budyń - 12640 przepisów (strona:77/843)

Ciasto "Kora orzechowa" 129

Studzimy go i przekrawamy na dwie równe części. Składniki [KREM BUDYNIOWY]: Sok z 1 puszki brzoskwiń 300 g kostki masła w temperaturze pokojowej 5 łyżek cukru 2 duże budynie śmietankowe 1 łyżka mąki pszennej 1 i 3/4 szkl. wody 5 żółtek Wykonanie: Sok z brzoskwiń gotujemy z cukrem i 1 szklanką wody. W 3/4 szklanki wody mieszamy budynie z mąką(...)pszenną i żółtkami. Miksujemy dokładnie masę i wlewamy do wrzącej wody z sokiem. Gotujemy budyń, często mieszając. Ugotowany budyń odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy do niego wystudzony budyń. DODATKOWO: 2 paczki ciastek Delicje pomarańczowe 2 galaretki pomarańczowe 3 szklanki wody Odsączone brzoskwinie z 1 puszki 1/4 szkl. mocnego naparu z kawy 3 łyżki alkoholu, np. spirytusu ZŁOŻENIE

psgotujemy
EKSTRA MOCNY PIERNIK 94

szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka przyprawy do piernika szczypta soli 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka Masa o smaku piernika: 2 opakowania budyni śmietankowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 4 - 5 łyżeczek kremu o smaku ciasteczek korzennych Dodatkowo: pół słoika powideł śliwkowych z cynamonem(...)wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Piec około 30 - 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Do tzw. suchego patyczka. Masa o smaku piernika - 2 opakowania budyni śmietankowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia, cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
Góra lodowa - ciasto 86

mąki pszennej  2 łyżki kakao   1 łyżeczka proszku do pieczenia  Krem budyniowy:  600 ml mleka  1 żółtko  pół szklanki cukru  2 budynie śmietankowe bez cukru  200 g masła dodatkowo  2 op biszkoptów Polewa: 250 g masła 0,5 szklanki wody 0,5 szklanki cukru 2 szklanki mleka w proszku(...)pół szklanki. Mleko w garnku należy zagotować z cukrem. Do mleka w szklance wsypujemy proszek budyniowy i dodajemy żółtko, energicznie mieszamy. Do gotującego się mleka wlewamy wymieszany w szklance budyń. Całość gotujemy do zgęstnienia masy, ciągle mieszając, aby budyń się nie przypalił. Przykrywamy folią spożywczą bydyń tak by przykleiła sie do powierzchni (unikniemy twardej skórki na budyniu) Odstawiamy do całkowitego

Gotowanie jest łatwe
Budyń jaglany z jogurtem i jagodami 70

Ostatnio dostaliśmy wielki koszyk jagód od rodziców My. Część poszła do zamrożenia, część do ciasta, spora ilość wylądowała w tytułowym deserze. Za sobą mam już parę przepisów z budyniami z kaszy, zrobiłam już między innymi budyń z masłem orzechowym , a także budyń z daktylami . Wszystkie robiło się łatwo i przyjemnie. Budyń jaglany z jogurtem i jagodami był równie prosty, właściwie(...)około 25 minut, odcedzamy. Ostudzoną kaszę wrzucamy do blendera razem z jagodami (część jagód można odłożyć i posypać przed podaniem), miodem i jogurtem. Miksujemy do uzyskania gładkiego musu. Artykuł Budyń jaglany z jogurtem i jagodami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kruche ciasto z budyniem i gruszkami 71

Kruche ciasto z budyniem i gruszkami to przepyszna propozycja na deser. Ten smakołyk zasmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Składniki: 3 szkl. mąki krupczatki 4 żółtka 4 białka + 5 łyżek cukru 3/4 szkl. cukru 1 kostka masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 % 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie malinowe po 40 g + cukier do smaku 5- 6 gruszek(...)Większą część rozłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23 cm x 34 cm, podpiec 10 min w 180 st C. W tym czasie ugotować budyń i jeszcze ciepły wyłożyć na upieczony spód. Na budyń ułożyć obrane, pokrojone i lekko podduszone gruszki z kardamonem. Ubić białka na sztywną pianę z cukrem i wyłożyć na owoce. Z drugiej części

