Jednogarnkowy gulasz z jelenia

Jednogarnkowy gulasz z jelenia

Jednogarnkowy gulasz z jelenia

Dzisiaj zapraszam na danie z dziczyzny, a konkretnie z jelenia. Sam w sobie prosty w przygotowaniu, pachnący rozmarynem i jałowcem, smaczny i sycący. Idealny na zimne jesienne dni.Do przygotowania dania użyłem:600 gram mięsa z udźca jelenia,2 średnich cebul,3 ząbków czosnku,330 ml ciemnego piwa,1 czerwonej papryki,1 żółtej papryki, 200 gram kaszy jęczmiennej perłowej,50 gram masła, 2 łyżek oliwy,3 łyżek octu winnego białego,1 łyżki smalcu,1 łyżeczki ziaren kolendry,3 listków laurowych,2 gałązek śwież... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gulasz, mięso, kasza, rozmaryn, mielone, papryka, z jagodami, marynaty, sosy, mięso duszone, gulasz po węgiersku, mięso mielone, masło czosnek, danie jednogarnkowe, sos do mielonego , dania bez mięsa, drugie danie

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.