sernik - 18683 przepisów (strona:221/1246)

Sernik migdałowy 76

masę ciasteczkową, dociskamy do dna i na nią wylewamy masę serową Piekarnik nagrzewamy do 185 stopni Do piekarnika wkładamy pojemnik ceramiczny z wodą-około 200ml i pieczemy obok niego sernik góra/dół około 40 minut. Dzięki temu nie będzie nam pękał, parująca woda pozwoli nam nam na ładny wypiek. Po 40 minutach zmniejszamy temperaturę na 160 stopni(...)dopiekamy „w środku” jeszcze około pół godziny. Studzimy przy lekko!! uchylonych drzwiczkach pół godziny- nawet do godziny jak trzeba. Wystudzony sernik polewamy polewą Polewa: W garnuszku podgrzewam mocno śmietankę i wrzucam do niej pokruszoną białą czekoladę, mieszam by nie było grudek, dodajemy łyżkę masła Rózgą rozmieszajcie na gładko. Lekko studzimy i polewamy nasz sernik. Obficie zdobimy płatkami migdałowymi

Latosiowydom
Sernik z mlekiem skondensowanym 118

Pyszny, prosty i bardzo szybki w przygotowaniu sernik z mlekiem skondensowanym. Idealny na co dzień i od święta. U mnie oblany polewą czekoladową i obsypany kokosem skradł serca domowników jak i gości :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg dobrego sera sernikowego z wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 530 gram 6 jajek L 100 gram masła lub margaryny(...)Miksujemy do połączenia się składników. do masy serowej stopniowo dodajemy białka i mieszamy delikatnie szpatułką/łyżką. gotową masę serową wylałam delikatnie na herbatniki przy pomocy łyżki wazowej. tak przygotowany sernik wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni grzanie (góra-dół) i piekłam godzinę. Mój piekarnik ma tendencje do przypalania góry ciasta więc ostatnie 15 minut piekłam przykrywając papierem wierzch

Blog kulinarny S9.PL
sernik z brzoskwiniami i kajmakiem + film krok po kroku 74

składniki na spód sernika: 150 g herbatników 80 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabiamy, dodajemy masło i mieszamy do uzyskania tekstury „mokrego piasku”. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (ok.22-23 cm średnicy). Wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Film krok po kroku: składniki na masę serową: 750 g białego sera, zmielonego 150 ml śmietanki(...)spód z herbatników. Wykładamy ok. 2/4 cz. pokrojonych brzoskwiń, które przykrywamy pozostałą masą serową. Na wierzchu układamy pozostałe brzoskwinie, które przy pomocy łyżki delikatnie wyrównujemy z masą serowa. Sernik pieczemy w ok. 160 st. C, aż się przyrumieni, przez ok. 70-80 min. Upieczony pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Wierzch sernika pokrywamy masą kajmakową i dowolnie

Domowy Smak Jedzenia
Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie 73

mojprzepisna.pl | Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Kto nie lubi pierniczków, no właśnie :). Jak się okazuje, można je jeść nie tylko w zimie na Boże Narodzenie, ale również w lecie. Serniczek na zimno na spodzie z pierniczków smakuje ciekawie i bardzo smakowicie, smak pierniczków nie jest dominujący, ale „stawia kropkę nad i”, oczywiście można użyć innych ciastek. Deser(...)wlewać żelatynę do masy, zmiksować. Masę jeżynową wylać na masę serową, posypać jeżynami. Wstawić do lodówki na kilka-kilkanaście godzin (u mnie cała noc). Kroić ostrym nożem. Smacznego! Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie

moj przepis na
30 sprawdzonych przepisów na pyszne ciasta do kawy 85

mascarpone i bezą Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami (FIT) Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczu Szybkie ciasto marchewkowe (najlepsze) Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków     Łabędzi puch Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosą Sernik z krówkami pieczony na krakersach Idealny sernik z mlekiem w proszku Sernik z domowym mlekiem skondensowanym Sernik z karmelem

Di gotuje
Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie 69

mojprzepisna.pl | Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Kto nie lubi pierniczków, no właśnie :). Jak się okazuje, można je jeść nie tylko w zimie na Boże Narodzenie, ale również w lecie. Serniczek na zimno na spodzie z pierniczków smakuje ciekawie i bardzo smakowicie, smak pierniczków nie jest dominujący, ale „stawia kropkę nad i”, oczywiście można użyć innych ciastek. Deser(...)wlewać żelatynę do masy, zmiksować. Masę jeżynową wylać na masę serową, posypać jeżynami. Wstawić do lodówki na kilka-kilkanaście godzin (u mnie cała noc). Kroić ostrym nożem. Smacznego! Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Sernik z rosą 89

piekarnika, tym razem na ok 60 minut (warto mieć rozeznanie w swoim piekarniku i jeśli np przypala to od góry lub dołu- w zależności od potrzeby- włożyć blachę, by sernik się nie przypalił. Po upieczeniu zmniejszamy temperaturę do 150ºC, ostrożnie uchylamy piekarnik i wykładamy bezę. Beza: Białka (w temperaturze pokojowej) ubijamy na sztywną pianę kilka minut przed końcem pieczenia(...)sernika. Do białek stopniowo dodajemy cukier i ubijamy do uzyskania lśniącej bezy. Wykładamy ją delikatnie na gorący sernik i równomiernie rozprowadzamy. Szpatułką z "ząbkami" robimy ozdobne rowki (można użyć widelca). Sernik z bezą ponownie wsuwamy do piekarnika i pieczemy 15 minut we wspomnianych wcześniej 150ºC . Upieczone ciasto wyciągamy od razu z pieca i przenosimy w chłodne miejsce. Już

