Piankowanie Piankowanie czyli wytwarzanie piany jest techniką znaną w kuchni tradycyjnej od bardzo dawna. Najczęściej ubijamy piany z białek , śmietany bądź mleka . Również chleb jest formą ubitej i utrwalonej piany. Często nie zdajemy sobie sprawy jak bardzo piany są obecne w naszym życiu. Struktura, lekkość i delikatność pienistych potraw sprawia, że szczególnie odpowiadają one naszym kubkom smakowym. Dziedzinę nauki, zajmującą się eksperymentami w kuchni, nazywamy kuchnią molekularną . Pionierem tworzenia pian... czytaj dalej...
Robię to co lubię i lubię to co robię... tak można streścić moją pasję do wypieków. Blog stworzyłam po to, aby zebrać w jedno miejsce przepisy gromadzone przez lata przez moją mamę i babcię. Każdy z nich jest sprawdzony i to wielokrotnie. Do całej tej kupki dołożyłam również swoje ulubione przepisy. Moją kolejną dużą pasją jest dekorowanie. Bardzo się cieszę, że te dwie pasje mogę połączyć ze sobą. Ciągle się kształcę i podnoszę swoje kwalifikacje. Specjalnie po to, abym mogła Wam przekazywać rzetelną i sprawdzoną wiedzę.