Wasze Przepisy
Ciasto Orzechowiec 80

łyżki płynnego miodu 2 płaski łyżeczki sody oczyszczonej Masa orzechowa: 100 g masła 5 łyżek cukru 300 gram orzechów włoskich ( łuskanych ) 3 łyżki miodu płynnego Krem: 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru pół szklanki cukru drobnego do wypieków 200 g miękkiego masła ( 1 kostka ) 750 ml mleka ( 3 szklanki ) odrobina soli Dodatkowo : 220 g dżemu z czarnej porzeczki ( 100 % owoców(...)również wylepiamy drugą blaszkę. Też nakłuwamy widelcem. Wylewamy na ciasto masę orzechową i również pieczemy w temperaturze 180 st. około 12 minut.upieczone blaty odstawiamy,aby wystygły. Krem budyniowy: Dwa budynie rozmieszać z 250 ml mleka. Resztę mleka 500 ml zagotowujemy z cukrem. Dodajemy rozrobiony proszek budyniowy i gotujemy na małym ogniu non stop mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć i będą

Olcia gotuje!
TORT BOŻO NARODZENIOWY 112

Biszkopt goździkowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki mielonych goździków Masa o smaku korzennym: 2 opakowania budyni śmietankowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 4 łyżeczki kremu o smaku ciasteczek korzennych Krem bakaliowy: 200g gorzkiej czekolady 120 g rodzynek sułtańskich 50 g kandyzowanej(...)wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki posmarować masłem.  Piec około 30-35 w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa o smaku korzennym -  2 opakowania budyni śmietankowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia, cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
Tort orzechowo-czekoladowy 115

pieczenia 3 łyżki wody Biszkopt kakaowy:  2 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki cukru 1 łyżka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy czekoladowy: 2 budynie czekoladowe (po 40g każdy) 2 szklanki mleka (500ml) 3 łyżki cukru 200 g masła Dodatkowo:  mały słoik konfitur wiśniowych mocny napar z czarnej herbaty orzechy + tarta gorzka czekolada  Sposób(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 170 st.C przez ok 30 minut. Piec do suchego patyczka. Po upieczeniu całkowicie wystudzić, dopiero potem wyjąć z formy. 3. Przygotować budyń: 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem. Do pozostałego mleka wsypać budynie i wymieszać dokładnie. Na gotujące się mleko wlać mieszankę budyniową, energicznie mieszać, krótko gotować do uzyskania właściwej konsystencji. Zdjąć

Kuchnia domowa Ani
CIASTO BUDYNIOWE Z BANANAMI (BEZ PIECZENIA) 111

galaretka. Ciasto najlepiej przygotować wieczorem, schować do lodówki na całą noc a kolejnego dnia można śmiało kroić :) Składniki na blachę kwadratową 24 cm: Krem budyniowy: * 1 l mleka * 4 budynie śmietankowe bez cukru (2 x 40 g) * 200 g cukru * 4 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * 2 łyżki mąki pszennej * 4 żółtka jaj * 240 g masła  Dodatkowo: * około(...)Wykonanie: Krem budyniowy: 200 ml mleka wymieszać z żółtkami. Wsypać cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek budyniowy, dobrze wymieszać. Pozostałe 800 ml mleka zagotować, wlać masę budyniową, ugotować budyń. Budyń zakryć folią spożywczą tak, by folia dotykała wierzchu budyniu, w ten sposób nie powstanie kożuch, odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać stopniowo zimny

Zrób to smacznie
SEZAMEK Z KREMEM 89

łyżka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli Kruszonka kokosowa: 100 g maki pszennej 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 80 g margaryny Masa kakaowa: 2 opakowania budyni czekoladowych 0,5 l mleka 250 g margaryny 3/4 szklanki cukru 1 łyżka kakao 1 olejek spirytusowy arakowy Przygotowanie: Biszkopt sezamowy -  margarynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Mąkę(...)Kruszonka kokosowa - mąkę z cukrem pudrem przesiać, dodać wiórki kokosowe - wymieszać. Następnie dodać schłodzoną rozpuszczoną margarynę i rozetrzeć palcami nie zagniatać.  Masa kakaowa -  2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier

