Ciasto Kubuś

Ciasto Kubuś

Ciasto Kubuś

Ciasto na soku Kubuś to jedno z moich ulubionych ciast bez pieczenia. Masa kubusiowa idealnie wpasowała się w moje gusta smakowe, więc jak dla mnie, ciasto mogłoby się składać tylko z niej. Jeżeli robimy to ciasto po raz pierwszy, warto przygotować małą foremkę lub spróbować, jak smakuje budyń ugotowany na soku Kubuś, gdyż jest on mocno marchewkowy w smaku i nie każdego zachwyci.Ciasto Kubuś robię zazwyczaj w tortownicy o średnicy 21cm lub większej, tym razem przygotowałam je w foremce o wymiarach 25x14x7cm, ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

SmakolykiBerenikiSmakolykiBereniki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto kubuś, galaretka, herbatniki, pieczenie, budyń, cukier, ciasto z galaretka, pomarańcze, ciasto z bezami, bez pieczenia, cukier puder, ciasto z pomarańczą, maliny, cytryna, marchewka, banan, ciasto z masa, masa z galaretki, ciastka kremówki, ciasta z kremami, bita śmietana, marchewkowe, ciasta z masa, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasto z malinami, marchew z masłem, ciasto z bananami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
MamaAm, 22 lutego 2014 18:30:47

Ale fajnie wygląda to ciasto koniecznie muszę spróbować

pizza, 22 lutego 2014 20:05:47

wygląda przepysznie :D

wedelka, 23 lutego 2014 02:19:38

Piękne kolory :) Ja mam ciasto z tym sokiem w planie już od dawna, ale jakoś zawsze coś z nim wygrywa :)

Justyna Żak, 23 lutego 2014 12:20:21

świetne ciasto:) wygląda rewelacyjnie:) bardzo ciekawy blog, dodaję do obserwowanych:)

Noclegi Gdynia, 23 lutego 2014 17:20:06

Fajne ciasto. Pięknie wygląda. Przepis przeczytałem z uwagą. Gratulacje.

agnieszka, 23 lutego 2014 19:07:23

Bardzo zachęcająco wygląda Twoje ciasto. Do wypróbowania :)

Anonymous, 25 lutego 2014 19:57:43

bardzo smaczne ciasto - polecam, można zrobic wersję odświętną, tj. galaretkę zrobić na bardziej gęsto albo dwie galaretki w 1 porcji wody, a przed wylaniem jej na masie śmietanowej poukładać owoce w plastrach np. kiwi, brzoskwinie albo banany. Myślę, że ładnie wyglądałyby też truskawki, ale muszę poczekać do wiosny!

Anonymous, 27 lutego 2014 00:02:42

super ciasto dzieci zachwyca sam kolor w najbliższą sobotę próbujemy nie omieszkam napisać jak smakowało pozdrawiam;):)

littlebitshy, 27 lutego 2014 22:49:10

Jak chce to ciasto zrobic na sobotnie popoludnie- w sobote rano zrobione- zdazy stężęć?

Anonymous, 27 lutego 2014 22:53:46

Na blaszce o jakich wymiarach robiła Pani to ciasto? Prześlicznie wygląda :)

Smakołyki Bereniki, 27 lutego 2014 23:14:33

Ciasto powinno stężeć - masa budyniowa po wystygnięciu jest już sztywna, a warstwa śmietankowa z żelatyną po kilku godzinach w lodówce też powinna ładnie się kroić.

Smakołyki Bereniki, 27 lutego 2014 23:19:06

Wymiary podałam w poście: 25x14x7cm z brzegiem podwyższonym papierem do pieczenia. Jeżeli ciasto przygotujemy w trochę większej blaszce, nie będzie potrzeby podwyższania jej brzegu. W formie dużo większej polecam zwiększyć proporcje :)

Jolka Smutek, 5 marca 2014 19:35:08

Cudowne kolory :) aż chce się skosztować kawałek. :)

Sezon na Smak, 11 marca 2014 14:27:13

Fajne, naprawdę fajny pomysł. Gratuluję!

Anonymous, 23 kwietnia 2014 21:57:15

Nie lubię soku kubuś bo nie przepadam za marchwiowym sokiem, czy w takim przypadku mogłabym zastąpić innym sokiem np pomarańczowym ?

Smakołyki Bereniki, 23 kwietnia 2014 22:02:40

Sok Kubuś można zastąpić innym sokiem, choć na pewno konsystencja masy będzie nieco inna od tej robionej na soku przecieranym.

Anonymous, 25 kwietnia 2014 00:19:32

Fakt kubuś jest gęsty...ale nektar ze świeżych pomarańczy chyba będzie miał podobną konsystencję:-)

Smakołyki Bereniki, 25 kwietnia 2014 09:39:06

Osobiście jeszcze nie próbowałam robić tego ciasta na innym soku, ale chętnie dowiem się, jak wyszło :)

Potravel, 7 czerwca 2014 19:46:19

masa budyniowo-kubusiowa już się studzi. już nie mogę się doczekać:)

Smakołyki Bereniki, 7 czerwca 2014 19:50:00

Mam nadzieję, że będzie smakować :-)

Potravel, 10 czerwca 2014 12:15:32

o matko, przepyszny:) efekt końcowy nie taki ładny jak Twój ale i tak pysznie :) http://potravel.pl/2014/06/10/ciasto-kubus-z-masa-smietanowa-i-galaretka/

Smakołyki Bereniki, 10 czerwca 2014 12:58:28

Cieszę się, że efekt smakowy zadowala ;) Ja uwielbiam budyń kubusiowy :)