ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:200/409)

Grillowane kotlety wieprzowe z chutneyem rabarbarowym / Grilled pork chops with rhubarb chutney 243

Jakiś czas temu dostałam od mamy z działki piękny rabarbar. Część zużyłam na przepyszne ciasto truskawkowo-rabarbarowe (niedługo na blogu), a resztę spożytkowałam na doskonały chutney do mięs. Gdy zobaczyłam na niego przepis na tej stronie, wiedziałam że muszę go wypróbować, tym bardziej, że całe danie okazało się ekspresowe w wykonaniu. Takim też sposobem, po długim dniu pracy, przygotowałam szybkie

karmelowy
Torcik naleśnikowy z owocami 153

jaja 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 25 dag mąki cukier i olej do smażenia Składniki sosu: 3 jaja 1 szklanka mleka cukier waniliowy owoce sezonowe galaretka bita śmietana Wykonanie: Jaja rozbijamy z mlekiem i wodą, dodajemy mąkę- mieszamy , cukrujemy do smaku i smażymy naleśniki. Wykonanie nadzienia: Owoce lekko dusimy widelcem i zasypujemy galaretką, następnie masę owocową przekładamy

Tradycyjna Kuchnia
Rurki półfrancuskie 133

bitą śmietaną, kremem waniliowym czy marmoladą:) Z każdym nadzieniem są przepyszne!  Składniki: 1 kostka margaryny, 1 szklanka gęstej śmietany, 3 szklanki mąki, 50 dag dżemu, marmolady (lub tradycyjnie bita śmietana), cukier puder do posypki, tłuszcz do formy. Wykonanie: Mąkę posiekać dokładnie z margaryną i dolewając powoli śmietanę wyrobić ciasto.  Rozwałkować cienkie placki, pokroić na małe kwadraciki, smarować dżemem

Tradycyjna Kuchnia
Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami 247

żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 ° C .   Piecz około 20 minut , aż rabarbar będzie miękki , ale nie zacznie się jeszcze rozlatywać. Odstaw do wystudzenia. Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki 2 czubate łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno z mascarpone, dodając pod koniec miksowania cukier puder. Dodatkowo: 500 g świeżych truskawek

Food Square
Pianka truskawkowa (na śmietanie kremówce) 181

małe opakowanie śmietany 30% (250 g) 0,5 kg truskawek (waga z szypułkami) 1/2 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki wrzącej wody 4 łyżeczki żelatyny do dekoracji: kolorowa posypka cukrowa bita śmietana kilka sztuk truskawek Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklance wody. Odstawić do ostygnięcia, W międzyczasie truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze części. Truskawki wsypać do blendera (kilka sztuk

Ugotować
3 Bit na biszkopcie 601

Witajcie :) dzisiaj Dzień Mamy , więc wszystkie Mamy  zapraszam na przepyszne ciasto 3 Bit. Połączenie biszkoptu z masą budyniową  karmelem i bitą śmietana a do tego jeszcze posypka z czekolady i przepysznych Ziarenek Migdałowy Przylądek z Ziarenkowa  - dostępnych  -  http://sklep.ziarenkowo.com/index.php

Sama słodycz i szczypta chili
Kremowe brownie z nerkowców i ciecierzycy bez mąki i cukru 220

Dzisiaj przepis na pyszną i o wiele zdrowszą wersję ciasta czekoladowego, z pysznym kremem z nerkowców, cudownie pachnącym miodem wrzosowym oraz ciecierzycą, która idealnie smakuje również na słodko.  Niedawno dostałam do wypróbowania od firmy miody polska kilka pysznych produktów i muszę przyznać, że bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie ta firma, miody już po wyciągnięciu z pudełka zachwycają pięknymi opakowaniami, mają

zdrowa vege kuchnia
Pomarańczowe babeczki z makiem 183

miksujemy znowu. Na koniec wsypujemy na przemian mąkę i kefir - mieszamy łyżką do połączenia składników. Papierowe papilotki wkładamy do blaszki na muffiny, nakładamy po 1,5 łyżki ciasta i pieczemy w 170 stopniach przez około 20 minut.  Babeczki są mięciutkie, delikatne, o lekkim cytrusowym zapachu

apetytnapieczenie
Ciasto kawowe 230

kawowa: 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej\ 1/2 kostki masła 3/4 szklanki cukru pudru 5-6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 4 łyżki likieru kawowego.  Bita śmietana 0,5 l kremówki 2 płaskie łyżki cukru pudru (opcjonalnie) 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki. WYKONANIE Białka oddzielamy od żółtek,  ubijamy na sztywną

W kuchennym oknie Ewy
Naleśniki korzenne z mąki razowej z bitą śmietaną i truskawkami 211

zaczynają swój sezon, a ja będę używać ich do rozpieszczenia naszych podniebień. Placki korzenne, są bardzo prostym przepisem, a składniki zazwyczaj są w naszych domach. Jako świetnym uzupełnieniem jest bita śmietana i truskawki, jednak możecie użyć innych owoców np. borówek, malin, czy jeżyn.  Składniki: 80 g mąki razowej 40 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku

Niezły Młynek
Tarta z truskawkami i bitą śmietaną 124

Coś w sam raz na sezon truskawkowy. Proste i bardzo smaczne. Delikatna ricotta, bita śmietana i truskawki - a wszystko to na kruchej tarcie

Milion Smaków
Tort truskawkowe marzenie 116

Waszych ulubionych słodkości również należą truskawki, czekolada i bita śmietana? Jeśli tak to przedstawiam Wam tort Waszych marzeń :) Trzeba co prawda zainwestować w niego nieco czasu ale efekt końcowy zdecydowanie wynagradza włożony trud. Zaczynając od spodu - mocno czekoladowe, wilgotne brownie otulone delikatnym, puchowym wręcz kremem na bazie śmietany. I na koniec najważniejsze - świeże, soczyste truskawki zalane truskawkową galaretką. Naprawdę polecam

Milion Smaków
Zupa krem z młodej kapusty z piwem i serem / Young cabbage, beer and cheese soup 239

with a handheld blender, or transfer to puree in a food processor. Season with salt and pepper to taste. Ladle the soup into bowls. Sprinkle bacon, cheddar and a bit of the shredded cabbage on top of each bowl and serve. Enjoy

karmelowy
Gofry z owocami i bitą śmietaną 183

mąki pszennej 500 ml mleka 6 łyżeczek cukru 4 łyżki roztopionego masła 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatki  30 dag śliwek garść malin oraz kulek winogron bita śmietana Sposób Mąkę przesiewamy przez sito do miski, dodajemy resztę składników, całość dokładnie miksujemy na jednolitą masę, odstawiamy. W tym czasie rozgrzewamy posmarowane olejem (za pomocą pędzelka)  płytki gofrownicy

Kuchenne aromaty
Dżem z rabarbaru z pomarańczą i wanilią 148

śpiewała Kasia Klich. Jeśli Wy jednak macie dużo zapału i energii, a brakuje Wam konkretnych planów, proponuję przygotować dżem. I to nie byle jaki - bo z rabarbaru.  Uwielbiam ciasta i przetwory z rabarbarem, tę jego wyjątkową, kwaśną nutę, która idealnie balansuje słodycz. Wypieki z tymi różowymi łodygami, nawet te najprostsze,  nigdy nie są nudne. A dżem z rabarbaru

Pożeraczka, czyli raz adobrze