Wytrawna bruschetta z truskawkami

Wytrawna bruschetta z truskawkami

Wytrawna bruschetta z truskawkami

Nareszczcie mamy upragione lato, długie wieczory i spotkania z przyjaciółmi. Na takie spotkania świetnie nadaje się bruschetta. Przystawka szybka i łatwa w przygotowaniu, która doskonale podkreśli walory sezonowych warzyw. Świeża i aromatyczna, świetnie zaostrzy apetyt przed grillem, a podana z lekko musujacym biłym winem, będzie oryginalnym dodatkiem do aperitivu.   A tak na marginesie, to ta bruschetta, to całkiem „zmyślny wynalazek”. Wystarczy  podpieczona kromka chleba z ulubionymi dodat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Ervisha, 9 czerwca 2014 11:37:38

Brakuje tylko oliwy z oliwek i byłaby prawdziwa brushetta :) Chociaż nie wiem czy odważyłabym się na takie połączenie :) Czosnek i truskawka? Odważne :)

Kasia Selaszuk, 9 czerwca 2014 14:58:49

Ervisha, zapewniam, ze bruschetta wyszla bardzo aromatyczna. oczywiscie mozna zrezygnowac z posmarowania chlebka czosnkiem)) jesli chodzi o dressing, to tez mozna puscic wodze fantazji: pare kropli octu balsamicznego, nitka oliwy czy pare kropel miodu)) a sprobowac zawsze mozna) pozdrawiam serdecznie)

Beata, 10 czerwca 2014 15:26:49

Mniam, ale nie mam kaszubskich tylko swojskie z Kłaja :D

Ivka, 10 czerwca 2014 16:35:17

Jak dla mnie bardzo kusząca i pomysłowa :) Pozdrawiam :)

Kasia Selaszuk, 10 czerwca 2014 19:15:02

Beata, moga byc i z Klaja) wazne, zeby aromatyczne byly)))

Kasia Selaszuk, 10 czerwca 2014 19:22:13

Ivka, dziekuje za wizyte) na te upaly, najlepsze jedzonko) o linie sie dba i gotowac nie trzeba) oczywiscie, jesli akurat nie ma reszty rodzinki, ktora takim "lunchem" sie nie najje)))