Udziec jagnięcy – doskonała uczta dla każdego grillomaniaka – ciąg dalszy

Udziec jagnięcy – doskonała uczta dla każdego grillomaniaka – ciąg dalszy

Udziec jagnięcy – doskonała uczta dla każdego grillomaniaka – ciąg dalszy

Jak przygotować udziec jagnięcy do grillowaniaJedną z tych rzeczy, które gwarantują nam doskonałe grillowanie jest wybór odpowiedniego mięsa. Jest to szczególnie ważne jeśli chodzi o jagnięcinę. Jagnięcina odnosi się do owiec które są poddawane ubojowi w wieku od 1-12 miesięcy. Starsze już będziemy mogli zakwalifikować jako baraninę. Mięso to będzie również twardsze i bardziej intensywne w smaku. Ale jak rozpoznać to co kupujemy? Mięso owiec z wiekiem staje się ciemniejsze. Jagnięcina będzie miała ładny różowy kol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu naRuszcie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.