Chmurka Oreo – ciasto czekoladowe z mascarpone i bezą

Chmurka Oreo – ciasto czekoladowe z mascarpone i bezą

Chmurka Oreo – ciasto czekoladowe z mascarpone i bezą

Przepis na ciasto czekoladowe z mascarpone i bezą, a także z ciasteczkami Oreo! Ta Chmurka Oreo jest niezwykle kremowa, a beza dodaje chrupkości. Spód ciasta to kakaowe herbatniki, a główną częścią są dwa kremy na bazie mascarpone i śmietanki – jeden krem jest z gorzką czekoladą, a drugi z ciasteczkami Oreo. Ile czasu i w jakiej temperaturze piec bezę? Pieczenie bezy trwa 1-1,5 godziny w temperaturze 120-130°C. Po upieczeniu beza powinna być zostawiona w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do całkowitego o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Via Gusto

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.