Pierwszy raz piekłam gęś w całości. Muszę powiedzieć, że wyszła świetnie. Gęś ważyła 4,5 kg i z tego co słyszałam nie należy kupować mniejszej - będzie miała za mało mięsa. I była to cenna uwaga. Kolejna rzecz to czas pieczenia. Zgodnie z wieloma informacjami, gęś pieczona w tej temperaturze powinna spędzić w piecu ok 45 min na każdy kilogram. Moja piekła się dłużej, bo prawie 5 godzin i uważam, że była to odpowiednia ilość czasu. Tłuszcz znakomicie się wytopił, skóra pięknie przyrumieniła, była chrup... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...