Przygotowałam go na imieniny jednego z mojego Skarbów – córeczki Sernik z malinami na kruchym cieście z kruszonką i wiórkami kokosowymi jak dla mnie połączenie wyśmienite i wręcz obowiązkowe w kuchni jak czekolada i pomarańcza (zamiennie czekolada z chili w zależności od nastroju i poczucia smaku;), które uwielbiam. Parzcie kawy i smacznego! Pyszna propozycja(...)letni sezonowy deser, poza sezonem na świeże maliny fantastycznie sprawdzą się mrożone (nie rozmrażamy ich wcześniej). Tak naprawdę chwilę zakręciłam się w kuchni i MAM – idealny imieninowy sernik z malinami z kruszonką na jaki (wierzę, bez wyrzutów sumienia) skusił się każdy! Widziałam SMACZNEGO ja uwielbiam serniki! Sernik z malinami na kruchym cieście z kruszonką powstał
Zasmakuj Kuchnisernika, który składa się z biszkoptu, masy serowej o smaku truskawkowym, kremu śmietanowego i świeżych truskawek. Pomysł na proste do przygotowania i bardzo smaczne ciasto. Jestem pewna, że poniższym sernikiem zachwycicie gości 😍 Składniki: biszkopt (forma do pieczenia 25 cm x 40 cm) 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka) 1/3 szklanki zwykłego cukru (70 g) 4/5 szklanki mąki pszennej(...)wlać ostygniętą galaretkę i całość za pomocą miksera dokładnie ze sobą połączyć. Przygotować 2 małe miski lub jedną dużą 1,5 l (w zależności, czy chcemy zrobić dwa małe serniki czy jeden duży). Z biszkoptu powycinać kształty: - koło z miski - jako spód biszkoptu, - trójkąty - jako boki ciasta. Miskę wyłożyć przezroczystą folią, następnie po bokach poukładać kawałki biszkoptu (spójrz
UgotowaćSkładniki: sernik na zimno 1 opakowanie, maślanka truskawkowa 400 ml, mleko 3,2% 200 ml, truskawki 60 dag, galaretka truskawkowa 1 opakowanie wsypać sernik na zimno z opakowania do pojemnika, wlać 400 ml zimnej maślanki truskawkowej i 200 ml zimnego mleka, mikserem na najwyższych obrotach miksować z 5 minut pod koniec miksowania wsypać 1,5 szklanki opłukanych dojrzałych(...)truskawek i wszystko zmiksować tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, do formy przełożyć sernik, wygładzić wierzch i do lodówki galaretkę truskawkową wymieszać w 450 ml gorącej wody, wystudzić i zostawić do prawie stężenia w lodówce pozostałe truskawki pokroić w plastry, rozłożyć na serniku i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin - sernik na zimno przygotowany
W Mojej Kuchni Lubięktórym osłodziłam zblendowany sezam. Spód jest nieskomplikowany, a do tego bardzo zdrowy, tworzą go płatki owsiane, wiórki kokosowe i sezam, osłodziłam je miodem i połączyłam olejem kokosowym. Aby sernik nie opadał wrzucam wszystkiego jego składniki na raz do miski i miksuje krótko do ich połączenia. Dzięki temu nie napowietrzam sernika, on nie rośnie i nie ma obawy(...)pilnując, aby się nie przypalił, powinien być lekko złocisty gdy ziarna przestygną blenduję je bardzo dokładnie, aż zaczną przypominać masełko dodaję stopniowo miód ciągle mieszając (blendując) S KŁADNIKI NA SERNIK: 2 duże jogurty greckie - 800g, 6 jajek 4 łyżki mąki ziemniaczanej domowa chałwa 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii WYKONANIE: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej w misce miksera
Upiecz sobie babeczkęZapraszam na smaczny różowy sernik z pianką truskawkową oraz dodatkiem kokosu. Sernik będzie smacznym deserem do kawy lub herbaty na weekend. Wbrew pozorom ciasto jest proste w przygotowaniu. Polecam Składniki: 100 g margaryny PALMA 400 g serka twarogowego 200 g gęstego jogurtu naturalnego 1/2 szkl cukru 1 mały cukier wanilinowy 3 jajka 2 budynie truskawkowe w proszku(...)przekładamy serek, jogurt, cukier, jajka i ostudzony tłuszcz. Mieszamy dokładnie a następnie dodajemy budynie, mąkę oraz wiórki. Mieszamy dokładnie. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy sernik do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w plasteki. Przekładamy owoce
