SUROWIEC -boczek bez skóry 1,5 kg /najlepiej cienki PRZYPRAWY -peklosól 17 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -jałowiec mielony 2 g/kg -kozieradka 1 g/kg -czosnek
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Polecam produkty firmy Puszkopol , sam korzystam i jestem zadowolony👍 Dzięki produktom firmy PUSZKOPOL można w własnym domu przygotować samemu wspaniałe smaczne konserwy i nie tylko
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Grudniowej Piekarni Amber tym razem króluje chleb nie byle jaki. Chleb według pomysłu Moniki Waleckiej wydrukowany w miesięczniku KUKBUK. Uwielbiam jak w grudniu pachnie w moim domu, czy to za sprawą kandyzowanej skórki pomarańczowej , czy piernika staropolskiego lub pierniczków . Jeśli chleb pachniał w całym domu kawą i migdałami to znaczy że święta coraz bliżej. Ja upiekę go na pewno(...)wigilijny stół a czy Ty? zależy tylko od Ciebie. Ten rok obrodził nam w Piekarni w cudne wypieki a zakończony zostanie wyśmienitym chlebem. Chleb jest miękki i sprężysty z chrupiącą skórką, łatwo go zrobić a z pieczeniem nie ma żadnego problemu. Jeśli nie macie kamienia do pizzy, można go wypiekać na blaszce do pieczenia z wyposażenia piekarnika lub w foremce
Moje Małe CzarowanieSKŁADNIKI I MATERIAŁY POMOCNICZE -dobrej jakości śledź małosolny 5 płatów -po połowie cebuli białej i czerwonej -czosnek 4 ząbki -olej ja użyłem rzepakowego może być inny
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SKŁADNIKI Dodane do gotowania: -woda tyle aby zakryło wszystkie składniki -golonka tylna szt.1 -nóżki w/p szt. 2 -ćwiartki z kurczaka szt.2 -skórki w/p wędzone 300 g
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -4 kg boczek (chudy) 8 mm -3 kg karkówka szarpak -3 kg szynka w kostkę 1-1,5 cm PRZYPRAWY I MATERIAŁY
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC -karkówka 1,5 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana 16-17 g/kg -ziarno kolendry 1 g/kg -gorczyca ziarno 1 g/kg -chili grys 1
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Poniższy przepis był już przeze mnie przedstawiany z tą różnicą tylko, że ta mielonka jest w słoiku i był tu zastosowany proces pasteryzacji, a w
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -łopatka 900 g/ sitko fi 5 mm -boczek 800 g/sitko fi 5 mm -podgardle 300 g/ sitko fi 8 mm PRZYPRAWY I SKŁADNIKI
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -łopatka 2 kg druga klasa /szarpak -łopatka 1 kg pierwsza klasa w kostkę 1-2 cm -boczek 2 kg /10 mm -wołowina
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -boczek bez skóry 4 kg / krojony w kostkę 3 cm -1 szt. golonka tylna / 2,5 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przedstawiam przepis na bardzo prosty przepis na klasyczny chleb z mąki pszennej z fajną chrupiącą skórką. Z tego przepisu wychodzi jeden duży chleb „rodzinny” lub dwa małe chlebki o długości ok. 20 cm i szerokości ok.15 cm. Składniki: – 4,5 szklanki mąki pszennej – 2 łyżeczki soli – ¾ łyżeczki drożdży instant – ok. 2-3 szklanki wody(...)Ciasto przełóż na dokładnie obsypaną mąką lnianą ściereczkę, uformuj, a następnie przełóż do gorącego garnka żeliwnego. Piecz 30 minut pod przykrywką i kolejnych 15- bez. Artykuł Klasyczny chleb z chrupiącą skórką pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFESKŁADNIKI -oczyszczony owoc pigwowca 2 kg -cukier 1-1,5 kg -alkohol 2 litry 50-70 % WYKONANIE Owoce pigwowca myjemy, usuwamy gniazda nasienne i białą błonkę
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SKŁADNIKI: - 1 szklanka pestek z pigwy/pigwowca -0,5 litra alkoholu 50-70% -200 mililitrów przegotowanej wody -200 gram cukru WYKONANIE Cukier rozpuszczamy w wodzie (nie gotujemy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.