Ze świątecznymi dekoracjami czekam zawsze do 06 grudnia, jednak potrawy z nutką świątecznego klimatu są u mnie obecne od początku listopada. Nie ma nic pyszniejszego niż świeża, piernikowa kawa - zwłaszcza, gdy za oknem wieje i jest nieco szaro. Składniki: 120ml zaparzonej kawy ( użyłam kawy Diamond od Cafe Ina ) 50ml mleka 3,2% 2 łyżki bitej śmietany 2 szczypty gałki muszkatołowej 1 łyżeczka przyprawy piernikowej Mleko wlewamy do rondelka z przyprawą piernikową i szczyptą gałki muszkatołowej. Podgrzewamy na wolnym ogn... czytaj dalej...
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Z każdym rokiem interesuje mnie coraz więcej rzeczy i z każdym rokiem jestem coraz bardziej cierpliwa by je robić :) www.gotowanieiblogowanie.pl