Wiele klasycznych wypieków w ostatnim czasie zostało poddanych unowocześnieniu. Czy jest to dobre, tego niestety nie wiem. Moim zdaniem należy zachować balans pomiędzy tym co nowoczesne, a tym co tradycyjne. Ta zasada również tyczy się słodkości. Czarno- biała kremówka to taki balans pomiędzy klasyką i tradycją. W tym przepisie znajdziemy klasyczne kruche ciasto francuskie oraz przepyszną bitą śmietanę. Krem został nieco unowocześniony. Tradycyjny i lubiany krem waniliowy zamieniłam na krem czekoladowy. R...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.