Aromatyczny boczek Sous Vide

Aromatyczny boczek Sous Vide

Aromatyczny boczek Sous Vide

SUROWIEC -1,5 kg boczku ze skórą b/k PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 19 g/kg -jałowiec mielony 2 g/kg -chili grys 1 g/kg -pieprz czarny grubo mielony 1 g/kg -czosnek zgnieciony 2-3 ząbki -cyrkulator -worki próżniowe -naczynie do parzenia WYKONANIE Płat boczku kroimy po długości, peklujemy, przyprawiamy ze wszystkich stron i składamy tak aby skóra była w środku i na zewnątrz. Pakujemy próżniowo na 4-5 dni w temp. 4-6 st. Po tym czasie parzymy cyrkulatorem 11 godz. w 63 st. Następnie schładzamy 10-15 m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, mielone, boczek

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.