Uwielbiam tiramisu i kombinuję smakami. Na blogu była już klasyczna wersja, poziomkowa, lekko odchudzona, a teraz czas na karmelową Pyszności! Co nam trzeba? 400g mascarpone opakowanie podłużnych biszkoptów- minimum 400g (starczy na 2 warstwy) 400 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru Masa kajmakowa z puszki – 4 łyżki 6-7 łyżek mleka, łyżka masła 300ml mocnej, zimnej kawy orzechy laskowe, karmel w posypce -takie kryształki Robimy! Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem Następnie dajemy mascarpone i m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat