
Przepis na : deser
Pascha wielkanocna to jeden z niedocenionych i najpyszniejszych przepisów świątecznych. A przecież każdy fan sernika pokocha też paschę. Danie pochodzi z kuchni wschodniej. Składniki paschy miały symbolizować nadejście wiosny (nabiał, jajka) i obfitość (bakalie). Tradycyjnie pascha miała kształt piramidy, bo przygotowywano ją w specjalnych formach do paschy. Dziś są odsączamy je po prostu w durszlaku lub na sitku. Najlepsze jest to, że zawsze robi wrażenie na gościach a dodatki można dowolnie zmieniać, żeby... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...