ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:218/409)

TU I TAM nr 7. Ser + gruszka + pralina = Terrina 150

zażyłości możecie zobaczyć w moim wrześniowym poście - klik ). Bawiąc się w swatkę dla gruszki znalazłam przepis (klik) , który od razu wydał mi się idealnym kandydatem. Błysk w oku, przyspieszone bicie serca... Jednym słowem miłość od pierwszego wejrzenia. Choć jak przystało na kobietę nie byłabym sobą, gdybym nie dokonała kilku zmian i poprawek:) Tak zrodził się  cudowny związek pełen

KUCHARNIA
Recipe Redux: Grapefruit Fluff, 2011; czyli jak tą pannę ułożyć? 170

znanej szerzej jako Buruuberii . Jej zaproszenie było dla mnie prawdziwym zaszczytem, od ho ho, a może i jeszcze dłużej  podkochuję się bowiem w jej niezwykłym blogu , a wspólne bicie piany  z Basią to dla mnie - wielkiej miłośniczki bez,  absolutne ziszczenie marzeń:) Czas ten potrzeby był mi też, by zaprzyjaźnić się z samym przepisem. Propozycja Basi

KUCHARNIA
Na pociechę coś pysznego. Zabawa z primabaleriną. Z truskawkami i bazylią. 155

kończy najszczęśliwszy moment schrupania bezy.  Nie mam pojęcia skąd w środku pięknego i ciepłego czerwca przyplątało się przeziębienie, wiem jednak co z pewnością poprawi mi nastrój. Bezy, truskawki, bita śmietana - Pavlova to klasyka bezowej rozkoszy. Ale ja mam ochotę na zabawę z primabaleriną. Piekę zatem mniejsze bezy - będą służyły jako jednoosobowe torciki. Część zamieniam w cieniutkie bezowe kółka

KUCHARNIA
Podróż ze słów. Morele i lawendowa panna. 147

ostatnim zakrętem, trochę niespodziewanie, wpada wprost na malutki ryneczek. Otoczony urokliwymi kamieniczkami i spowity zapachami z usytuowanych na parterze boulangerie, charcuterie i fromagerie jest sercem miasteczka. Jego bicie odmierzają uderzenia srebrnych kul boule .  I tak jak dobre wino, najlepsi gracze mają wiekową metrykę. Prym wiedzie dziarski staruszek. Zawsze w eleganckim ubraniu i kaszkiecie. Ma prawie 90 lat, porusza

KUCHARNIA
Niedziela o smaku bizcocho de albahaca. Biszkopt bazyliowy z truskawkami. 145

BISZKOPT BAZYLIOWY /na tortownicę o średnicy 20 cm/  2 garści listków bazylii 150 g cukru 100 g masła w temperaturze pokojowej 100 g mąki 2 jajka szczypta soli bita śmietana świeże truskawki (zalecam macerowane wcześniej w syropie z dzikiego bzu) Liście bazylii utrzeć w malakserze z cukrem - powstanie masa przypominająca w konsystencji mokry piasek. Masło utrzeć na puch, dodawać

KUCHARNIA
Lady Laura 478

laski wanilii ok 1/2 szk mleka Polskiego Mlekovita  ja dodałam sporo syropu barmańskiego o smaku  kokosowym wiec nie dawałam normalnego mleka.  opakowanie mini murzynków  bita śmietana i czekolada do dekoracji   Wykonanie: Galaretkę plus łyżeczkę żelatyny zalać 3/4 szkl . zimnej przegotowanej wody i odstawić na chwilę. Truskawki podgrzać i potraktować blenderem. Galaretkę z żelatyną rozpuścić

Malinowe Pocałunki
Faworki 155

oraz spirytus. Dobrze zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Formujemy kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny do odpoczęcia. Po tym czasie następuje mój ulubiony etap, czyli bicie ciasta wałkiem (można się teraz wyżyć!). Powinniśmy robić to dość długo, aż w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza, bo tylko wtedy faworki będą cudownie chrupiące.  Gotowe ciasto bardzo

