teraz upiekłam ze snikersami i masą kajmakową. Mnie,mojej rodzince i gościom smakował,a piekłam go na moje urodziny więc myślę,że Wam też się spodoba. spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła masa twarogowa: 700 g twarogu trzykrotnie mielonego 4 jajka 200g cukru pudru 200 ml śmietanki 30% 1 budyń śmietankowy na 3/4l(...)pozostałą część ze snikersami. Piec 70 minut w tem. 180*C. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. Zimny sernik wyjąć na talerz,górę posmarować kajmakiem i ozdobić pokrojonymi snikersami
Kolorowa kuchnia Elkizrobić nie tylko dania wytrawne ale również słodkości. Dziś ,korzystając z przepisu z książki "Domowe Wypieki" wymodziłam sernik dyniowy. Trochę zmodyfikowałam przepis, aby było szybciej i prościej. Sernik jest mokry, pyszny, jeden kawałek woła o drugi. Kompletnie nie czuć dyni, a kolor jest przepiękny. Na spód wykorzystałam BISZKOPTY WROCŁAWSKIE MAMUT wspomnienie z dzieciństwa. Poznajcie jego(...)wysokość sernik dyniowy! Składniki na standardową okrągłą tortownicę biszkopty wrocławskie 1 kg z wiaderka lub 500 g sera pełnotłustego białego (zmielić w maszynce do mięsa) + 500 g sera z wiaderka 500 g puree z dyni (poniżej podam przepis na puree z dyni) 4duże wiejskie jaja w temperaturze pokojowej 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (proszek
Z Kuchni Do KuchniSernik to ulubione ciasto mojej rodziny. Często go piekę i wymyślam nowe wersje. Ten sernik wyszedł mi bardzo pyszny. Idealnie kruche ciasto i aksamitna masa serowa. Całości smaku dopełniają nadziewane pierniczki i polewa. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 10 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa(...)sera na sernik ( gotowy w wiadereczku ) 5 jaj 2 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy i bez cukru ) 1 szklanka cukru 15 dag masła lub margaryny Polewa: 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki masła lub margaryny niewielka ilość gorącej wody Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 40 dag pierników w czekoladzie Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych
IzabelawkuchniSernik = najlepsze ciasto po d słońcem. Kie dy przycho dzi sezon jesienny do datkowo sernik możemy urozmaicić pysznym dyniowym wkła dem. Jest delikatny, gła dki i przełamany kwaskowato sło dkim lukrem limonkowym. Uwaga! Ro dzaj dyni jaką do dacie zależy o d Was. Ja wypróbowałam już opcję z surową zblen dowaną dynią, ale również z musem(...)stopni piekarnika (grzanie góra dół) z wstawionym na dno piekarnia pojemnikiem z wo dą. Po 20 minutach zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy jeszcze 80 minut.Stu dzimy sernik. Osobno w kubeczku mieszamy cukier pu der z sokiem z limonki. Lukrem polewamy ostu dzony sernik. Przechowujemy w lo dówce. Smacznego
ChilliJemyzrobiłam jego odpowiednik z ciemną czekoladą, limonką i malinami. Mi zdecydowanie bardziej do gustu przypadła biała wersja – małż zaś uważa, że ta jest smaczniejsza. Musicie ocenić sami! Sernik czekoladowo-limonkowy z mascarpone bez pieczenia robi się szybko i prosto. Jest delikatny, bardzo kremowy i można użyć do niego dowolnych owoców leśnych. Poprzednio, oprócz borówek, postawiłam na czerwone porzeczki(...)teraz do deserowej czekolady bardziej pasowały mi maliny. Sernik czekoladowo-limonkowy z mascarpone: 500 g mascarpone 300-400 g borówek amerykańskich 100 g malin 100 g deserowej czekolady 200 g maślanych herbatników kakaowych 4 łyżki miękkiego masła 300 ml słodzonego mleka skondensowanego z puszki sok wyciśnięty z dwóch limonek listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content
