Karpatka

Karpatka

Karpatka

Przepis na : deser

Karpatka to dwie warstwy ciasta parzonego przełożone kremem budyniowym. Jej przygotowanie nie jest trudne, najważniejsze, by krem był na tyle gęsty, żeby nie "uciekał" z karpatki podczas krojenia. Można wykorzystać półprodukty, jakie oferują niektóre firmy, np. krem do karpatki w proszku albo budyń w proszku. Mój przepis na karpatkę nie zawiera takich elementów, a efekt finalny jest pyszny i warto poświęcić czas na przygotowanie tego ciasta od podstaw. KarpatkaSkładniki:ciasto 1 szklanka wody125g margaryny 1... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

SmakolykiBerenikiSmakolykiBereniki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mąka, budyń, karpatka, pieczenie, krem, cukier, ciasta z kremami, jajko, desery, deser, łatwe , ciasto z kremem, ciasto z masa, ciasto budyniowe, ciasta z masa, łatwe ciasto, pyszne ciasto, ciasto ucierane , ciasto mleko w proszku, mleko w proszku, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Malwinka, 1 października 2013 23:05:52

Wygląda fantastycznie :)

Aniczka, 2 października 2013 00:04:47

Mniam moje ulubione ciasto z dzieciństwa... Ale mi smaka narobiłaś...

Kuchnia domowa Ani, 2 października 2013 00:27:34

Do tej pory uwielbiam to ciasto!

Ewa Capri, 2 października 2013 00:47:41

ja też uwielbiam ! :)

Ewa Capri, 2 października 2013 00:47:50

ja też uwielbiam ! :)

Stolik w kropki - blog kulinarny, 4 października 2013 15:28:19

Karpatki podejmowałam się tylko z półproduktów, ale może spróbuję z Twego przepisu?