Zdrowo i pysznie – budyń szejkowy z chia. Deser bez wyrzutów sumienia Składniki: 400 ml zimnej wody 1 ½ miarki szejka waniliowego (użyłam JuicePlus+ , więcej info znajdziesz tutaj ) 5 łyżek nasion chia Do wody dodaję proszek szejkowy i krótko miksuję do połączenia się składników. Wodę z szejkiem wlewam do garnka i wsypuję nasiona chia. Podgrzewam, aż całość zgęstnieje. Budyń przelewam do pucharków i odstawiam do wystygnięcia. Polewa owocowa: 250 g owoców (u mnie to maliny i truskawki – mogą być mrożone) 2,5 łyżec... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...