słodkie i nie tylko historie kulinarnebędzie kruche rozlatujące się. Ciasto wykładamy do tortownicy. Ja niczym tortownicy nie smarowałam, nie wykładałam. Ugniatamy, by powierzchnia była wyrównana. Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka- do serników 400 g masy krówkowej – ja użyłam Halio – jest świetna 2 jajka 3 żółtka szczypta soli Ser przekładam arzem z kajmakiem do dużej miski – miksuję by połączyły się(...)gotować tak około 4 minut po tym czasie dodać masło i sól. Nadal mieszać. Jeśli są grudki można przelać karmel przez sito. Polewamy ciepłym – nie gorącym karmelem sernik. Artykuł Sernik kajmakowy na ciasteczkowym spodzie pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plwierzch posypać pokruszonymi herbatnikami i lekko je przycisnąć w sernik piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, piec serniki około 60 minut, do suchego patyczka, serniki wystudzić najlepiej całą noc w formach LUKIER: szklankę cukru pudru wymieszać z mlekiem na dość gęsty lukier, polać po wierzchu sernika i rozłożyć jajeczka cukrowe sernik ze śliwkami
W Mojej Kuchni LubięKolejny sernik, już 20 na tym blogu,tym razem migdałowy. No cóż,mam słabość do serników,bardzo je lubię więc często piekę:) spód: 150 g podłużnych biszkoptów masa serowa: 600 g twarogu z wiaderka 4 jajka 200 ml śmietanki 30% 100 g zmielonych migdałów 4 łyżki cukru pudru 1 cukier migdałowy (op 16g) 1 budyń(...)wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Masę wylać na biszkopty i sernik wstawić do piekarnika. Piec 60 minut w tem. 200*C. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. Zimny sernik wyjąć na talerz,górę posmarować masą kajmakową i udekorować płatkami migdałów
Kolorowa kuchnia Elkiwaniliowym . Z polewą na bazie kwaśnej śmietany i syropu klonowego. Szybki w przygotowaniu, ale gotowy do zjedzenia po schłodzeniu w lodówce. Idealny na imprezy, kiedy potrzebujemy przygotować deser wcześniej (sernik najlepiej piec wieczorem i podawać dopiero na drugi dzień). Pamiętać należy, że podstawą sernika jest ser, dlatego musi być jak najlepszej jakości. Ser na sernik powinien być tłusty(...)wody, ale niegumowy. The post Sernik waniliowy – bez glutenu appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjababuni. Uwielbiam wszystkie serniki. Pieczone, gotowane i te na zimno. Jednak ten jest moim numerem jeden. Zawsze szybko znika i zawsze jest za mało. Więcej przepisów na serniki znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA. Jeśli skorzystaliście z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Ciasto 300 g mąki(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1h Ja piekłam 50 minut . Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia. Po wyjęciu oprószyć cukrem pudrem. sernik babuni
O kuchni z uczuciempaschę tutaj. 2. Pascha wielkanocna z masłem orzechowym A może wersja z masłem orzechowym? Prosta i pyszna. Składniki na paschę orzechową: kilo serka naturalnego lub wiaderko twarogu mielonego na sernik (1 kg) opakowania serka mascarpone (ok. 250 g) łyżka cukru z prawdziwą wanilią i kardamonem – u mnie Kamis 3 czubate łyżki miodu 3 czubate łyżki masła orzechowego garść wędzonych(...)kiwi i matchą Wiosna to czas nowalijek, kiedy rządzi kolor zielony. Dlatego warto przetestować zieloną pachę z kiwi i matchą. Składniki pół kilo serka naturalnego lub twarogu mielonego na sernik opakowania serka mascarpone (ok. 250 g) łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukru z prawdziwą wanilią 3 czubate łyżki miodu sok i skórka z cytryny 100 g wędzonych śliwek
Ugotowane pozamiatanePrzepis na ten sernik wydaje się być długi, ale to tylko pozory ;) Czas przygotowania jest bardzo krótki, a cieszenie się smakiem takiego nietypowego sernika daje nam wiele, długich i przyjemnych chwil ;) Warunek konieczny: wszystkie składniki mają być w temp. pokojowej (wyjmujemy je z lodówki na około 2 godz. przed pieczeniem ) !!! Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm: masa serowa(...)następnie podczas pieczenia bardzo wysoko wyrośnie, a następnie opadnie ) 3. Gotową masę wylewamy na spód ciasteczkowy bądź płątkowy ;) Sernik pieczony będzie w kąpieli wodnej. 4. Foremkę z sernikiem owijamy dokładnie, dwa lub trzy razy folią aluminiową i wstawiamy do większej foremki. Do tej większej foremki nalewamy wrzącej wody, tak aby sięgała do połowy wysokości formy z sernikiem
Gotowanie...to proste !