pomyliłam. Wyszedł lekko kwaskowy i świetnie równoważy obłędną słodycz bezowych blatów. Upiekłam cztery, bo miałam dużo białek, poza tym w takiej formie tortu bezowego jeszcze nie przygotowywałam. Na wierzch bita śmietana i truskawki - i wyszło coś wspaniałego.Tort smakuje bosko, i mimo swoich rozmiarów, znika błyskawicznie. Co do kremu, trochę rozczarował mnie jego kolor. Na zdjęciach był cudownie różowy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeteż nieco sposób przygotowania (dodawanie żelatyny do ciepłej masy to moim zdaniem najłatwiejszy sposób, grudek nie będzie nigdy). Wyszło bosko! Naprawdę. Mus jest lekki, delikatny, mocno kawowy, mało słodki. Bita śmietana i truskawka wieńczą dzieło. Nie można się oprzeć. Mmm... Mus kawowy Składniki: (na 4 porcje) 3 żółtka 3 łyżki cukru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 75 ml wrzątku 2 listki
Pożeraczka, czyli raz adobrzecząstki dodajemy do ubitego ciasta. Mieszamy. Ciasto wlewamy do foremki I wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 C I pieczemy ok 45-60 min, lub do suchego patyczka. Dodatkowo :) bita śmietana i lody waniliowe: Resztę brzoskwiń dodajemy jako dodatek do ciasta, które podajemy z lodami i bitą śmietana. Polecam
Smaki Edytypieczenia Sernik z malinami Tęczowy torcik Sernik z czarną porzeczką Warstwowy torcik Sernik brzoskwiniowy Łaciaty torcik z kaszy manny Rafaello Serowa chatka Jogurtowiec z truskawkami Sernik z brzoskwiniami Trzy bit Śmietanowiec agrestowy Torcik czekoladowy Tiramisu z borówkami Tiramisu z truskawkami
Ala piecze i gotujemasy jajecznej, miksując.Dodać marchewkę i wymieszać, doprawić pieprzem.Włożyć do natłuszczonej małej keksówki i piec w temp. 180 stop.30 minut.Ostudzić ciasto.Nadzienie-wszystkie wyżej wymienione składniki wymieszać.Ciasto przekroić na 2 podłużne placki i przełożyć masą serową. Ozdobić marchewką i kiełkami.Rada. Oryginalna przystawka lub przekąska np.do pracy
Kulinarny karnet ChristopheraKrem z serka mascarpone Krem z serka mascarpone najczęściej robi się z dodatkiem bitej śmietany, ten wariant bywa jednak ryzykowny - bita śmietana nie najlepiej znosi czas oczekiwania na podanie, więc przygotowane ciasta bezwzględnie trzeba przechować w lodówce do ostatniej chwili. Równie smaczny i do tego "bezpieczny" jest krem z mascarpone z dodatkiem masła, świetnie komponuje się z aromatem pomarańczowym
CiastkozercyCIASTO 3BIT Składniki: - 700g herbatników - 600g kajmaku - 600ml śmietany 36% - 3 łyżki cukru pudru - fix do ubijania śmietany - 100g mlecznej czekolady - 2 opakowania kremu karpatka Sposób przygotowania: Formę 25x35cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wykładamy pierwszą warstwę herbatników, miksujemy kajmak, aby zmiękł. Wylewamy kajmak na przygotowane w formie herbatniki i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Masę karpatkową przygotowujemy zgodnie
Mentor Smakutarty zainspirowały mnie ciastka Hit o takim smaku. Przepis jest połączeniem trzech innych receptur na tarty wraz z moimi małymi zmianami. Mocno kakaowy spód, budyń z mleczka kokosowego i bita śmietana z wiórkami kokosowymi w rezultacie dają pyszną tartę, która nie jest zbyt słodka i ciężka. To dzięki masie budyniowej, do której nie wkręcałam masła oraz bitej śmietanie, która
Złote przepisyside, another 1 to 2 minutes. Remove the chops to a plate. Add the pears to the pan and cook them until they begin to caramelize and soften a bit, about 4 minutes. Reduce the heat to medium and nestle the chops into the pear wedges. Continue cooking until the chops have cooked through, about 5 – 10 minutes. Transfer
karmelowyniej skórkę, którą wraz ze startą marchewką dodajemy do masy z jajek i oleju. Mieszamy, a następnie dodajemy suche składniki i łączymy w jednolitą masę. Wcześniej przygotowane foremki napełniamy ciastem i pieczemy w temperaturze ok 200 stopni przez 30 min, do momentu, aż patyczek (np. do szaszłyków), jaki w nie wbijemy, będzie suchy. Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu muffinów
Taste Of My Dayłyżeczka , kucharek 1 łyżeczka całe jajka "L" ubić z cukrem z 3-5 minut wsypać mąkę, cukier, sól, wlać olej, mleko, wodę i zmiksować z 3 minuty - odstawić ciasto na 30 minut patelnię do naleśników 28 cm przetrzeć olejem i rozgrzać smażyć cienkie, złociste naleśniki kaszę gryczaną ugotować, pieczarki podsmażyć z cebulą na oleju i wsypać kaszę, do smaku dodać
W Mojej Kuchni Lubięzmielonych pistacji, 100 ml wody, 1/2 kg cukru, ziarna kardamonu olej, Wykonanie;Mleko w proszku wymieszaj z mąką i solą.Dodaj mleko i pistacje. Wyrób ciasto. Uformuj małe kuleczki. Kuleczki usmaż na głębokim oleju na rumiany kolor i odsącz na papierowym ręczniku. Z wody , cukru i kardamony zagotuj syrop i podgrzewaj na małym ogniu. Pączki przełóż do syropu
Anioły w kuchniOgromny ptyś, bita śmietana....i świeże truskawki:) Zapraszamy:) Składaniki; 4 jajka, szklanka mąki, szczypta soli, 12 dkg masła 450 ml śmietanki kremówki, laska wanili, truskawki, Wykonanie; Na początek ciasto. Szklankę wody gotujemy z masłem i solą. Zdjemujemy z ognia i stopniowo dodajemy mąkę cały czas mieszając. Znowu podgrzewamy stale mieszając. Lekko studzimy. Dodajemy po jednym jajku mieszając aż całkowicie się
Anioły w kuchnipyszny chleb ze smalcem, kiełbaski, owoce...potrawy bałkańskie... więc to z pewnością coś dla smakoszy, więc i nas tam nie zabrakło. MNIAM;) Skupiliśmy się na kuchni bałkańskiej...pyszne ciasta...no i wino do domu z nami powędrowało:) A czas umiliła bardzo sympatyczna opowieśc o winach z Chorwacji
Anioły w kuchni