Food Square
Malinowy raj 118

minut. Następnie wyłączyć piekarnik i suszyć przy leciutko uchylonych drzwiach piekarnika do momentu, aż zupełnie wystygnie. Beza jest  z wierzchu chrupiąca, a w środku delikatnie ciągnąca. BITA ŚMIETANA              SKŁADNIKI

w mojej kuchni
Piers na rauszu----Petto in rauszu 119

fino a quando la pelle diventa dorata e croccante . Trascorso questo tempo ci rivolgiamo la pelle del seno per friggere fino 22-3 minuti di irrigazione vino . Cuocere i bit succosa nel vino fino a quando non evapora più della metà . Poi versate il brodo , aggiungere il miele e cuocere finché la salsa sarà evaporato e diventa marrone dorato . Nota

w mojej kuchni
Udka gęsie---Goose gambe 111

crauti . Poi l'acqua il succo di mela e lasciate cuocere circa . 20 minuti. Aggiustare di sale e zucchero . Oca al forno diviso in porzioni . Servire su cavolo ps . bit succosa dalla cima di una ben rosolato , ma molto morbido , kruchutkie orgoglio

w mojej kuchni
Czekolada na gorąco 122

kakao) 1 łyżka cukru pudru szczypta płatków chili kawałek kory cynamonu *Jeśli nie jesteś prawdziwym czekoladoholikiem, to styknie nawet na 4 filiżanki. ;) Dodatkowo dla zwiększenia przyjemności: bita śmietana (kremówka ubita z cukrem pudrem) solidna garść pianek mini-marshmallows Jak znaleźć się w niebie? Do rondelka lub garnka z podwójnym dnem wlej mleko, śmietankę, dodaj cukru pudru i wrzuć korę

Food Square
Czekoladowa kostka z konfiturą jagodową 182

łyżki ciemnego kakao - 2/3 szklanki cukru -1/3 szklanki wody  krem czekoladowy - opakowanie budyniu czekoladowego - 1,5 szklanki mleka - tabliczka mlecznej czekolady - 2 łyżki cukru - łyżka masła bita śmietana - 200 g śmietanki 30% - 2 łyżki cukru + 1/2 słoiczka konfitury jagodowej  Przygtowanie: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić razem z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka, mąkę, kakao, cukier

Kuchnia Ellie
Herbatniki, kajmak, herbatniki, krem budyniowy, herbatniki, bita śmietana, czekolada! 1481

pieczenia. Jedyny mankament jest taki, że musi odstać noc w lodówce, jednak naprawdę warto poczekać. Ciasto jest po prostu fantastyczne! To co? Po kawałeczku ciasta dla każdego? Popularne ciasto 3bit bez pieczenia przepis na formę o wymiarach ok. 35x25 cm Do warstwy krówkowej będziemy potrzebować: 550-600 g kajmaku (może być gotowy lub ugotowane w puszce mleko skondensowane

Ratunku obiad
Peanut butter cheesecake - Sernik z masłem orzechowym 370

which I absolutely love) in the cheesecake (which I love too) intrigued me. So here it is, peanut butter indulgence. This cheesecake is very heavy, cheesy, with a tiny bit of salty flavour. It may not be everyone's favourite, but it's really worth a try! Warnig: if you are on a diet, you may not want to read

Kulinarna rozmowa
Waniliowo – Pastelowe Beziki 156

bardzo spontanicznie. Myślą przewodnią była chęć wykorzystania ich do przyozdobienia innego wypieku, ciasta, tortu bądź wykorzystania ich do przygotowania szybkiego deseru, kiedy goście już w progu. Wystarczy mascarpone lub bita śmietana, świeże owoce i powstanie fantastyczny deser, który zdecydowanie zadowoli podniebienia niejednego. Mini beziki z prawdziwą wanilią smakują doskonale, z wierzchu chrupiące a w środku lekko ciągnące. Bardzo polecam. Składniki

Made By Mom And Son