sernik - 18520 przepisów (strona:215/1235)

Rozmowa w Chillizet “Wszystko o sernikach” 36

Ostatnio, w mikołajkową niedzielę, miałam przyjemność być gościem na antenie stacji Chillizet. W rozmowie z Jeremim Pedowiczem “Wszystko o sernikach” w programie ChilliZjedz mówiłam o tym, jak upiec dobry sernik, jaki twaróg wybrać i co zrobić, gdy już zakupiony jest daleki od ideału. Jeżeli macie ochotę posłuchać, jakie składniki można dodać do sernika, aby uczynić(...)składnikami, o których wspominałam w czasie rozmowy w Chillizet. Słodkie lub wytrawne, do wyboru. Książkę można kupić tutaj: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/product/ksiazka-serniki-slodkie-i-wytrawne-renata-czelny-kawa/ Artykuł Rozmowa w Chillizet “Wszystko o sernikach” pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik tradycyjny czy nowoczesny? 71

Sernik tradycyjny czy nowoczesny? Sernik znany jest w Polsce jako król wszystkich ciast. Jest pieczony od zawsze. Twierdzi się, że ciasto te znane było już w Starożytności, a w Polsce pojawiło się za sprawą Jana III Sobieskiego, który sprowadził przepis z Bitwy pod Wiedniem, stąd określenie sernik wiedeński. Długo jednak nie trzeba było czekać na odmianę polską(...)krakowiacy tak rozsmakowali się w serniku, że postanowili przyozdobić wierzch charakterystyczną kratą z polewy i tak powstał sernik krakowski. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sernik tradycyjny czy nowoczesny? 71

Sernik tradycyjny czy nowoczesny? Sernik znany jest w Polsce jako król wszystkich ciast. Jest pieczony od zawsze. Twierdzi się, że ciasto te znane było już w Starożytności, a w Polsce pojawiło się za sprawą Jana III Sobieskiego, który sprowadził przepis z Bitwy pod Wiedniem, stąd określenie sernik wiedeński. Długo jednak nie trzeba było czekać na odmianę polską(...)krakowiacy tak rozsmakowali się w serniku, że postanowili przyozdobić wierzch charakterystyczną kratą z polewy i tak powstał sernik krakowski. Czytaj więcej

Ana Mari's world
SERNIK CYTRYNOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 37

Wraz z tym sernikiem i słońcem, które zaglądało mi do kuchni, gdy go piekłam, przywiało chwilę zwiastującą wiosnę. Nie lubię tego czasu lutowo – marcowego, po ludzku nie lubię. Deszcz, plucha, powracający nagle mróz i nikomu już niepotrzebny śnieg – to wszystko, co kojarzy mi się z tym przedwiosennym czasem. Mam nadzieję, że ten sernik pachnący cytryną rozjaśni(...)foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180C. Piecz w tej temperaturze przez ok. 15 min, a następnie przez 45 min w 150-160C. Upieczony sernik studź w uchylonym piekarniku. A potem to już tylko częstuj się! Artykuł SERNIK CYTRYNOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Rozmowa w Chillizet “Wszystko o sernikach” 38

Ostatnio, w mikołajkową niedzielę, miałam przyjemność być gościem na antenie stacji Chillizet. W rozmowie z Jeremim Pedowiczem “Wszystko o sernikach” w programie ChilliZjedz mówiłam o tym, jak upiec dobry sernik, jaki twaróg wybrać i co zrobić, gdy już zakupiony jest daleki od ideału. Jeżeli macie ochotę posłuchać, jakie składniki można dodać do sernika, aby uczynić(...)składnikami, o których wspominałam w czasie rozmowy w Chillizet. Słodkie lub wytrawne, do wyboru. Książkę można kupić tutaj: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/product/ksiazka-serniki-slodkie-i-wytrawne-renata-czelny-kawa/ Artykuł Rozmowa w Chillizet “Wszystko o sernikach” pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia