Nareszczcie mamy upragione lato, długie wieczory i spotkania z przyjaciółmi. Na takie spotkania świetnie nadaje się bruschetta. Przystawka szybka i łatwa w przygotowaniu, która doskonale podkreśli walory sezonowych warzyw. Świeża i aromatyczna, świetnie zaostrzy apetyt przed grillem, a podana z lekko musujacym biłym winem, będzie oryginalnym dodatkiem do aperitivu. A tak na marginesie, to ta bruschetta, to całkiem „zmyślny wynalazek”. Wystarczy podpieczona kromka chleba z ulubionymi dodat... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Brakuje tylko oliwy z oliwek i byłaby prawdziwa brushetta :) Chociaż nie wiem czy odważyłabym się na takie połączenie :) Czosnek i truskawka? Odważne :)
Ervisha, zapewniam, ze bruschetta wyszla bardzo aromatyczna. oczywiscie mozna zrezygnowac z posmarowania chlebka czosnkiem)) jesli chodzi o dressing, to tez mozna puscic wodze fantazji: pare kropli octu balsamicznego, nitka oliwy czy pare kropel miodu)) a sprobowac zawsze mozna) pozdrawiam serdecznie)
Ivka, dziekuje za wizyte) na te upaly, najlepsze jedzonko) o linie sie dba i gotowac nie trzeba) oczywiscie, jesli akurat nie ma reszty rodzinki, ktora takim "lunchem" sie nie najje)))