Tort Książęcy

45
  • Tort Książęcy
  • Tort Książęcy

    W jesienny wieczór zapraszam na pyszny Tort Książęcy, będący połączeniem biszkoptów, ciasta kokosowego, masy z pomadek "Michałków" oraz masy kakaowej. Już jeden kęs tortu sprawi ogromną radość dla naszego podniebienia. Warto go przygotować, bo jest przepyszny. SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 3 jajka, ½ szklanki cukru, ¾ szklanki mąki, 4 łyżki oleju, ½ łyżki proszku do pieczenia, ½ łyżki octu, 1 łyżka kakao, Biszkopt jasny: 2 jajka, 1/3 szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do piec... Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

    Dodaj komentarz