Konfitura borówkowa z szampanem i cynamonem

Konfitura borówkowa z szampanem i cynamonem

Konfitura borówkowa z szampanem i cynamonem

Tradycyjne smaki dżemów i konfitur znamy i trochę już nam się znudziły. Zaczęłam więc trochę kombinować z smakami i zrobiłam takie oto cudo, które smakuje i pachnie obłędnie.  Składniki: 1 kg borówek amerykańskich 500 g cukru 1 limonka 100 ml szampana półsłodkiego * 1 szczypta cynamonu   Przygotowanie: Borówki umyć i osuszyć na sitku. Przełożyć do garnka wsypać cukier, cynamon, otartą skórkę i sok z wyparzonej limonki. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować około 10 minut. Zostawić na 8-10 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.