Pyszny, delikatny aromatyczny sernik z rodzynkami.Taki sernik mogła bym jeść na okrągło i by mi się nie znudził :) Prosty w przygotowaniu i nie potrzeba do niego dużo składników. Zapraszam do wypróbowania :) 1kg i 250 g sera białego chudego 3 krotnie milonego 1,5 szklanki cukru 2 cukry waniliowe 6 jajek 2 budynie waniliowe 100 g miękkiego masła(...)porcjami dodajemy do sera delikatnie mieszając łyżką.Następnie wsypujemy rodzynki i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, spód i boki wykładamy herbatnikami, przekładamy masę serową.Sernik można jeszcze z wierzchu posypać rodzynkami ale nie koniecznie. Piekarnik rozgrzewam do temperatury 175/180 stopni i pieczemy około 70 minut.Następnie wyłączamy piekarnik i studzimy sernik przy uchylonych drzwiczkach
Sama słodycz i szczypta chiliWyjątkowo orzeźwiający i lekki sernik, który z pewnością każdemu posmakuje ;-) Przepis pochodzi z książki "Serniki słodkie i wytrawne" . Znajdziecie w niej mnóstwo smakowitych i wcale nietrudnych w wykonaniu przepisów na jedno z ulubionych ciast Polaków ;-) Teraz na każdej imprezie i podczas każdego święta sernik może smakować inaczej ;-) Zapraszam do wykonania! :-) SKŁADNIKI: - 1 kg twarogu z wiaderka(...)ciągle mieszając. Wlewam powoli do masy serowej i krótko miksuję. Masę przekładam delikatnie do tortownicy. Wyrównuję i schładzam w lodówce. Stężałą galaretkę kroję na kawałki i wykładam na schłodzony sernik. Tuż przed podaniem serwowany kawałek ciasta można delikatnie skropić sokiem z cytryny. Sernik jest bardzo lekki, puszysty, orzeźwiający w smaku, lekko kwaskowaty. SMACZNEGO
Wielopokoleniowokolejny sernik – tak, tak, one chyba nigdy mi się nie znudzą! Dziś serwuję jednak ten bez pieczenia – sernik gotowany. Idealnie kremowy, delikatny, wręcz rozpływający się w ustach. Truskawkowy mus i palona beza włoska sprawiają, że ciężko poprzestać na jednym kawałku. Jest to sernik bez pieczenia, ale nie sernik na zimno. Masę serową zamiast piec(...)gotuje się jak budyń, dzięki czemu jest bardzo delikatna i aksamitna. Ps. śmiało możecie zrobić swoją ulubioną wersję sernika gotowanego – z karmelem, orzechami, kokosową kruszonką, mleczną czekoladą, chrupiącymi prażynkami … i wszystkim tym, na co Wam tylko przyjdzie ochota! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 20-24 cm ) MASA SEROWA: * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło
Ostra na Słodkookazji Dnia Mamy wszystkim Mamom składam najserdeczniejsze życzenia. Z tej okazji dla swojej Mamy przygotowałam sernik z musem czekoladowym. Pyszne połączenie wilgotnego i zwartego sernika z lekkim i puszystym musem czekoladowym. Do musu można użyć czekolady gorzkiej i mlecznej pół na pół. Przepis z najlepszej strony z wypiekami Moje Wypieki . Polecam! Sernik z musem czekoladowym Składniki(...)połączenia i powstania gładkiej masy. Nie miksujemy za długo, by nie napowietrzać zbyt mocno masy. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni, na dno piekarnika wkładamy keksówkę napełnioną gorącą wodą, sernik będzie się piekł w naparowanym piekarniku, dzięki temu będzie wilgotny. Sernik pieczemy około 45 minut lub troszkę dłużej, aż będzie ścięty na całej powierzchni. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia
Smak mojej kuchniCiebie przepis na sernik, który nie opada. Mam nawet więcej przepisów na sprawdzone i pyszne serniki. Zbliża się Wielkanoc, a sernik... The post Przepis na sernik – sprawdzone i pyszne serniki appeared first on Eksperymentuj z życiem