Poezja smakubiszkopty i delikatnie je wciskając w masę, po upieczeniu będzie spodem piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik z 30 minut studzić przy uchylonych drzwiczkach, następnie w formie w chłodnym miejscu, najlepiej całą noc, przed podaniem nakryć talerzem formę i odwrócić, ostrożnie zdjąć formę z sernika, posypać(...)pudrem cukrem - sernik z jogurtów na śliwkach jest rewelacyjny smakowo...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięWiem, że na pierwszy rzut oka ten sernik wygląda jak znany wszystkim sernik rosa. Nic bardziej mylnego. Z tym sernikiem nie ma on nic wspólnego. Ciasto to powstało , kiedy naszła mnie chęć na sernik inny niż zawsze. Kiedy go robiłam wiedziałam, że albo będzie do kitu, albo będzie hit. Okazał się hitem. Skradł serca całej mojej rodziny(...)Zapraszam Was po przepis na mój autorski sernik. Składniki: ciasto: 1 kg sera - trzykrotnie mielony lub twaróg sernikowy z wiaderka- u mnie President 250 g sera mascarpone 3 jajka 110 g cukru puszka brzoskwiń w syropie pół puszki syropu z brzoskwiń 2 opakowania budyniu śmietankowego łyżka mąki ziemniaczanej Wierzch: 1,5 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny
Z Majeczką w kuchnijest pyszny :) Ale trzeba lubić masło orzechowe, jego smak jest tutaj bowiem dominujący ( ja kiedyś nie lubiłam tegoż masła, jednak to prawda, że smaki się zmieniają co ileś lat :) ). Sernik jest dość słodki, ale na to też byłam przygotowana. Konsystencja masy serowej ( właściwie orzechowej, bo sera praktycznie nie czuć, ale to też zależy od tego jakiego sera się użyje(...)jest bardzo kremowa, spód chrupiący - całość fajnie więc ze sobą współgra. Nie będę ściemniać - sernik ten nie należy do najtańszych, jednak kupując w promocji te najdroższe składniki, w szczególności masło orzechowe, można się pokusić o przygotowanie takiego deseru na świąteczny stół lub z okazji... jakiejś ważniejszej okazji ;) Polecam :) Spód: 250 g herbatników kakaowych 120 g masła Masa
Opowieści z piekarnikamożemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe(...)ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym i czerwoną porzeczką kompot porzeczkowy ------------------------------------------------------------- Sernik na zimno z czerwoną porzeczką Czas przygotowania: 60 minut - czas chłodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki Masa serowa: 500 g serka z wiaderka 300 g naturalnego jogurtu 170 g cukru pudru
Kulinarne przygody GatitySernik przygotowywany w dniach około-osiemnastkowych, aby uczcić pełnoletność ze smakiem ulubionego ciasta na podniebieniu. Co tu dużo skrywać - słodycze lubię i nie chcę z nich rezygnować. O wiele łatwiej przygotować mi deser niż obiad! Poza tym ciasta, ciasteczka i wszelkie babeczki są niesamowicie fotogeniczne, łatwo jest z nich wyciągnąć to, co najlepsze. A serniki każdy(...)który dzisiaj prezentuję to biały, niebiańsko-lekki puszek o niezwykle delikatnej strukturze. Umiarkowanie słodki, z posmakiem wanilii i białej czekolady. Świeże maliny idealnie dopełniły całość, przełamując słodycz i nadając sernikowi owocowej kwaskowatości w różowym kolorze. Dla mnie ideał. Składniki: ... czyli Twoja lista zakupów. Nie zwlekaj i już teraz wybierz się do sklepu - specjalnie dla Ciebie przygotowałam tę listę
