Syllabub na różowym winie z malinami

Syllabub na różowym winie z malinami

Syllabub na różowym winie z malinami

Przepis na : deser

Kolejna propozycja z książki "Moja mała francuska kuchnia" i coś czuję, że nie ostatnia :) Dziś przedstawiam delikatny, lekki deser na bazie śmietanki i różowego wina z dodatkiem malin. W sam raz na nadchodzące ciepłe dni. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje: 90 ml różowego wina półsłodkiego 40 g cukru kilka kropel wody różanej 100 ml śmietany 36%, schłodzonej szczypta soli 125 g malin CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W małym garnuszku umieszczamy wino i cukier.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.