ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:226/409)

Dyniowa Latte (Pumpkin Spice Latte) 156

gałki muszkatołowej, łyżka zmielonych gożdzików, szczypta kardamonu na Pumpkin Spice Latte: 1/2 łyżeczki przyprawy "Pumpkin Pie Spice" szklanka mleka 2 łyżeczki cukru brązowego espresso 2 łyżki puree z dyni bita śmietana Mleko podgrzać i spienić.  Puree z dyni wymieszać z brązowym cukrem i przyprawą "Pumpkin Pie Spice". Dodać do mleka, ponownie zamieszać i przelać do kubka (można to zrobić

wyzwania kuchenne
Ciasteczka miodowo-owsiane z kokosem 197

rozpuścić w odrobinie gorącej wody i szybko wlać, ciągle mieszając, do rondelka. Mieszankę przelać do suchych składników i wymieszać drewnianą łyżką. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakładamy ciasto na blaszkę i spłaszczamy. Pieczemy ok. 12 minut w 170 stopniach. Ciastka wyrosną ogromne. Wyciągamy je z piekarnika, i przekrawamy delikatnie na pół. Odstawiamy do wystygnięcia, aby stwardniały.  Ciasteczka

Czarnawisienka
Ciasteczka owsiane 256

łyżeczki proszku do pieczenia1 opakowanie cukru waniliowego lub 2 kopiaste łyżki domowegoPrzygotowanie:W misce ucieramy margarynę z cukrem i jajkami. Dodajemy bakalie, mąkę, otręby, proszek do pieczenia i wyrabiamy ciasto (jeśli potrzeba - dodajemy mąkę lub gęsty jogurt naturalny).Ręką formujemy kluki, spłaszczamy i układamy ciasteczka na blaszce.Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. Pod koniec blaszkę można przenieść na wyższy

Czarnawisienka
Światowej kariery chińskiego agrestu c.d. 176

naczynia, wyjąć i jeszcze raz ubić. Wstawić ponownie do zamrażalnika, ale pilnować, aby nie zamroził się na lód. Podajemy w pucharkach z plasterkiem kiwi i wisienką. Dobrym dodatkiem jest bita śmietana

Kulinarny karnet Christophera
Clafoutis ze szparagami. 223

ubijać na gładką masę .Wlać śmietanę ,ubijać i stopniowo dolewać mleko. Dodać przyprawy do smaku.Ciasto ostrożnie wlać na szparagi ,posypać resztą sera.Piec w temp.190stop.C ,35-40 min ,aż ciasto się zetnie i podrośnie.Jeżeli zbyt szybko wierzch się zrumieni ,przykryjmy folią aluminiową.Podajemy po kilku minutach od wyjęcia z pieca lub po całkowitym ostudzeniu

Kulinarny karnet Christophera
Imieninowy omlet dla mojej Żony. 152

proszku do pieczenia szczypta soli cukier puder 6 szt. truskawki 1 banan 0,5 łyżeczki soku z cytryny 5 dag maliny 5 dag jagody amerykańskie 1 budyń wiórki czekolady bita śmietana Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z dodatkiem szczypty soli i 0,5 łyżki cukru pudru. Żółtka ubić z dodatkiem pozostałego cukru, dodać mleko i mąkę, wymieszaną z proszkiem

Kulinarny karnet Christophera
Wielki test batonów 162

NAJBARDZIEJ KALORYCZNY BATON : 1. Kinder Bueno   zawiera  286 kcal w 50 g 2. Bajeczny z wynikiem       274 kcal w 50 g 3. 3 Bit z wynikiem          260 kcal w 50 g  4. Kit Kat z wynikiem        260 kcal w 50 g BATON ZAWIERAJĄCY NAJMNIEJ

Sylwetka Od Kuchni
Dyniowo-czekoladowe ciastko z kubka / Pumpkin chocolate mug cake 252

