Rurki z kremem nie odłącznie kojarzą się ze smakami dzieciństwa. Jest to taki słodki powrót do wspomnień i niesamowita radość. Najpopularniejsze są oczywiście rurki z kremem na bazie ciasta francuskiego. Dziś jednak chciałam bym was zachęcić do wypróbowania rurek z kremem na cieście kruchym. Jest to deser równie kruchy i równie smaczny. Ciasto kruche sprawia, iż rurki nabrały niezwykłego smaku i stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnego przepisu. Polecam! Składniki: ciasto 300 g mąki pszennej 150 g m...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.