Kuchnia Elliekoniec dodać połamane na mniejsze kawałki ciasteczka i wymieszać łyżką. 7) Przygotowaną masę serową przełożyć do przygotowanej wcześniej formy, wyrównać i odstawić do lodówki, do stężenia. 8) Kiedy sernik stężeje udekorować polewą i ponownie schłodzić. 9) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem od jej brzegów. Do krojenia najlepiej używać ostrego noża. 10) Podawać udekorowany połamanymi cisteczkami(...)RADA: Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej, żeby ciasteczka miały czas zmięknąć i sernik dobrze się kroił
Fitsweet.mepiernika 4 jaja 40 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 125 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 10 g proszku do pieczenia masa serowa 1 kg twarogu na serniki 150 g cukru 50 g miękkiej margaryny 2 opakowania cukru waniliowego 40 g cudyniu wailiowego w proszku 200 ml mleka (lub śmietanki) 4 jaja Przygotowanie: kruche ciasto mąkę(...)wierzch ciasta ciasto władamy do piekarnika nagrzanego do 180 st i pieczemy ok 50 min sernik studzimy przy ichulonych drzwiczkach piekarnika przez ok 20 min przestudzony sernik możemy posypać cukrem pudrem. Sernik ma niesamowity świąteczny zapach i smak. Idealne na ten czas. Miśka oczywiście pomaga jak może - nawet mówiąc "kocham ciasto
Gotowanie z pasjąSernik, który wizualnie w ogóle mi się nie podoba. Dokładniej rzecz biorąc nie podoba mi się wzorek jaki wyszedł z masy serowej pomiędzy pierwszą a drugą częścią tego sernika z owocami. Pierwotny zamysł był taki, że każdą warstwę wyleję dopiero kiedy poprzednia zastygnie... niestety moje dziecię zaczęło tak grymasić, że nocne kucharzenie zamiast przyjemnością stało się mordęgą. Zrobiłam byle(...)czarna porzeczka, jagoda...) Składniki na tortownicę o śr. 28cm Spód: 200g kakaowych herbatników (moje wyjątkowo czarne, które kupuję zawsze w Kauflandzie, gdzie indziej tak ciemnych nie widziałam) 80g masła Sernik: 1 kg sera (u mnie z wiaderka) 200g cukru pudru+ 4 łyżki 1 opakowanie żelatyny fix deserowej (60g) 500g malin 150g czerwonej porzeczki (pozbawionej szypułek) 1 galaretka owoce leśne
Kuchnia w czekoladziesztuki "L", cukier 3/4 szklanki, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, rabarbar 70 dag, cukier 1 łyżka, cukier puder - ile potrzeba składniki do sernika temperatura pokojowa = mąkę przesiać do miski większej metalowej lub na stolnicę, wsypać cukier, dodać zimną margarynę, żółtka i posiekać siekaczką lub nożem, gdy składniki się połączą szybko zagnieść ciasto, poodzielić(...)masę serową, na wierzchu rozłożyć rabarbar, z 1/4 reszty ciasta palcami odrywać kruszonkę na rabarbar piekarnik na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, sernik w formie wystudzić, najlepiej całą noc, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik jest po prostu pyszny...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPieczony sernik z marakują. Jestem wielbicielką wszelkich serników. Pieczone, na zimno, wszystkie są wspaniałe. Dostałam od córki marakuje i musiałam je wykorzystać. Pierwsza myśl to ciasto. I tak powstał pyszny sernik. Pracy przy nim bardzo mało, a smak... Sami koniecznie wypróbujcie. Czekam na Wasze opinie, zdjęcia potraw, komentarze. Składniki Spód 250 g ciastek typu oreo 40 g masła(...)skondensowanego słodzonego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Ser skręcić przez maszynkę dwukrotnie, a następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Miksujemy krótko, aby nie napowietrzyć sernika. Wlać masę serową na ciastka i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez około godzinę. Wyłączyć piekarnik i nie wyjmować aż do wystudzenia. Dodatkowo 4 marakuje 1 łyżeczka
O kuchni z uczuciem