łyżka cukru 1 łyżka brązowego cukru 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka mleka 1/8 łyżeczki ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) 2 łyżki puree z dyni bita śmietana do podania (opcjonalnie) Przygotowanie: W kubku wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier, cukier brązowy i przyprawę do piernika. Wymieszaj i odstaw. W małej miseczce, najlepiej trzepaczką wymieszaj dokładnie

karmelowy
Tort z bitej śmietany i malin na daktylowym cieście (bez glutenu i jajek) 230

mleko (sojowe, ryżowe lub inne) 1 szklanka proszek do pieczenia  2 łyżeczki daktyle  0,5 szklanki sok z cytryny zamiast ciasta można użyć bezglutenowych ciasteczek 1 łyżeczka Bita śmietana z malinami: śmietana kremówka  0,5 litra maliny  0,5 szklanki cukier puder fix do bitej śmietany 0,5 szklanki 1 torebka poncz lub herbata do nasączenia

głodny alergik
Tradycyjny bigos myśliwski 383

szybciej i łatwiej przeprowadzimy kapustę w stan bigosu. Wbrew pozorom nie jest to wcale nowoczesna metoda, nasi przodkowie też tak gotowali. W dawnych czasach zalepiano szczelinę wokół pokrywy kotła ciastem, a gdy bigos był już gotowy wybuchał z donośnym "wiwatem". Mam nadzieję, że strażnicy tradycji kulinarnych wybaczą mi dodatek koncentratu pomidorowego, którego brak w staropolskich przepisach ;) Składniki: kiszona kapusta

głodny alergik
Sernik nowojorski 225

Pomału nalać do niego wrzątek do połowy wysokości tortownicy. Po 45 min zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec następne 30 min. Podczas pieczenia najlepiej przykryć górę folią aluminiową . Ciasto po tych 65 min powinno być upieczone. Sprawdzić środek dotykając delikatnie opuszkiem palca. Powinno być ścięte na środku.Drugi sposób pieczenia jest tradycyjny wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni

Wypieki Uli
Ciasto 3 Bit 349

ciasto rozpuszcza się w ustach Ciasto 3 Bit SKŁADNIKI: śmietanka36% -0,5 l herbatniki petit 1 duża paczka podwójna herbatniki petitki -1 paczka duża pojedyńcza masło ekstra -2/3 kostki masa krówka -1 puszka (510 g) mleko -0,5 litra i 2 łyżki bita śmietana w proszku -2 opak budynie śmietankowe z cukrem -2 opak czekolada ciemna na polewę

Kuchnia Danusi
Migdałowiec 165

Dziś przetestowałam migdały w płatkach. Przygotowałam rewelacyjne ciacho migdałowe Migdałowiec  SKŁADNIKI: herbatniki petit beurre- 2 paczki podwójne śmietana kremówka 30% - 250 ml czekolada gorzka - 4 łyżki rozpuszczonej czekolady bita śmietana w proszku - 1 opak masa krówka orzechowa - 1 puszka budyń waniliowy -2 opak mleko -0,5 l migdały płatki - 75 g masło - 2/3 kost PRZYGOTOWANIE: Czekoladę rozpuścić w kąpieli

Kuchnia Danusi
Kluski z kiełbaską 147

Ugotowane ziemniaki, przepuścić przez maszynkę.Do ziemniaków dodać obie mąki i jajko, zagnieść ciasto.Nożem odcinać krążki grubości 2 cm.Spłaszczać je w dłoniach, na środku kłaść kiełbasę zmieloną.Ciasto dokładnie zlepiać formując okrągłe kluski.Kluski kłaść partiami do osolonej wrzącej wody.Gotować 5 minut od wypłynięcia.Kluski wyjmować łyżką cedzakową na talerze i posypać zrumienioną cebulką z tłuszczem.Nie dodajemy

Kuchnia Danusi
Deser z truskawkami 341

Pyszny deser z galaretkami i bitą śmietaną. Uwielbiam patrzyć jak rodzinka zajada się takimi deserami Deser z truskawkami SKŁADNIKI: bita śmietana - 2 opak mleko - 400 ml galaretka agrestowa - 1 opak galaretka niebieska - 1 opak galaretka - truskawkowa - 1 opak truskawki posypka cukierkowa banany - 2 szt  PRZYGOTOWANIE: Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, tylko z mniejszą ilością wody, odstawić do lekkiego

Kuchnia Danusi