Jabłecznik budyniowy

Jabłecznik budyniowy

Jabłecznik budyniowy

składnikibiszkopt* 4 jajka* 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej* 1/2 szklanki mąki pszennej* 4 jajka* 1/2 szklanki cukru* 1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa jabłkowa* 1,3 kg jabłek najlepiej kwaśnych* 1/2 litra wody* 2/3 szklanki cukru* 2 budynie śmietankowe bez cukru* 2 łyżeczki mąki pszennej (płaskie)* 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (płaskie)warstwa kokosowa* 120 g margaryny* 200 g wiórków kokosowych* 3 jajka jajka* 3 łyżki cukruSposób wykonaniabiszkoptUbić białka z cukrem, dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mix smaku

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

NanalyNanaly

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłecznik, jabłka, jajko, kokosowe, biszkopt, budyń, ciasto, jabłka pieczone, ciasto kokosowe, sposoby na jajko, bez pieczenia, ciasto z masa, pieczone jabłka, ciasta z masa, ciasta z jabłkami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto z białek , lekkie ciasto, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe

Inne przepisy z Mix smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.