Przepis na : deser
Ten deser, to świąteczna wersja znanej nam Pavlovej. W tym wydaniu mamy śmietanę na talerzykach, na niej bezy i owoc granatu. Można również granat zastąpić pomarańczą lub mandarynkami. Deser przygotowuje się prosto, a zarazem jest miłym urozmaiceniem do ciast świątecznych. SKŁADNIKI Beziki: 4 białka szczypta soli 200 g cukru 1/2 łyżeczki octu winnego białego 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta zielonego barwnika spożywczego Śmietana: 500 g śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowe... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...