Sernik królewski to ciasto wymagające dużo czasu i pracy, ale jest pyszne. Delikatny sernik na ciemnym cieście i chrupiącą kruszonką. Czas wykonania: 3 h Ilość porcji: 20 kawałków (forma 22 x 27 cm) Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny (250 g) ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 3 żółtka 2 łyżki śmietany(...)ciasta na spód 8. Wymieszać pianę z białek z masą serową i całość przełożyć do formy 9. Na górę zetrzeć ciasta zetrzeć zamarznięte ciasto Pobierz wersję do druku: Pobierz Sernik królewski Artykuł Sernik królewski pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plSernik z bezą według przepisu mojej mamy. Ciasto, którego zawsze gości na naszym stole w czasie świąt, imienin i innych przyjęć okolicznościowych. Zawsze wszyscy się nim zachwycają, więc przepisu nie może zabraknąć na blogu. Sernik jest bardzo słodki, miękki i delikatny, oczywiście mnie najbardziej smakuje jeszcze ciepły, rozpadający się podczas krojenia:) Czas wykonania: 2 h Ilość porcji(...)Zrobić masę serową 5. Dodać ubite białka 6. Wylać masę serową na ciasto 7. Zrobić bezę 8. Wylać bezę i zarumienić od góry Pobierz wersję do druku: Pobierz Sernik z bezę Artykuł Sernik z bezą pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plŚwiąteczny przepis na sernik pachnący pomarańczami Pysznie wygląda i rewelacyjnie smakuje pomarańczą. Mój mąż stwierdził, że jest to najlepszy sernik jaki jadł Jestem ciekawa, czy zostanie on Waszym ulubieńcem. Koniecznie dajcie znać jak Wam smakował Czas wykonania: 3 h 30 min (w tym 2 h pieczenia) Ilość porcji: 15 – 20 kawałków (forma(...)składniki z masą serową 9. Formę wylepić ciastem 10. Przełożyć masę serową 11. Wyrównać wystające ciasto 12. Upieczone ciasto pokroić i udekorować cukrem pudrem Pobierz wersję do druku: Pobierz Sernik pomarańczowy Artykuł Sernik pomarańczowy pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plRobiąc ten sernik byłam pełna obaw. Przepis był z zeszytu mojej mamy, dostała go od koleżanki z pracy, ale nigdy przepisu nie wypróbowała. Na szczęście ciasto wyszedł bardzo dobre i wszystkim smakował. Wykonanie jest bardzo proste, ale niestety słyszałam, że nie zawsze wychodzi i ciężko mi jest powiedzieć dlaczego… Ciasto jak najbardziej polecam, głównie osobą które mają już(...)jakieś doświadczenie w kuchni. Nie radziłabym zaczynać przygody z pieczeniem od tego sernika, ponieważ można się szybko zniechęcić. To może nie jest bardzo zachęcająca recenzja, ale szczera – ja wolę wiedzieć wcześniej czego mogę się spodziewać:) Udanych wypieków! Czas wykonania: 2 h (+ około 2 – 3 h studzenia) Ilość porcji: 25 kawałków (forma 20 cm x 30 cm) Składniki: Ciasto
KuchniaWeDwoje.plSernik na biszkoptach to jeden z najlepszych, najprostszy i najszybszy sernik jaki ostatnio jadłam. Przepis dostała moja mama od swojej koleżanki z pracy. Najpierw upiekła go moja mama, znikł w jeden dzień, więc 2 dni później i ja postanowiłam, że go zrobię i przekaże przepis dalej! Teraz pora na Was! Czas wykonania: 1 h 15 min Ilość porcji(...)sera dodać budyń 5. Wlać wystudzone masło 6. Wymieszać delikatnie masę serową z białkami 7. Ułożyć biszkopty 8. Wyłożyć masę 9. Upiec ciasto Pobierz wersję do druku: Pobierz Sernik na biszkoptach Artykuł Sernik na biszkoptach pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plSernik Kinder Bueno® to wypiek inspirowany moim ulubionym kupnym słodyczem. Jest intensywnie orzechowy, lekko mazisty, słodki, raczej bardziej zwarty niż piankowy. Jeśli lubicie serniki i smak laskowego orzecha to na pewno przypadnie Wam do gustu. U mnie doskonale się sprawdził do gorzkiej kawy. Spód: 200 g herbatników 75 g miękkiego masła 1 batonik Kinder Bueno (podwójny) Masa serowa(...)uchylonym. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy wraz ze śmietanką na małej mocy palnika kuchenki elektrycznej (ok. “2”) lub na małej mocy mikrofalówki lub w kąpieli wodnej. Polewamy jeszcze ciepły sernik. Wystudzony sernik Kinder Bueno wstawiamy na co najmniej kilka godzin do lodówki. * masło fistaszkowe niestety nie da takiego efektu, szukajmy tego z orzechów laskowych Post Sernik Kinder