Ciastka - domowe słodkości
Szarlotka królewska 128

ogniu, co jakiś czas mieszając, aż jabłka niemal całkowicie się rozgotują. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretkę i żelatynę i mieszamy do ich rozpuszczenia. Studzimy. Masa budyniowa 1/2 litra mleka budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 4 łyżki cukru pudru masło śmietankowe Gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany budyń studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę(...)następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i ucieramy aż dodamy cały budyń. Polewa: 1 czekolada mleczna (może być pół na pól mleczna i gorzka) 4-5 łyżek mleka Na zimny biszkopt wykładamy ostudzoną, tężejącą masę jabłkową, a na nią masę budyniową i całość polewamy czekoladą rozpuszczoną z niewielką ilością mleka w kąpieli wodnej. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Szarlotka z budyniem w słoiku z orzechami bez pieczenia 127

wielbiam szarlotkę z budyniem, ale nie ZAWSZE chce mi się piec ;). Tą w słoiczku nie tylko szybko się robi, ale można zabrać ze sobą do pracy. To Ty decydujesz czy będzie bez glutenu, bez laktozy, poprzez wybór mleka roślinnego lub krowiego. Czy wybierzesz ciasteczka kruche owsiane czy pszenne. Jak nie zrobisz to i tak będzie pysznie.  SKŁADNIKI: 8 ciasteczek(...)kruchych np. owsianych kilka orzechów włoskich budyń waniliowy  450 ml mleka słoiczek prażonych jabłek 4 słoiczki lub szklaneczki   B udyń ugotuj według opisu na opakowaniu. Garnek z budyniem wstaw do naczynia z zimną wodą i przestudź. Można położyć folię spożywczą na wierzch, aby na budyniu nie zrobiła się sucha "skórka” . Ciasteczka połam w dłoniach i lekko rozkrusz

AZgotuj!
Ciasto nesquik 117

cukru 1,5szkl. mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao naturalnego 8 łyżek oleju  8 łyżek wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem: 80g budyniu o smaku waniliowym bez cukru 05szkl. cukru 1l mleka 3 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej 0,5szkl. kakao rozpuszczalnego 1 płaska łyżeczka kakao naturalnego 200g masła Dodatkowo: ok. 3/4szkl. zaparzonej(...)garnka i rozmieszałam w nim proszki budyniowe, mąkę, kakao rozpuszczalne i kakao naturalne. Garnek ustawiłam na gazie i podgrzewałam ciągle mieszając, aż mleko się zagotowało i zgęstniało na budyń. Budyń odstawiłam do wystygnięcia. Gdy budyń był zimny zmiksowałam miękkie masło i stopniowo dodawałam do niego po łyżce wystudzony budyń. Całość miksowałam do uzyskania jednolitego gładkiego kremu.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Waniliowe Improwizacje
JESIENNY CZEKOLADOWIEC 88

łyżki ciemnego kakao 150 g mąki pszennej 250 ml mleka Pomysł na ten biszkopt zaczerpnęłam ze strony Domowe Wypieki adres pod linkiem  Soczyste brownie Masa waniliowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru waniliowego 250 g serka mascarpone Jabłka: 6 średnich jabłek 2 opakowania galaretki o smaku(...)cukru na małym ogniu. Następnie wsypać 2 opakowania galaretki agrestowej i dobrze wymieszać. Podgrzewamy, aż się rozpuści galaretka i zdejmujemy z palnika. Odstawić do stężenia. Masa waniliowa - 2 opakowania budyni waniliowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
TORCIK GRUSZKOWY 88

orzechowy: 5 jajek 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g zmielonych orzeszków ziemnych 1 łyżka proszku do pieczenia Masa waniliowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru waniliowego 250 g serka mascarpone Dodatkowo:  4 szt. gruszek 8 kostek czekolady gorzkiej(...)Piec około 35 - 40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Gruszki - umyć, obrać i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę.  Masa waniliowa -  2 opakowania budyni waniliowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości