Piegusek z brzoskwiniami – ciasto z białek

Piegusek z brzoskwiniami – ciasto z białek

Piegusek z brzoskwiniami – ciasto z białek

Piegusek z brzoskwiniami – ciasto z białek Karnawał to czas kiedy pieczemy pączki, oponki i faworki. Do ich przygotowania zazwyczaj używamy żółtek jaj, więc zostają nam niewykorzystane białka. Możemy je przechowywać przez kilka dni w zamkniętym słoiczku w lodówce lub zamrozić i później zużyć. Dziś podrzucam ciekawy przepis na pyszne ciasto z samych białek. Delikatny, maślany biszkopt makowy, z kremem budyniowym, brzoskwiniami i galaretką. Ciacho palce lizać!     Składniki: Ciasto: 1 szklanka białek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, galaretka, budyń, ciasto z brzoskwiniami, faworki, mak, ciasto z galaretka, bez pieczenia, pączki, przekąski, przystawki, biszkopt, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasteczka

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.