Cześć :) Witam w ten bardzo zimny wieczór, w sumie mogę nawet powiedzieć, że lodowaty... Mimo, że nie ma bardzo niskiej temperatury, to jaką odczuwamy sami po
Pora coś zjeśćWitam Was!Przy okazji wypadu do Warszawy na Food Blogger Fest, wybraliśmy się z mężem do Bistro de Paris, restauracji Michela Morana, aby wykorzystać voucher, który
Pora coś zjeśćreceptury. Po prostu ser zamieniłam śmietaną. Dlatego pragnę przeprosić, jeżeli ktokolwiek poczuł się urażony i pomyślał, że przywłaszczam sobie jakiś przepis. Nie znałam "Styropianu" i zupełnie nie z mojej winy zdarzył się taki nietypowy zbieg okoliczności. Na przeprosiny właśnie mam dziś dla Was tę samą propozycję, ale w wersji waniliowo - kawowej. Tym razem już wiem, że tylko zmiany w przepisie
W kuchni Karmel-itkigłos. Wybrał Karmel-itkę! Tak, właśnie ją! Nie mogła w to uwierzyć i nie posiadała się z radości, takie odpowiedzialne zadanie! "Ze względów ekonomicznych (bo nie piła Karmel-itka wina), jako że jest wydajny człowiek, bo zrobiła tyle potraw i pomagała w risotto... (...)" Poczuła się tak lekko! Pewnie niektórych by to nie ruszyło, nie wywołało takiej fali radości
W kuchni Karmel-itkiskręcać je tworząc kształt świderków: Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez kwadrans. Można podawać zarówno na ciepło jak i schłodzone. Serwować z białym winem
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałażeberka. składniki: 1 kg zeberek 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka szałwii 1 łyżeczka rozmarynu 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki białego wina sól do smaku olej do smażenia mąka ryżowa do zagęszczenia sosu Żeberka umyć i pokroić na kawałki. Oprószyć papyką i czosnkiem. Obsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka zalać wodą(...)dodać rozmaryn i szałwię. Dusić ok 30 minut a potem dodać wino. Doprawić do smaku solą i dalej dusić aż mięso będzie miękkie. Jeśli płyn za bardzo odparuje podlać wodą lub bulionem. Sos zagęścić mąką ryżową. Odrobinę wywaru z żeberek wymieszać z ok 1/2 łyżki mąki ryżowej i dodać do garnka zagotować. Żeberka podałam z kaszą jęczmienną i kiszonym
Monia miesza i gotujePost Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeW przypadku tego dania nie napracujecie się za dużo. Tagliatelle z pesto pietruszkowym przygotujecie w kilkanaście minut. Można powiedzieć – na przygotowanie tej potrawy będziecie potrzebowali
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W przypadku tego dania nie napracujecie się za dużo. Tagliatelle z pesto pietruszkowym przygotujecie w kilkanaście minut. Można powiedzieć – na przygotowanie tej potrawy będziecie potrzebowali
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!niesmacznie. Jestem mięsożerna, ale warzywa też bardzo lubię. Mogą być same, ale najchętniej zjadam je właśnie w towarzystwie czegoś konkretniejszego. Zobacz przepis na smakowitego Królika duszonego z białym winem i warzywami Dzisiaj pomysł/przepis na coś bardziej prostego. Ot takie szybkie danie mięsno-warzywne, ale naprawdę smaczne i sycące. Ważne, żeby nie dusić zbyt długo i żeby warzywa nie zmiękły
Smaczna Pyzaczarną godzinę :-). Można przygotować z niego szybkie, wytrawne tarty z cebulą, które swoim smakiem i zapachem przypominają pyszną zupę cebulową . Aby dopełnić dzieła, wystarczy je podać z białym winem. Prawda, że to bardzo prosty, szybki, ale smaczny pomysł na przekąskę? Czy to dla Ciebie, czy to dla znajomych na karnawałowym przyjęciu. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz
Pora coś zjeśćgarście mieszanki sałat 2 mandarynki 100 g serka camembert 2 łyżki słonecznika Kresto 2 łyżki słupków lub płatków migdałowych Kresto 4 łyżki oleju 1 łyżka octu z czerwonego wina Jamar 1,5 łyżki płynnego miodu Na talerzach ułożyć sałatę. Mandarynki obrać i podzielić na cząstki (przekroić na pół jeśli mandarynki są duże) i ułożyć na sałacie. Serek camembert pokroić
Monia miesza i gotuje