Eksperymentalnie.comprzepis na błyskawiczny sernik wegański na zimno zamknięty w słoiku. Głównym składnikiem są płatki ryżowe, które w połączeniu z mlekiem kokosowym tworzą pyszną masę sernikową. Ryżowy sernik wegański na zimno w słoiku Składniki (na dwa słoiki): 50 g żurawiny 30 g wiórków kokosowych 100 g płatków ryżowych 250 ml wody połowa stałej części mleka kokosowego(...)łyżkę mleka roślinnego i rozpuszczonego oleju kokosowego, dodaj kakao i cukier puder i wymieszaj. Gotowa polewa czekoladowa polej serniki. Pokrusz owoce liofilizowane i posyp nimi serniki. Serniki włóż do lodówki na ok 2 h. Smacznego
wegujemyBRZOSKWINIOWY SERNIK GOTOWANY Sernik gotowany to taki, którego nie trzeba piec w piekarniku. Jest bardzo puszysty z wyczuwalną nutą brzoskwini, przypominającej smaki lata. Ostatnio na blogu pojawiają się przepisy, które nie są trudne w przygotowaniu i nie wymagają długiego stania w kuchni, ale są za to bardzo smaczne. W serniku spód stanowią herbatniki. Masa ma smak(...)wylewamy ciepłą masę z sera. Odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i soku cytryny. Wykładamy na zimny sernik. Wafelki rozgniatamy i posypujemy na sernik. Sernik wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny
Kuchnia Pauletteslitr wsypać do szklanki, wlać do połowy szklanki gorącej wody i rozpuścić żelatynę mieszając, wlać do kubusia o smaku truskawka+banan+marchew+jabłko i wymieszać, zostawić do lekkiego stężenia sernik z opakowania wsypać do pojemnika, wlać zimne mleko, dodać serek waniliowy homogenizowany i mikserem miksować z 4 minuty na dużych obrotach tortownica 24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia(...)dnie rozkruszyć herbatniki, 7 sztuk zostawić w całości do blaszki wyłożyć sernik i lekko przemieszać z herbatnikami, wygładzić wirzch i wylac tężejącego kubusia i ułożyć całe herbatniki, schować do lodówki do zastygnięcia galaretki rozmieszać w 950 ml gorącej wody i prawie tężejące wylać na sernik, zostawić w lodówce na kilka godzin lub na całą noc - sernik jest
W Mojej Kuchni Lubięhomogenizowany. Sernik nie tylko można upiec, smakuje także gotowany lub na zimno. Ten ostatni szczególnie sprawdza się z kolorowymi galaretkami i owocami serwowanymi latem. Moja Mama przygotowuje sernik na zimno wiosną - latem z dodatkiem wiśniowej i pomarańczowej galaretki, w której zatopione są mandarynki, plastry dojrzałego kiwi lub sezonowe owoce takie jak truskawki, jagody. Dziś sernik(...)waniliowego) dawno temu znalazłam w gazecie Dobre Rady w rubryce z ciastami na Wielkanoc. I od tamtej pory jest z nami nie tylko na Wielkanoc:) Jest pyszny! A górę sernika możecie dowolnie przyozdabiać - może to być galaretka z owocami, polewa czekoladowa, kolorowe cukierki, groszki, na co macie tylko ochotę, choć i bez tego sernikowi trudno się oprzeć :) Składniki
Zasmakuj KuchniUwielbiamy serniki. To jedno z najszybciej znikających ciast w moim domu. Polecam Wam dzisiaj przepis na delikatny sernik z rodzynkami. Idealny na Święta, weekendy, przyjęcia, a nawet na Nowy Rok. Przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu. Spróbujcie. Składniki: (na tortownice 24 cm) 500 g dobrego sera z wiaderka 4 jajka M 125 g miękkiego masła(...)tortownicy. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 210 stopni piekarniku na środkowym poziomie. Czas pieczenia uzależniony jest od wilgotności sera i piekarnika, około 45 minut. Należy obserwować pod koniec pieczenia sernik. Boki powinny odchodzić od foremki. Sernik zostawiamy jeszcze kilka minut w wyłączonym, uchylonym piekarniku. Gdy całkiem ostygnie zdejmujemy obręcz z formy, oprószamy sernik cukrem pudrem. Brzegi zdobimy
