Ciasto kruche z rabarbarem i budyniem.

Ciasto kruche z rabarbarem i budyniem.

Ciasto kruche z rabarbarem i budyniem.

  Ciasto nie jest zbyt słodkie, ani kwaśne.   Składniki na ciasto kruche : 2 i 1/2 szklanki o pojemności 250 ml mąki pszennej 250 g miękkiego masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę budyniową : 0,75 l ( 3 szklanki ) świeżego mleka 2 % tłuszczu  2 budynie śmietankowe lub waniliowe ( bez cukru ) 1/3 szklanki cukru kryształu Dodatkowo przygotuj : 1 kg rabarbaru  2 - 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki cukru kryształu blaszkę do piecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.