Ciasto z kremem i jeżynami

Ciasto z kremem i jeżynami

Ciasto z kremem i jeżynami

Puszysty biszkopt, frużelina z kwaskowych jeżyn i słodki krem budyniowy - oto składowe ciasta idealnego ;). My się nim zajadaliśmy. Od razu podpowiadam, że jeżyny można zastąpić np. malinami, jagodami/borówkami amerykańskimi lub wiśniami. W wersji jeżynowej podbiło nasze serca i oczywiście podniebienia ;). Bardzo polecam!  Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej ( 160 g ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej ( 10 g ) 6 dużych jajek 1 szklanka cukru ( 220 g ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 10% Krem budyniowo -... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Opowieści z piekarnika

Autor

Aleksandra BurdynAleksandra Burdyn

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

frużelina, biszkopt, ciasto, budyń, tarta, ciasto kokosowe, wiśnia, bułki, maliny, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto budyniowe, biszkopt idealny, ciasta z masa, ciasto z malinami, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , bułki maślane, bułka pszenna, ciasto z masą budyniową, tarta na słodko

Inne przepisy z Opowieści z piekarnika

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.