Poezja smakuSernik z wolnowaru to pierwsze ciasto jakie zrobiłam w tym urządzeniu, chociaż nie jest zbytnio wizualnie udane. Dlaczego? Po pierwsze ciekawość, czy faktycznie się da, jaki wychodzi i czy warto robić inne ciasta. Wynik, da się oczywiście. Sam przepis jest banalnie prosty, pożyczony z grupy użytkowników wolnowaru na FB i dopasowany pod nasze potrzeby, jeśli chodzi żeby był(...)cukru, glutenu i laktozy. Oczywiście wy możecie użyć zwykłego sera, zwykłego masła i cukru zamiast ksylitolu. Sam sernik jest kremowy, troszkę zbity ale to efekt, tego że za długo go trzymałam w stygnącym wolnowarze i za bardzo się wtedy jeszcze przypiekł. Ale jednocześnie przekonałam się, że w moim wolnowarze grzeje mocniej jedna ściana i stąd wręcz przypalenie tej części
Bernika - moj kulinarny pamietnikWitajcie poświątecznie ; ) Zapraszam Was na sernik, który podbije Wasze serca- szczególnie jeśli jesteście sernikomaniakami, jak ja ; ) Przepis zaczerpnęłam z zasobów s. Anastazji, bo wiedziałam, że się nie zawiodę. Przy tym serowym przekładańcu potrzebujecie kilka godzin czasu tylko dla niego:) Ale smak wszystko Wam wynagrodzi: delikatne blaty serniczka wiedeńskiego zespolone warstwą pomarańczowej galaretki, wzmocnione biszkoptami i osłodzone warstwami czekoladowego kremu(...)Poezja, sernikowa poezja… Przepis z oryginału lekko zmodyfikowałam ( użyte mniejsze ilości składników) , ale wychodzi standardowa blacha: 25 x 36 cm. Składniki na serniki : 1 kg sera wiaderkowego niesłodzonego 350 g cukru drobnego (lub 400 g cukru pudru) 10 jaj 2 budynie śmietankowe 20 dag margaryny 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Żółtka oddzielamy od białek. Margarynę miksujemy z cukrem
Domowe ciastaPoznaj mój najlepszy przepis na sernik z mlekiem w proszku na herbatnikach. To idealna propozycja na zbliżające się Święta Wielkanocne. Sernik jest wysoki, bardzo puszysty i leciutki, rozpływa się w ustach. Smakuje wybornie i na pewno posmakuje każdemu. Jest bardzo prosty w wykonaniu, a jego przygotowanie nie sprawi problemu nawet mniej wytrawnym kucharzom. Składniki. Podane proporcje składników(...)waniliowego 1 szklanka cukru pół szklanki oleju roślinnego 1,5 szklanki mleka w proszku 1,5 szklanki mleka szczypta soli paczka herbatników – około 25 sztuk Sposób wykonania puszystego sernika. Przygotowanie ciasta zaczynam od wyłożenia blaszki papierem do pieczenia, a następnie na dno wykładam herbatniki , ciasno koło siebie, jeden przy drugim. Następnie nastawiam piekarnik na 180 stopni C, bez termoobiegu
Ania gotujePyszny Sernik kajmakowy na kruchym spodzie. Idealny dla wszystkich miłośników serowych wypieków i masy krówkowej. Prosty i dość szybki w przygotowaniu. Idealny na co dzień i od święta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kruchy spód: 2 żółtka 1/2 szklanki cukru ( składniki zawsze odmierzam szklanką o pojemności 250 ml) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 130 gram margaryny(...)polewy ). Miksujemy do połączenia się składników. do masy serowej stopniowo dodajemy białka i mieszamy delikatnie szpatułką/łyżką. gotową masę serową wylałam i dokładnie rozprowadziłam po kruchym spodzie. tak przygotowany sernik wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni grzanie (góra-dół) i piekłam godzinę. Mój piekarnik ma tendencje do przypalania góry ciasta więc ostatnie 15 minut piekłam przykrywając papierem wierzch
