Deser budyniowy z porzeczką

Deser budyniowy z porzeczką

Deser budyniowy z porzeczką

To dla miłośników budyniowych smaków z lekko kwaśną nutą Deser budyniowy z porzeczką i prażonymi migdałami pachnie i smakuje latem. Jeśli chcesz uniknąć krojenia deseru (który trzęsie się jak budyń ) , możesz przygotować go od razu w pucharkach. Do przygotowania w 30 minut Składniki na masę budyniową: 750 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka cukru waniliowego 150 g masła Dodatkowo: 25 – 28 herbatników 500 g porzeczek 2 garście płatków migdałów Dno i boczki tortownicy lub miseczki o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki sentyment

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Karolina KucharskaKarolina Kucharska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

deser, herbatniki, budyń, ciasto, ciastka , ciasteczka, boczek, czerwona porzeczka, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto na herbatnikach, ciasteczka z czekolada, pieczony boczek

Inne przepisy z Słodki sentyment

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.