smarować - na dnie blaszki rozłożyć biszkopty masę serową przelać do blaszki i piec w 200C około 45-50 minut po upieczeniu zostawić ciut uchylone drzwi piekarnika i zostawić sernik na 30 minut - sernik nie opadnie i jest równy blat sernik z blaszki wyjąć najlepiej po kilku godzinach jak dobrze się wystudzi z opakowania wyjąc polewę do miseczki(...)kąpieli wodnej rozpuścić, dolać syrop gruszkowy i wymieszać polać rozpuszczoną polewą i posypać płatkami migdałowymi - odstawić w chłodne miejsce aby polewa zastygła sernik jest po prostu pyszny........polecam......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCIASTO KRUCHE: mąka tortowa 2 szklanki, masło lub margaryna 15 dag, cukier 3/4 szklanki, żółtka 5 sztuk, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, sól - szczypta SERNIK: żółtka 5 sztuk, cukier 1/2 szklanki, masło lub margaryna 12 dag, kasza manna 10 dag, proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka, serek homogenizowany 1 kg/wiaderko PIANKA BEZOWA: białka(...)200C około 30 minut - w tym czasie przygotować piankę z białek białka ubić na sztywno i wsypać powoli cukier ubijając, wsypać budyń czekoladowy ubijając po 30 minutach pieczenia na sernik wlać białka i piec dalej z 25 minut po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na 30 minut całkiem wystudzony sernik przełożyć na talerz sernik
W Mojej Kuchni Lubięzmiksować z cukrem i sokiem z cytryny na kogel-mogel z 10 minut do jajek wsypać kaszę manną, budyń, proszek do pieczenia i krótko zmiksować dodać ser na sernik z wiaderka, olej i krótko zmiksować masę serową wlać do ciasta kruchego i poukładać w truskawki piec w 200C około 45-50 minut, sernik zostawić po upieczeniu w uchylonych(...)drzwiczkach na 30 minut sernik dopiero wyjąć z blaszki jak będzie dobrze wystudzony sernik z truskawka jest obłędnie pyszny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękilka minut, aż masa stanie się puszysta i bez grudek sera. 3. Gotową masę serową przelewamy do tortownicy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 90 minut. Jeśli wierzch zbyt się zarumieni to należy go przykryć folią do żywności. Po upieczeniu otwieramy drzwiczki piekarnika i pozwalamy, aby sernik powoli wystygł. Liście czekoladowe(...)Składniki: dowolne liście tabliczka czekolady 1. Czekoladę roztapiamy z odrobiną wody. Liście myjemy, osuszamy i pędzelkiem nakładamy czekoladę, a następnie zdobimy wierzch sernika. Lukier: 5-6 łyżek cukru pudru 1-2 łyżki zimnej wody 1. Cukier puder i wodę łączymy ze sobą i ucieramy na gładką masę. Gotowy lukier wylewamy na wierzch wystudzonego sernika i równo rozprowadzamy
Apetyczna babeczkamama powtarzała, że ser opada w serniku, bo pęka, bo to i tamto. W pierwszym serniku świątecznym nie dodałam białek. Sernik w piekarniku, a białko na blacie. Chociaż sernik był całkiem dobry. Ostatnimi czasy wypróbowałam kilka, a może już kilkanaście serników. Jeden z moich ulubionych, który pojawia się chociaż raz w miesiącu jest Sernik nowojorski (New York(...)rozgrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy przez 30 min po czym zmniejszamy temperaturę na 160 stopni. Przykrywamy wierzch folią aluminiową . (Nie zapominajmy, że temperatura pieczenia może się wydłużyć ) Górę sernika można pokryć polewą, lukrem lub sosem
