Blok/kulki czekoladowe z kokosem i prażoną pszenicą (z mleka granulowanego)

Blok/kulki czekoladowe z kokosem i prażoną pszenicą (z mleka granulowanego)

Blok/kulki czekoladowe z kokosem i prażoną pszenicą (z mleka granulowanego)

Przepis na : deser

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Blok czekoladowy - to klasyka.  Jest pyszny, ale ma dwie wady: cena mleka granulowanego i zbyt duża kaloryczność. A żeby tak mleko w proszku zamienić na granulowane, a herbatniki zastąpić czymś zdrowszym? Użyłam pszenicy prażonej , która jest źródłem błonnika, żelaza i magnezu. Co prawda nadal to bomba energetyczna, jednak poczucie winy - odrobinę mniejsze. Blok w smaku i konsystencji - różni się od oryginału , ale jest również ba... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.