Blog kulinarny S9.PLmasę ciasteczkową, dociskamy do dna i na nią wylewamy masę serową Piekarnik nagrzewamy do 185 stopni Do piekarnika wkładamy pojemnik ceramiczny z wodą-około 200ml i pieczemy obok niego sernik góra/dół około 40 minut. Dzięki temu nie będzie nam pękał, parująca woda pozwoli nam nam na ładny wypiek. Po 40 minutach zmniejszamy temperaturę na 160 stopni(...)dopiekamy „w środku” jeszcze około pół godziny. Studzimy przy lekko!! uchylonych drzwiczkach pół godziny- nawet do godziny jak trzeba. Wystudzony sernik polewamy polewą Polewa: W garnuszku podgrzewam mocno śmietankę i wrzucam do niej pokruszoną białą czekoladę, mieszam by nie było grudek, dodajemy łyżkę masła Rózgą rozmieszajcie na gładko. Lekko studzimy i polewamy nasz sernik. Obficie zdobimy płatkami migdałowymi
LatosiowydomPyszny, prosty i bardzo szybki w przygotowaniu sernik z mlekiem skondensowanym. Idealny na co dzień i od święta. U mnie oblany polewą czekoladową i obsypany kokosem skradł serca domowników jak i gości :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg dobrego sera sernikowego z wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 530 gram 6 jajek L 100 gram masła lub margaryny(...)Miksujemy do połączenia się składników. do masy serowej stopniowo dodajemy białka i mieszamy delikatnie szpatułką/łyżką. gotową masę serową wylałam delikatnie na herbatniki przy pomocy łyżki wazowej. tak przygotowany sernik wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni grzanie (góra-dół) i piekłam godzinę. Mój piekarnik ma tendencje do przypalania góry ciasta więc ostatnie 15 minut piekłam przykrywając papierem wierzch
Blog kulinarny S9.PLskładniki na spód sernika: 150 g herbatników 80 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabiamy, dodajemy masło i mieszamy do uzyskania tekstury „mokrego piasku”. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (ok.22-23 cm średnicy). Wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Film krok po kroku: składniki na masę serową: 750 g białego sera, zmielonego 150 ml śmietanki(...)spód z herbatników. Wykładamy ok. 2/4 cz. pokrojonych brzoskwiń, które przykrywamy pozostałą masą serową. Na wierzchu układamy pozostałe brzoskwinie, które przy pomocy łyżki delikatnie wyrównujemy z masą serowa. Sernik pieczemy w ok. 160 st. C, aż się przyrumieni, przez ok. 70-80 min. Upieczony pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Wierzch sernika pokrywamy masą kajmakową i dowolnie
Domowy Smak Jedzeniamojprzepisna.pl | Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Kto nie lubi pierniczków, no właśnie :). Jak się okazuje, można je jeść nie tylko w zimie na Boże Narodzenie, ale również w lecie. Serniczek na zimno na spodzie z pierniczków smakuje ciekawie i bardzo smakowicie, smak pierniczków nie jest dominujący, ale „stawia kropkę nad i”, oczywiście można użyć innych ciastek. Deser(...)wlewać żelatynę do masy, zmiksować. Masę jeżynową wylać na masę serową, posypać jeżynami. Wstawić do lodówki na kilka-kilkanaście godzin (u mnie cała noc). Kroić ostrym nożem. Smacznego! Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie
moj przepis namascarpone i bezą Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami (FIT) Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczu Szybkie ciasto marchewkowe (najlepsze) Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków Łabędzi puch Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosą Sernik z krówkami pieczony na krakersach Idealny sernik z mlekiem w proszku Sernik z domowym mlekiem skondensowanym Sernik z karmelem
Di gotuje