Trzy bit

Trzy bit

Trzy bit

To ciasto z pewnością gościło na nie jednym stole. Przepisów jest mnóstwo które różnią się jedynie ilością poszczególnych składników. Według mnie jedynie co je różni to konsystencje  warstwy. Ja lubię gdy warstwy są widoczne a nie takie "zlewające się".  Dlatego ten przepis odpowiada mi najbardziej i z nim się z Wami dzielę. Składniki: 60 herbatników szkolnych 1 puszka masy krówkowej 510 g 30 ml mleka 2 budynie śmietankowe 800 ml mleka 50 g cukru 150 g miękkiego masła 1 łyżka ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

alaaa72alaaa72

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

herbatniki, pieczenie, budyń, lekka, cukier, ciasto, cukier puder, bita śmietana, ciastka kremówki, czekolada, krem, ciasto 3 bit, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, bez pieczenia, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasto budyniowe, ciasta z kremami, ciasto z masa, ciasto z masą budyniową, ciasto na herbatnikach, ciasto na żelatynie, ciasto z kremem, ciasta z masa, lekkie ciasto, ciasto na niedziele, ciasto ucierane , ciasto z herbatników i budyniu

Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Aguś kulinarnie, 29 stycznia 2014 11:46:44

Jest pyszne! ale ja nie mogę zbyt często robić,bo właściwie to zjadamy je w jeden dzień i to jest nasz największy problem,jaki mamy z tym ciastem:)

Magdalena P., 29 stycznia 2014 11:47:06

Alinko, porywam porcyjkę do kawy, mega apetyczne fotka;)

Monika, 29 stycznia 2014 12:07:05

Oj to to ja lubię, a nawet uwielbiam:)

Marta Fijałkowska, 29 stycznia 2014 12:27:09

uwielbiam:) najpyszniejsze ciasto jakie znam! twoje wygląda obłędnie!pozdrawiam:www.martawkuchni.blog.pl

Magdalena Cendrowska, 29 stycznia 2014 14:22:51

Cudowne ciasto, prawdziwa rozpusta :)www.brulionspadochroniarza.pl

Natalie, 29 stycznia 2014 15:48:15

To ciasto wspaniale pachnie ! Ale nigdy nie uda mi się zjeść całego kawałka - za słodkie ! ;)

Marta, 29 stycznia 2014 16:25:48

Wygląda aż za bardzo kusząco! :)

Ewa Capri, 29 stycznia 2014 19:03:31

a ja się przyznam, że jeszcze nie robiłam :))), ale zrobię... z Twojego przepisu :)), pozdrawiam :)

Alina Waliczek, 29 stycznia 2014 19:23:15

Ale jak znika to znaczy że smakuje, cieszę się.

Alina Waliczek, 29 stycznia 2014 19:23:39

Proszę bardzo częstuj się.

Alina Waliczek, 29 stycznia 2014 19:24:33

Ja tam nie mam problemu :) lubię słodkie rzeczy. :)

Kulinarne Inspiracje, 29 stycznia 2014 20:01:33

nigdy nie robiłam tego ciasta, będę musiała w końcu nadrobić ;)

z miłości do słodkości, 29 stycznia 2014 21:32:38

Ja też robię takie ciasto:):) Tylko krem robię troszkę inaczej:) Pyyyycha!!

AZgotuj!, 29 stycznia 2014 21:56:53

perfekcyjnie równiutkie , pyszne warstwy

Łucja, 30 stycznia 2014 01:29:12

uwielbiam :) też takie z widocznymi warstwami !! aż muszę zrobić :D

Marzena, 30 stycznia 2014 07:56:56

Wyglada super ale chyba faktycznie jest slodkie:)

Pani Julia, 30 stycznia 2014 21:51:40

Wyglądają smakowicie i kusząco:)

Weronika Domogród, 31 stycznia 2014 12:43:00

Do mnie ta wersja również jest cudna i strasznie kusi. Pozdrawiam

Rudy Anioł, 3 lutego 2014 11:39:58

Uwielbiam kremowe ciasta, lepiej mi wychodzą niż pieczone a ten 3 Bit to poezja http://przepis3.blogspot.com/