sernik - 18708 przepisów (strona:216/1248)

SERNIK NOWOJORSKI + FILMIK 91

Pyszny idealnie kremowy, delikatny sernik z polewą z białej czekolady i sosem truskawkowym.  SKŁADNIKI :   1 kg sera wiaderkowego  ciastka owsiane 210 g + 50 g masła  200 ml gęstej śmietany 18 %  5 jajek 2 łyżki z czubkiem mąki pszennej 2 cukry waniliowe 1 szklanka cukru  SOS :  500 g truskawek 3/4 szklanki cukru(...)rozpuszczone masło i mieszamy. Masą wylepiamy dno tortownicy o średnicy 24 cm.  Składniki sera (o temperaturze pokojowej ) przekładamy do misy robota i mieszamy az składniki się połączą.  Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 170 % C, na dno piekarnika wkładamy naczynie z wodą.  Po upieczeniu sernik studzimy 1 godzinę przy lekko uchylonych drzwiczkach.  Z truskawek

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik z jagodami-łatwy i mega pyszny+FILM 76

Cześć, dziś zapraszam Was na kolejne pyszne i łatwe ciasto. Mowa o serniku z jagodami. Jest to zdecydowanie jeden z moich ulubionych serników. Pięknie się prezentuje, jest ławy i szybki do zrobienia, wychodzi wysoki, konkretny, ponieważ robimy go z prawdziwego twarogu. Jagody nadają mu wspaniały smak i wygląd. Bardzo polecam i zapraszam Zapraszam też na film z przygotowaniem sernika krok(...)wyrównujemy. Do 300g jagód dodajemy cukier i bułkę tartą-mieszamy i wykładamy jagody na masę serową. Część ciasta z zamrażarki trzemy na tarce o grubych oczkach i posypujemy ciasto Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy około 50 minut  Sernik studzimy i wkładamy do lodówki najlepiej na całą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
SERNIK CYTRYNOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 57

Wraz z tym sernikiem i słońcem, które zaglądało mi do kuchni, gdy go piekłam, przywiało chwilę zwiastującą wiosnę. Nie lubię tego czasu lutowo – marcowego, po ludzku nie lubię. Deszcz, plucha, powracający nagle mróz i nikomu już niepotrzebny śnieg – to wszystko, co kojarzy mi się z tym przedwiosennym czasem. Mam nadzieję, że ten sernik pachnący cytryną rozjaśni(...)foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180C. Piecz w tej temperaturze przez ok. 15 min, a następnie przez 45 min w 150-160C. Upieczony sernik studź w uchylonym piekarniku. A potem to już tylko częstuj się! Artykuł SERNIK CYTRYNOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Rozmowa w Chillizet “Wszystko o sernikach” 45

Ostatnio, w mikołajkową niedzielę, miałam przyjemność być gościem na antenie stacji Chillizet. W rozmowie z Jeremim Pedowiczem “Wszystko o sernikach” w programie ChilliZjedz mówiłam o tym, jak upiec dobry sernik, jaki twaróg wybrać i co zrobić, gdy już zakupiony jest daleki od ideału. Jeżeli macie ochotę posłuchać, jakie składniki można dodać do sernika, aby uczynić(...)składnikami, o których wspominałam w czasie rozmowy w Chillizet. Słodkie lub wytrawne, do wyboru. Książkę można kupić tutaj: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/product/ksiazka-serniki-slodkie-i-wytrawne-renata-czelny-kawa/ Artykuł Rozmowa w Chillizet “Wszystko o sernikach” pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik tradycyjny czy nowoczesny? 86

Sernik tradycyjny czy nowoczesny? Sernik znany jest w Polsce jako król wszystkich ciast. Jest pieczony od zawsze. Twierdzi się, że ciasto te znane było już w Starożytności, a w Polsce pojawiło się za sprawą Jana III Sobieskiego, który sprowadził przepis z Bitwy pod Wiedniem, stąd określenie sernik wiedeński. Długo jednak nie trzeba było czekać na odmianę polską(...)krakowiacy tak rozsmakowali się w serniku, że postanowili przyozdobić wierzch charakterystyczną kratą z polewy i tak powstał sernik krakowski. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sernik tradycyjny czy nowoczesny? 86

Sernik tradycyjny czy nowoczesny? Sernik znany jest w Polsce jako król wszystkich ciast. Jest pieczony od zawsze. Twierdzi się, że ciasto te znane było już w Starożytności, a w Polsce pojawiło się za sprawą Jana III Sobieskiego, który sprowadził przepis z Bitwy pod Wiedniem, stąd określenie sernik wiedeński. Długo jednak nie trzeba było czekać na odmianę polską(...)krakowiacy tak rozsmakowali się w serniku, że postanowili przyozdobić wierzch charakterystyczną kratą z polewy i tak powstał sernik krakowski. Czytaj więcej

Ana Mari's world
SERNIK CYTRYNOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 54

Wraz z tym sernikiem i słońcem, które zaglądało mi do kuchni, gdy go piekłam, przywiało chwilę zwiastującą wiosnę. Nie lubię tego czasu lutowo – marcowego, po ludzku nie lubię. Deszcz, plucha, powracający nagle mróz i nikomu już niepotrzebny śnieg – to wszystko, co kojarzy mi się z tym przedwiosennym czasem. Mam nadzieję, że ten sernik pachnący cytryną rozjaśni(...)foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180C. Piecz w tej temperaturze przez ok. 15 min, a następnie przez 45 min w 150-160C. Upieczony sernik studź w uchylonym piekarniku. A potem to już tylko częstuj się! Artykuł SERNIK CYTRYNOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Rozmowa w Chillizet “Wszystko o sernikach” 49

Ostatnio, w mikołajkową niedzielę, miałam przyjemność być gościem na antenie stacji Chillizet. W rozmowie z Jeremim Pedowiczem “Wszystko o sernikach” w programie ChilliZjedz mówiłam o tym, jak upiec dobry sernik, jaki twaróg wybrać i co zrobić, gdy już zakupiony jest daleki od ideału. Jeżeli macie ochotę posłuchać, jakie składniki można dodać do sernika, aby uczynić(...)składnikami, o których wspominałam w czasie rozmowy w Chillizet. Słodkie lub wytrawne, do wyboru. Książkę można kupić tutaj: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/product/ksiazka-serniki-slodkie-i-wytrawne-renata-czelny-kawa/ Artykuł Rozmowa w Chillizet “Wszystko o sernikach” pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania