Jeśli tak jak ja, jesteście wielbicielami ciast czekoladowych, to z pewnością zasmakuje Wam to ciasto:) Baza, czyli ciasto, jest jednocześnie wilgotne, ale także idealnie puszyste. Krem maślany z dodatkiem czekoladowego budyniu, nutki kawy oraz anyżu świetnie współgra z czekoladowym ciastem. Jeszcze tylko trochę czekolady na górę i chrupiące płatki migdałowe... Ciasto:5 jajek, 200g masła lub margaryny, 200g drobnego cukru do wypieków, 200g mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 50g tartych migdałów ... czytaj dalej...
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Kawa dobra zawsze i wszędzie! Czuję, że to ciasto bardzo by mi zasmakowało. Jeszcze z migdałami, mmmm... jestem w niebie :)
piękne ciasto, aż ślinka cieknie! :)http://be-oneself.blogspot.com/
Dziękuję;) Dziewczyny polecam ciasto:) Masa pycha!!