Przedstawiam 3BIT-a w wydaniu bardziej eleganckim, świątecznym nawet można by było powiedzieć. ;) W moje ręce ostatnio wpadła włoska śmietana Bravo, do kupienia TUTAJ . Jest to niezawodna śmietana, dla tych, których choć raz zawiodła standardowa 30%, bądź 36%. Śmietana Bravo nie ma szans na niepowodzenie, nie może się nie udać. Ubija się niezwykle szybko, jest nieco słodka i można nią
MamaOskarkagospodyni domowa, postanawia dodać trochę koloru swemu bezbarwnemu małżeństwu – zgodnie z maksymą „przez żołądek do serca”. Kobieta ma wielką nadzieję, że nowa potrawa, której smak doprowadziła do doskonałości, przyspieszy bicie serca jej wiecznie nieobecnego męża. Specjalna przesyłka z jedzeniem, wysłana do niego do biura, przez pomyłkę trafia w ręce innego mężczyzny. Podejrzewając, że ktoś obcy zjada przygotowane przez nią
królestwo garówniego poszczególnych składników otrzymujemy sos Choron - koncentrat pomidorowy, sos bearneński (berneński) – wino i estragon, sos maltański – sok pomarańczowy sos musztardowy – musztarda sos muślinowy – bita śmietana Szparagi obrać obieraczką do miękkich warzyw i owoców. Końcówkę odłamać a nie odcinać !!! Obrane wkładać do zimnej wody, aby nie ciemniały. Gotować, najlepiej "na stojąco" (chociaż można i na płasko
królestwo garówwiększość obszar ten porośnięty jest lasem. Głównymi składnikami jest biszkopt czekoladowy aromatyzowany wiśniówką, z wiśniowym nadzieniem, ze śmietaną i ozdobiony wiórkami czekolady. Ciasto nawiązuje do tradycyjnego kobiecego stroju – bita śmietana jak biała bluzka, wiórki gorzkiej czekolady jak czarna sukienka, wiśnie jak Bollenhut – charakterystyczne nakrycie głowy – czerwone kule na białym tle. Do tortu wykorzystywany jest likier wiśniowy, z którego słynie Czarny
królestwo garówczekolady gorzkiej 4 łyżeczki zwykłego cukru 1 całe jajko + 1 żółtko 4 łyżeczki wódki malinówki 4 łyżeczki wody lub mleka kilka kropelek aromatu rumowego do dekoracji bita śmietana złote, cukrowe perełki płatki czekoladowe Na samym początku przygotować galaretkę pomarańczową – sok pomarańczowy wlać do rondelka, wsypać cukier i całość podgrzać, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie żelatynę rozpuścić
Ugotowaćweekend ciacho musi być. Co prawda często też jest w ciągu tygodnia coś słodkiego ale na weekend nie ma zmiłuj. Dziś polecam Wam pychotkę czyli biszkopt, masa, galaretka i bita śmietana. Ciacho idealne nie tylko na weekend ale praktycznie na każdą okazję nawet na komunie bo to już czas myśleć na menu komunijnym. To oczywiście dla osób mających
Ewa w kuchniproponuje wam pyszną czekoladową kawę z dodatkiem Nutelli, myślę, że dobrze osłodzi wam czas do weekendu. Składniki: filiżanka wrzątku 3 łyżki Nutelii 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej bita śmietana do dekoracji Wykonanie: Kawę rozpuszczamy w wrzątku, dodajemy Nutellę i mieszamy aż się rozpuści. Następnie przelewamy wszystko do wysokiej szklanki i wlewamy na koniec mleko. Wszystko to dekorujemy bitą
ciastkarnia na kruchym spodziedeser... Zdrowy i nie słodki koktajl :D SKŁADNIKI 2 duże banany jogurt naturalny 2 łyżeczki cukru 200ml mleka 2 łyżki kakao 1 łyżeczka cukru bita śmietana + płatki czekoladowe Wlać jogurt do pojemnika, pokroić banany, wsypać cukier :D blenderować na gładką masę Wlać pierwszą cześć koktajlu do szklanek Następnie do pojemnika wlać mleko, dosypać kakao i cukier.... znów
MarciochaKucharzycieście francuskim, równomiernie rozkładamy maliny. Obustronnie skrecamy placek. Tniemy w paski 1,5-2 centymetrowe. pionowo układamy na papierze do pieczenia.Formujemy kształt serduszkowy Pieczemy 15-20 minut:D Dekorujemy bita śmietana. ciasteczka można tez poprószyć cukrem pudrem. GOTOWE CIASTKA WALENTYNKOWE
MarciochaKucharzyKakaowe naleśniki z serkiem straciatella z malinami i miętą SKŁADNIKI: 200g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki kakao cukier mleko, woda łyżeczka oleju 2 serki Danio, maliny, mięta, bita śmietana, lody czekoladowe ( tak na dodatek:P ) Do mleka wbić jajka i cukier, wymieszać ze szczyptą soli. Dodać mąkę, kakao, mleko, olej. Dokładnie wymieszać do uzyskania dobrej konsystencji dodać gazowanej wody
MarciochaKucharzyherbatniki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami i wyłożyć na herbatniki. Na górę zetrzeć czekoladę.Odstawić do lodówki do zastygnięcia. herbatniki masa budyniowa herbatniki/krakersy masa kajmakowa herbatniki bita śmietana starta czekolada
Moje domowe kucharzeniemargaryny łyżeczka gorzkiego kakao Masa: 800 g mielonego twarogu 600 g masy krówkowej lub kajmakowej 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek 200 g śmietany 18% polewa czekoladowa bita śmietana do dekoracji Składniki: Herbatniki kruszymy dokładnie na wiórki. Margarynę roztapiamy w rondelku i dodajemy kakao. Gdy składniki się wymieszają przelewamy je do miski z pokruszonymi herbatnikami. Wszystko razem mieszamy. Masę
ciastkarnia na kruchym spodzietych babeczkach, a jak nie chcecie siedzieć nad małymi foremkami, z przepisu wychodzi również jeden placek, jak u Pieczarki Mysi. A jak wiadomo, do szarlotki pasują i lody i bita śmietana. Zima musi
Pink Envelopeskładniki: 1 filiżanka naparu kawy 1-2 łyżeczki czekolady w proszku / w zależności od wielkości filiżanki bita śmietana skórka starta z pomarańczy opcjonalnie: cukier wykonanie: 3/4 filiżanki napełniamy gorącą kawą, dodajemy czekoladę, opcjonalnie dosładzamy, mieszamy. Podajemy z bitą śmietana i skórką startą z pomarańczy
Domowy Smak Jedzeniałyżki cukru wykonanie: Mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy orzechy i gotujemy, aż powstanie gęsta masa. sos do zapiekania: 250 ml śmietany kremówki 36 % 2 łyżeczki miodu dodatkowo do podanie: bita śmietana grubo posiekane orzechy włoskie wykonanie: Śmietanę mieszamy z miodem. Placki naleśnikowe smarujemy nadzieniem, zwijamy w rulon. Układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem śmietanowym i zapiekamy pod przykryciem przez
Domowy Smak Jedzenia