Z bryndzy i ziemniaków: 4 ziemniaki ugotuj w mundurkach. Wystudź, obierz i przepuść przez praskę. Dodaj 20 dag bryndzy i jajko, dokładnie wymieszaj. Przypraw solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Z kaszy gryczanej i twarogu: 35 dag kaszy opłucz, ugotuj na sypko w osolonym wrzątku, ostudź. 2 cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na maśle, wystudź. 20 dag twarogu rozetrzyj z cebulą, wymieszaj z kaszą i przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Z soczewicy i ziemniaków: Szklankę zielonej soczewicy namoc...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...