Kuchnia w czekoladzie
wiśniowy jogurtowy sernik pieczony... 112

pieczenia lub jedna duża 26 cm, do form wsypać pokruszone herbatniki, wylać masę sernikową do każdej formy, delikatnie wygładzić wierzch ciasta, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut do suchego patyczka, w formie serniki dobrze wystudzić. Na wierzch serników rozłożyć wiśnie w cukrze w syropie, galaretki rozmieszać w 1400 ml gorącej wody(...)prawie tężejące wylać na serniki, schować do lodówki na całą noc - sernik na bazie jogurtów gęstych owocowych z dodatkiem byniu jest bardzo smaczny, delikatny, aromatyczny.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Rozmowa w Chillizet “Wszystko o sernikach” 79

Ostatnio, w mikołajkową niedzielę, miałam przyjemność być gościem na antenie stacji Chillizet. W rozmowie z Jeremim Pedowiczem “Wszystko o sernikach” w programie ChilliZjedz mówiłam o tym, jak upiec dobry sernik, jaki twaróg wybrać i co zrobić, gdy już zakupiony jest daleki od ideału. Jeżeli macie ochotę posłuchać, jakie składniki można dodać do sernika, aby uczynić(...)składnikami, o których wspominałam w czasie rozmowy w Chillizet. Słodkie lub wytrawne, do wyboru. Książkę można kupić tutaj: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/product/ksiazka-serniki-slodkie-i-wytrawne-renata-czelny-kawa/ Artykuł Rozmowa w Chillizet “Wszystko o sernikach” pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernikowa chatka Baby Jagi na zimno bez pieczenia 93

Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Średnie Ilość 10 porcji Przygotowanie 30 min. Chłodzenie 2 godz.  Kalorie 170 kcal Sernikowy domek Baby Jagi bez pieczenia. Kremowy sernik z kawałkami orzechów włoskich, obficie oblany polewą z gorzkim kakao. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: SERNIK NA ZIMNO 150 g miękkiego masła 100 g cukru pudru kilka kroli olejku(...)masła lub margaryny 50 g gorzkiego kakao 100 g cukru pudru 30 ml mleka 2 łyżki siekanych orzechów do dekoracji (migdałów lub orzechów włoskich) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: SERNIK BABY JAGI Żelatynę zalej letnią wodą, wymieszaj i odstaw na 10 minut do napęcznienia. Po tym umieść ją w kąpieli wodnej i mieszaj do płynności lub na kilka sekund

ProstePesto.pl
Sernik z ananasem 108

Bardzo szybki i pyszny sernik. Najlepiej smakuje, jak dobrze stężeje w chłodnym miejscu. Można użyć innych owoców - ananasy były dobre, ale był trochę twarde i do krojenia przydaje się porządny ostry nóż.   Składniki: 1 kg dobrego sera wiaderkowego (u mnie z Piątnicy) 200 g masła - rozpuścić i ostudzić 250 g serka mascarpone 6 jajek 2/3 szklanki cukru(...)obrotach miksera. Po minucie masa już powinna być gładka. 3. Blaszkę 20x36cm wyłożyć papierem do pieczenia, na wierzch ułożyć odsączone plastry ananasa. Można je pokroić jak ktoś woli. 4. Sernik piec w rozgrzanym do 180 st.C piekarniku przez 1 godzinę. Następnie zmniejszyć moc pieczenia do 140 st.C i piec jeszcze ok 30 minut, warto pilnować, by sernik się

Kuchnia domowa Ani
Sernik z białą czekoladą otulony karmelem 76

Święta, więc musiał być sernik. W tym roku wyszukałam przepis (z lekkimi moimi modyfikacjami) na taki oto cudowny, strasznie pyszny sernik. Robi się prosto, a smakuje, mmmm… trzeba spróbować, aby wiedzieć Więc do dzieła! Kupujemy składniki i robimy. Nadaje się na każdą okazję! Co nam trzeba? Ciasteczka maślane- 200g 70g masła Twaróg w wiaderku-1 kg- zmielony(...)sernik) 4 jajka 2 tabliczki białej czekolady 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego śmietana kremówka 30% mała (100g) puszka masy krówkowej / karmelowej np. z Biedronki Robimy!! Najpierw szykujemy spód: ciasteczka maślane kruszymy i mieszamy z rozpuszczonym, schłodzonym masłem. Wylepiamy spód formy do pieczenia (okrągła, tortownica- średnica minimum 20cm-ja robię w 23cm). Pieczemy 10 minut

Latosiowydom
Murzynek 77

lepszej słodyczy niż domowe ciasto do kawy czy herbaty. Zapraszam zatem na ten przepis  A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: –  sernik tradycyjny –   sernik z jagodami –  biszkopt z truskawkami –  tort czekoladowy z owocami –  sernik z borówkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt(...)rabarbarem –  najlepsze kruche ciasto ze śliwkami –  prosta szarlotka –  sernik z kajmakiem –  blok czekoladowy MURZYNEK Przygotowanie: 1 h 10 minut Składniki: 250 g masła 360 g cukru 3 łyżki kakao 225 g mąki pszennej + odrobina do formy 60 ml wody 3 jajka szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia masło lub olej kokosowy do nasmarowania formy

nietylkopasta.pl