Słodkie okruszkipiekarnika wkładamy blaszkę lub naczynie żaroodporne z wodą. Sernik wkładamy na półkę środkową. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 80 min. Po upieczeniu, wyciągamy blaszkę z wodą, sernik pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach (ja pozostawiłam na noc). Wystudzony sernik polewamy polewą czekoladową i dekorujemy np. kandyzowaną skórką pomarańczową
Domowy Smak JedzeniaSernik intensywnie piernikowy to tradycyjny wypiek w nowoczesnej odsłonie! Zarówno spód jak i wierzch sernika to pokruszone pierniczki w czekoladzie. Mazisty, kremowy, bardzo aromatyczny. Przepis podaję na małą tortownicę, bo zaledwie 18 cm. Można upiec z podwojonej ilości składników w tortownicy o średnicy 25-26 cm. Polecam! Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) Piernikowy(...)równomiernie wysypać pokruszone pierniczki w czekoladzie. Piec jeszcze przez ok. 20-30 minut (lub dłużej- sernik powinien być ścięty i wypieczony). Jeśli posypka zbyt szybko się rumieni, można sernik przykryć folią aluminiową i dalej zapiekać. Studzić w uchylonym piekarniku. Ostudzony sernik schłodzić całą noc w lodówce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego
Nastoletnie Wypiekaniemożna pogrzebać w babcinych przepisach ;) Jako zwolennik prostych wypieków, dzisiejszy sernik będzie na tyle prosty by każdy mógł go bez trudu zrobić w domu :). Sernik trochę na resorach, bo dostanie odrobinę nutek egzotyki :). Generalnie kruchy spód w wielu przepisach smarują marmoladą, co nigdy mi się nie podobało. Mocno słodkie marmolady dają efekt zasłodzenia i często posiadają(...)jagodą - Mango z owocem kaki - Melon z marakują Ważne by miks przetartych owoców był zawiesisty a nie lejący. Dlatego miksujemy owoce bardziej sokodajne z tymi mięsistymi :). Sernik może też załapać aromaty z cytrusów i odpowiednio do masy serowej możemy dodać: - Skórkę limonki - Skórkę cytryny - Skórkę pomarańczową - Skórkę pomarańczową i odrobinę imbiru To tradycyjne ciasto to świetna baza
Kuchnia PROzdrowotnamojej rodzinie na każde święta piecze się sernik. Uwielbiany przez wszystkich i ...koniecznie bez rodzynek ;) Na Wielkanoc zawsze ten lekki, waniliowy ze złocistymi, cukrowymi kropelkami na puchatej piance- sernik rosa. Na Boże Narodzenie na stole ląduje zimowa, cieplejsza w smaku wersja śmietankowo- karmelowa na ciężkim (kompletnie bezglutenowym) orzechowym spodzie. Przepyszne karmelowe drobinki rozpływają się w ustach i nadają(...)sernikowi świątecznego charakteru i przytulności, a wyrazisty orzechowy spód wspaniale kontrastuje ze śmietankowym serem, przywołując wspomnienia orzechowych prezentów z dzieciństwa. Sernik to jedno z tych ciast, które kojarzą się z miłością i domowym kątem, a przecież te Święta właśnie na miłości najbardziej się opierają :) Bezglutenowy sernik śmietankowo- karmelowy na orzechowym spodzie na małą formę Potrzebujesz: Ciasto: 60g zmielonych
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSernik powstał spontanicznie i bardzo szybko, bez robienia spodu i ubijania białek, ponieważ po prostu miałam mało czasu na jego wykonanie, a spodziewałam się gości. Sernik wyszedł ciężki, tłusty, bardzo sycący i smaczny. Polecam tym, którzy lubią ciężkie serniki i kokos. Święta tuż tuż i już zastanawiam się jakie ciasta przygotować, co roku robię kilka ciast, ponieważ(...)serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni (to zależy od piecyka, lepiej piec w niższej temp., a dłużej). Sernik po wystudzeniu polać polewą: śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej pokruszoną czekoladę, polać ciasto i posypać posypką Decorada. Smacznego
talerz przyjemności