Wypieki UliOstatnio mogłabym na okrągło jeść sernik:))) Dlatego też często u nas goszczą. Niedawno mieliście okazję poznać przepis na pyszny kawowy Sernik Tiramisu , dziś proponuję sernik z dodatkiem czerwonej porzeczki. Oczywiście najlepiej użyć świeżych owoców, ale ja wykorzystałam mrożone zapasy:) Sernik jest bardzo łatwy w przygotowaniu i delikatny w smaku. Porzeczki nadają mu bardzo fajnego smaku:)) Spód(...)przestudzoną czekoladę. Krótko zmiksować. Połowę masy przełożyć do formy. Następnie rozłożyć porzeczki (mrożone rozmrozić i odsączyć), przykryć resztą ciasta. Piec około 90 minut w temp. 150st. Ostudzić i polukrować. Sernik przechowywać w lodówce. Źródło: Przepisy.net
Z miłości do słodkościsezon na te owoce. Wiśnie są teraz soczyste i dojrzałe i idealnie nadają się jako uzupełnienie masy serowej. Dzięki nim nabiera ona pięknego różowego koloru i świeżego kwaskowatego smaku. Sernik wzbogaciłam o polewę z kwaśnej śmietany, która współgra kolorystycznie z resztą wypieku, a także doskonale uzupełnia jego smak. Śmietana znajduje się też w składzie masy serowej, co wpływa(...)jego konsystencję, sernik jest delikatny i kremowy. Sernik z poniższego przepisu można przygotować w formie o wymiarach 24x24cm. Sernik wiśniowy Składniki: ciasto 100g mąki pszennej 60g masło 30g cukier puder szczypta soli 1 żółtko masa serowa 500g twarogu dwukrotnie zmielonego lub gęstego z wiaderka 100g kwaśnej śmietany 18% 100g cukru 3 jajka 1 łyżka mąki pszennej
Smakołyki Berenikiprzykryłam wierzch folią alu i włożyłam do zamrażalnika. Składniki w misce, w trakcie mieszania: Po kilku godzinach ubiłam bitą śmietanę z fruktozą, położyłam na wierzchu deseru i włożyłam sernik ponownie do zamrażarki. Po mniej więcej godzinie wyjęłam, pokroiłam na porcje zachowując kształt ciasta i wstawiłam do zamrażarki już na amen. Gdybym nie pokroiła na tym etapie sernika(...)jeszcze na języku:) judik1119 2011/06/24 17:32:23 Ale cudo!! takiego sernika jeszcze nigdy nie próbowałam:) sowa_nie_sowa 2011/06/26 08:33:54 Judik1119 , to spróbuj! Nie pożałujesz:) russkaya 2011/06/26 10:45:01 Boski! Ja chcę, ja chcę! :) magdi29 2011/06/29 15:31:51 Pycha te serniki twoje wyglądają, mniam, mniam sowa_nie_sowa 2011/06/29 16:14:18 Dzięki
Zdrowa Kuchnia Sowybędzie powrotem do tego starego, gdyż pozostał mi przepis na sernik czekoladowy, który zagościł na moim świątecznym stole, a którego nie zdążyłam dodać w okresie poświątecznym. Jest to sernik mocno czekoladowy, lekko gorzki, zalicza się do tych wilgotnych, ciężkich, choć akurat to zależy od twarogu, jaki wykorzystamy. Ja najbardziej lubię serniki z tradycyjnego twarogu trzykrotnie mielonego(...)wąskie paski papieru, smaruję je tłuszczem i przyklejam do wnętrza tortownicy) - do piekarnika w momencie jego włączenia włożyć na dno naczynie z wodą (ja wkładam naczynie żaroodporne), pomoże to sernikowi upiec się równo i nie popękać - sernik piec w temperaturze 160-170 stopni przez około 1,5 godziny - po upieczeniu sernik pozostawić w piekarniku i studzić przy lekko
Smakołyki Berenikisernikową. Był to strzał w dziesiątkę. Sernik wyszedł naprawdę przepyszny. Puszysty jak pianka, wilgotny, z orzeźwiającą galaretką i owocami. Jak dla mnie deser idealny na gorące dni. Orzeźwiający sernik z galaretką i owocami Składniki: · 0,5 kg sera do serników (użyłam serka Emilki(...)galaretkę według przepisu. Przestudzić ją i włożyć do lodówki, aby się szybciej ścięła. Proces ścinania należy kontrolować, ponieważ galaretka musi być jeszcze płynna kiedy będziemy ją wylewać na sernik. Na ostudzonym serniku ułożyć owoce. Następnie zalać je jeszcze pół płynną galaretką. Wstawić sernik do lodówki na co najmniej 2 godziny aby galaretka całkiem się ścięła. Smacznego
