Pomarańczowe ptysie z kruszonką

Pomarańczowe ptysie z kruszonką

Pomarańczowe ptysie z kruszonką

Przepis na : deser

Ptysie pieczone z kruchym ciastem na wierzchu, które równomiernie przykrywa wierzch tworząc chrupiącą i słodką kruszonkę. Wypełnione kremem na bazie serka mascarpone o intensywnym smaku pomarańczy. CIASTO NA PTYSIE: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 60 g masła lub margaryny 2 jajka szczypta soli KRUSZONKA: 100 g masła 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru KREM POMARAŃCZOWY: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 1 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 1 budyń śmietankowy 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

budyń, galaretka, mascarpone, ciasto, ciastka kremówki, ptysie, krem, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, deser, muffiny, babeczki, desery, krem mascarpone, deser z galaretka, deser z mascarpone, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z galaretka, ciasta z masa, ciasto ucierane , ciasto owocowe, ciasto budyniowe, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.