To ciasto z pewnością gościło na nie jednym stole. Przepisów jest mnóstwo które różnią się jedynie ilością poszczególnych składników. Według mnie jedynie co je różni to konsystencje warstwy. Ja lubię gdy warstwy są widoczne a nie takie "zlewające się". Dlatego ten przepis odpowiada mi najbardziej i z nim się z Wami dzielę. Składniki: 60 herbatników szkolnych 1 puszka masy krówkowej 510 g 30 ml mleka 2 budynie śmietankowe 800 ml mleka 50 g cukru 150 g miękkiego masła 1 łyżka ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jest pyszne! ale ja nie mogę zbyt często robić,bo właściwie to zjadamy je w jeden dzień i to jest nasz największy problem,jaki mamy z tym ciastem:)
uwielbiam:) najpyszniejsze ciasto jakie znam! twoje wygląda obłędnie!pozdrawiam:www.martawkuchni.blog.pl
Cudowne ciasto, prawdziwa rozpusta :)www.brulionspadochroniarza.pl
To ciasto wspaniale pachnie ! Ale nigdy nie uda mi się zjeść całego kawałka - za słodkie ! ;)
a ja się przyznam, że jeszcze nie robiłam :))), ale zrobię... z Twojego przepisu :)), pozdrawiam :)
nigdy nie robiłam tego ciasta, będę musiała w końcu nadrobić ;)
Ja też robię takie ciasto:):) Tylko krem robię troszkę inaczej:) Pyyyycha!!
Do mnie ta wersja również jest cudna i strasznie kusi. Pozdrawiam
Uwielbiam kremowe ciasta, lepiej mi wychodzą niż pieczone a ten 3 Bit to poezja http://przepis3.blogspot.com/