Mania Gotowaniawyobrażam, że to jest w ogóle możliwe :) Sernik to jedno z tych ciast, dla których potrafię zgrzeszyć ... i nikt, ani nic mnie nie powstrzyma przed zjedzeniem choćby kawałeczka ! Sernik ma też to do siebie, że nie musi być jednorodny i monotonny. Minęły już te czasy, kiedy jeśli sernik to z rodzynkami lub brzoskwiniami. Ja dziś proponuję(...)sernik kokosowy - pyszny ! Spód: 250 g kruchych ciastek ( herbatników ) 80 g wiórek kokosowych 100 g masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego w wiadereczku 1 i 1/3 szkl. cukru 150 ml mleczka kokosowego 1 laska wanilii 5 jaj 4 pełne łyżki mąki ziemniaczanej Wierzch: 100 g wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka miodu 30 g masła Wykonanie
kolorowotorcikowoSernik, który oczarował wiele osób. Sernik inny niż wszystkie. Wiśnie, czekolada i ser. Dla mnie super trio. Przepis znalazłam na stronie Moje Wypieki , troszkę go zmodyfikowałam. W dniu, w którym piekłam ten sernik oprócz tego piekłam jeszcze dwa inne serniki i chciałam wykorzystać składniki, które mi pozostały. Wyszedł piękny i wysoki. Bardzo wysoki. Piekłam(...)wykończenia składników, z tym, że czekolada nie powinna być ostatnią warstwą. U mnie ostatnią warstwą była masa serowa. Piekłam w temperaturze 150 stopni przez około 90 minut, bo sernik jest bardzo wysoki, dlatego autorka sugeruje piec tak długo. Jeśli będziecie piec w większej formie, wtedy czas pieczenia skracamy do 75 minut. Gotowy sernik ma być sprężysty i ścięty
Blondynka GotujeSernik w czekoladowym cieście z brzoskwiniami. Prosty, szybki do zrobienia i zawsze się udaje:) Składniki (blaszka 25/35): Ciasto kruche: 200 g masła, 5 żółtek, 3 łyżki śmietany, 4 łyżki cukru, 1 cukier waniliowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 szklanki mąki, 3 łyżki kakao, szczypta soli, masa serowa: 1 kg sera z wiaderka (piątnica), 2 jajka + 5 białek(...)delikatnie wymieszać do połączenia. Masę wyłożyć na spód ciasta. Brzoskwinie odsączyć na sitku i pokroić w większą kostkę. Następnie wyłożyć na masę serową i delikatnie docisnąć. Na wierzch sernika zetrzeć na grubych oczkach ciasto z zamrażarki. Sernik piec w 170 st. C przez 1 godzinę. Upieczony sernik pozostawić w lekko uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Sernik najlepiej
kulinarne odsłony paticiasto do formy o wymiarach 22×32 cm i piecz przez około 50 minut, aż ciasto będzie złociste, a wykałaczka wbita w środek ciasta, sucha po wyjęciu. 2. Sernik na zimno z owocami Składniki: 840 g serka Danio o smaku waniliowym 200 g biszkoptów lub herbatników 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym 950 ml wrzątku 2 galaretki truskawkowe(...)opakowania galaretki truskawkowej/malinowej w 600 ml wrzątku i schładzaj, aż zgęstnieje. Udekoruj masę serową ulubionymi owocami (unikać ananasa, mango i kiwi), a następnie zalej je tężejącą galaretką owocową. Włóż sernik do lodówki na 4-5 godzin. 3. Sernik pieczony Składniki: 7 serków Danio o smaku waniliowym 140 g 150 g herbatników 200 g masła 4 jajka 1 budyń
Słodkie okruszki