszając cały czas doprowadzić do wrzenia (średni ogień). Kiedy budyń zaczyna się gotować trzymać go na ogniu do minuty (mieszać non stop). Ugotowany budyń zdjąć z ognia i wystudzić. Ziarna

mecooks
pyszny deser jogurtowy z owocami i kremem budyniowym... 136

opakowanie, Jeżyki Classic 3 sztuki, Coffi Break 3 sztuki, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, jogurt naturalny 100 gram=4 opakowania, nektarynki 2 sztuki, śliwki 8 sztuk, budyń waniliowy 1 opakowanie, mleko 350 ml, cukier 1,5 łyżki, miękkie masło 150 gram Galaretkę pomarańczową wymieszać w 250 ml gorącej wody, wystudzić, wymieszać z dwoma jogurtami i pokrojonymi(...)lodówki. Galaretkę cytrynową wymieszać w 250 ml gorącej wody, wystudzoną wymieszać z dwoma jogurtami i pokrojonymi w kostkę śliwkami, wlać na zastygniętą galaretkę w formie, schować do lodówki. Budyń wymieszać w szklance mleka, resztę mleka z cukrem zagotować, wlać budyń i mieszać do zagęszczenia budyniu, dobrze wystudzić, zimny budyń zmiksować z miękkim masłem na krem, wyłożyć na wyjęty z formy

W Mojej Kuchni Lubię
Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym 112

mąki 100 g masła 1 jajko 25 g drobnego cukru Szczypta soli Krem budyniowy: 100 g miękkiego masła 40 g (1 opakowanie – należy zwracać uwagę na gramaturę opakowań) budyniu waniliowego dobrej jakości – szczerze odradzam tanie dyskontowe 250 ml mleka 1 łyżka cukru (opcjonalnie) Dodatkowo: Po 1/2 kostki gorzkiej czekolady na jedną babeczkę 1 łyżeczka masła orzechowego, niesolonego Maliny(...)łyżeczce masła orzechowego i zostawiamy do wystygnięcia. Do rondelka wlewamy mleko zostawiając ok. pół szklanki do rozpuszczenia proszku budyniowego. Dodajemy łyżkę cukru i zagotowujemy. W pozostawionym mleku dokładnie rozpuszczamy budyń, a następnie dodajemy do gorącego mleka z cukrem i gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając rózgą, dopóki budyń nie zgęstnieje. Przykrywamy szczelnie, np. foliowym woreczkiem lub folią spożywczą

Kate's Kitchen
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I BUDYNIEM 93

Dziś polecam pyszne kruche ciasto ze śliwkami i budyniem. Sezon śliwkowy jeszcze trwa, więc wypadałoby je wykorzystać w cieście. Do tego kubek kawy lub ulubionej herbaty i chwila relaksu gwarantowana. Ciasto to piekę co roku, uwielbiam śliwki i zawsze czekam na nie z utęsknieniem. Szkoda, że to owoce sezonowe a nie całoroczne, bo mogłabym je jeść codziennie ;) Składniki na blachę(...)24/27 cm: * pół kg mąki pszennej * 3 jajka * 200 g masła * 1 szklanka cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 szczypty soli * około 600- 700 g śliwek węgierek * 2 budynie śmietankowe * 4 łyżki cukru * 3 szklanki mleka Wykonanie: W misce umieścić mąkę, jajka, pokrojone w mniejszą kostkę masło, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dłonią zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Podzielić

Zrób to smacznie
sernik "Pawełek" 316

ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody 2 łyżki oleju łyżeczka proszku do pieczenia na sernik: 1 kg sera z wiaderka 6 jajek 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 opakowania budyniu waniliowego na krem: 2 opakowania budyniu czekoladowego 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru kostka masła 4 batoniki "Pawełek" dodatkowo: 2 łyżki kakao 1/2 szklanki kawy Białka ubić na sztywno(...)pieczenia. Piec w 180*C przez około 30 minut. Wystudzić.  Jajka podzielić na białka i żółtka. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, olej, budynie. Na końcu delikatnie wmieszać pianę. Przełożyć do foremki w której piekł się biszkopt i piec na papierze do pieczenia w 170*C przez godzinę. Po upieczeniu wystudzić w uchylonym piekarniku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciastka francuskie z budyniem i borówkami 729

Kolejny bardzo prosty deser, który można przygotować w kilka minut. G otowe ciasto francuskie, budyń waniliowy i pachnące latem borówki. Kilka składników a smaku 100 razy więcej Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, budyń waniliowy (proszek) + 480 ml mleka, 200 g borówek , 1 jajko, 1 łyżka cukru pudru. Przygotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, używając odrobinę mniej mleka, by budyń(...)Wystudzić. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty o bokach około 10 cm x 10 cm. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Na środek każdego ciastka nałożyć łyżkę budyniu, ozdobić borówkami. Boki ciastek posmarować roztrzepanym jajkiem.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15-17 minut. Piec do zrumienienia ciasta. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Moja kraina smaków
Bazyliowe ciasto z truskawkami 122

karmelowym budyniem Ostatki truskawki warto połączyć z bazylią w pysznym kakaowym cieście z masą budyniową. ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 2 jajka 1/2 szklanki ksylitolu 70 g masła lub oleju 2 łyżki kakao garść liści świeżej bazylii 1 szklanka truskawek 1,5 szklanki mleka 2 łyżki ksylitolu 1 opakowanie budyniu o smaku karmelowym(...)dodajemy do suchych. Mieszamy do czasu uzyskania jednolitej masy. Masę wykładamy do foremki, keksówki o długości ok. 30 cm lub okrągłej o średnicy ok. 25 cm. Z mleka na budyń odlewamy ok. pół szklanki i rozpuszczamy w nim proszek. Pozostałą część mleka podgrzewamy z ksylitolem. Dolewamy rozpuszczony budyń i mieszamy. Gdy masa zacznie gęstnieć zdejmujemy rondelek na bok. Masa powinna

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania