ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:198/409)

Cytrynowe muffiny na kefirze z grzybka tybetańskiego 127

należy wlewać więcej niż do ¾ wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º C na ok. 20 minut. Upieczone studzimy na kratce. Muffinki zdobimy według uznania. Może to być lukier, bita śmietana, czy też – jak u mnie – krem ajerkoniakowy i pistacje. Cytrynowe muffiny na kefirze z grzybka tybetańskiego to nie tylko deser, ale i kolejny sposób na wykorzystanie kefiru z grzybka

mojewypiekiinietylko
Kawa z pomarańczą, aromatycznym cynamonem pełna energii smaku. 136

drobną kostkę) 1 łyżkę miodu  1/4  łyżeczki cynamonu  ok 100 mleka  3 paski czekolady  1 łyżeczkę cukru waniliowego  1 łyżkę kakao  bita śmietana  SPOSÓB WYKONANIA:    Czekoladę rozpuszczamy w mleku z łyżką cukru waniliowego, cynamonu i łyżką kakao. Parzymy kawę tradycyjnie (niecałe 200 ml wody). Pomarańcze myjemy, parzymy. Odkrawamy dwa grubsze

Basia w kuchni
CIASTO-DUPA PAWIANA 359

biszkopcie układamy lody, można je przeciąć na pół, aby nie wystawały ponad warstwę serową. Po czym zalewamy je serem zmieszanym z galaretką. Wkładamy do lodówki, aż masa serowa stężeje. BITA ŚMIETANA: 250 ml śmietanki 30%, bądź 36% 1/4 szklanki cukru Łyżeczka żelatyny 1/3 szklanki zimnej wody.  Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 10 minut, aby namokła. Później wkładamy

Swojskie jedzonko
Ananasowiec z bitą śmietaną 343

pyszne ,lekkie,owocowe,z całkiem innym biszkoptem jak puch i do tego bita śmietana-pychotka... ANANASOWIEC SKŁADNIKI: na biszkopt: 6 jajek 1,5 szkl.cukru 1,5 szkl. maki pszennej 2 łyż.mąki ziemniaczanej szczypta amoniaku 2 kieliszki wrzątku na masę: 7 łyżek cukru puszka ananasów 2 budynie śmietankowe 2 galaretki cytrynowe kostka margaryny dodatkowo: 500 ml śmietany 30% 2 śmietan

Swojskie jedzonko
CIASTO TRUSKAWKOWE Z BITĄ ŚMIETANĄ 242

pychotka,nie ma u mnie sezonu truskawkowego bez tego ciasta w lodówce-uwielbiam je i cała moja rodzina,puszysty biszkopt,kremowa bita śmietana i galaretka z truskawkami-czy może być coś lepszego???? SKŁADNIKI: na biszkopt: 4 jajek 1 szkl.cukru 1 szkl. maki pszennej 1,5 łyż.mąki ziemniaczanej szczypta amoniaku 2 kieliszki wrzątku dodatkowo: 500 l śmietany 30 % 2 śmietan

Swojskie jedzonko
Rolada z bitą śmietaną i bananem 195

SZTYWNO,DODAJEMY CUKIER PUDER WYMIESZANY Z ŚMIETAN FIXAMI,JAK SIĘ ZMIESZA WYŁĄCZAMY(NIE UBIJAJCIE ŚMIETANY ZA DŁUGO BO SIĘ ZWAŻY) ROZWIJAMY NASZĄ ROLADĘ I SMARUJEMY DŻEMEM ,NA TO BITA ŚMIETANA,UKŁADAMY BANANY I ZAWIJAMY NA WIERZCH JESZCZE RESZTĘ BITEJ ŚMIETANY I POLEWAMY ROZPUSZCZONĄ (W KĄPIELI WODNEJ)CZEKOLADĄ,SCHŁODZIĆ W LODÓWCE I GOTOWE

Swojskie jedzonko
Słodko kwaśna galaretka 105

Galaretka truskawkowa – 1 op Galaretka cytrynowa – 1 op Truskawki Sok z cytryny – 4 łyżki Skórka otarta z cytryny – 1 łyżka Bita śmietana Mięta  Galaretkę truskawkową rozpuścić w 450 ml gorącej wody, dokładnie wymieszać i pozostawić do ostudzenia. Galaretkę cytrynowa rozpuść w 400 ml gorącej wody, dokładnie wymieszać , pozostawić do wystudzenia. Gdy galaretki przestygną , do cytrynowej dodać sok, dobrze wymieszać

Camilla w kuchni
Czekoladowa chmura 152

które jest proste, w miarę szybkie w wykonaniu i pyszne. W dodatku ciasto jest bez mąki, prawie sama czekolada, wiec to idealna propozycja dla jej miłośników. Ciasto pysznie uzupełnia bita śmietana. Ciasto po wyjęciu z piekarnika powinno trochę opaść i w to zagłębienie kładziemy śmietanę. Przepis z książki Nigelli Lawson "Nigella gryzie". Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jajko na szpinaku, Birdman 136

However, if you’re looking for something fresh, different than the rest, it’s really warth watching. Birdman ’s got great photos and perfect acting, and maybe a little bit of cinema magic

Qlinarnie i Qlinarnie
Cynamonowe gofry 161

łyżeczka cynamonu 4 łyżeczki cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 1/4 szklanki mleka 25 g stopionego masła odrobina oleju do posmarowania gofrownicy ulubione dodatki: bita śmietana, cukier puder, owoce, domowy dżem truskawkowy Przygotowanie: Do jednej miski wbijamy same żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli. Do żółtek dodajemy cukier, dokładnie miksujemy

Słodkie okruszki
51 tygodni - Czekoladowe crêpes z kremem chantilly 177

teraz zapraszam Was na smakowite śniadanie bądź deser, w postaci wyśmienitych naleśników czekoladowych z dodatkiem bitej śmietany, czyli inaczej kremu chantilly. Są naprawdę wyśmienite, mocno czekoladowe, przy czym bita śmietana bardzo fajnie łagodzi smak naleśników. Dzięki temu mój mąż pożarł trzy i oblizywał się przez następne pięć minut, przy czym samego naleśnika już nie chciał, bo był dla niego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Naleśnikowy tydzień: Różowe naleśniki 129

skórki i zblendować. Dodać resztę składników i dokładnie zmiksować. Smażyć na odrobinie tłuszczu, najlepiej na klarowanym maśle bądź oleju kokosowym. Podawać z dowolnymi dodatkami (jabłko, gruszka, banan, rozmaite dżemy, bita śmietana). Naleśniki w tej formie są bardzo puchate i naprawdę przepyszne. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto 3 Bit 2264

Bardzo popularne ciasto, które zachwyca swoim smakiem, zbliżonym do batonika 3 bit. Składa się z 3 warstw herbatników, kajmaku, masy budyniowej, bitej śmietany i startej, ciemnej czekolady. Nie wymaga pieczenia, doskonałe na każdą okazję. Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej, by herbatniki zmiękły. Gorąco polecam! :D Składniki: Masa budyniowa: 2 szkl mleka 1/4 szkl cukru  2 żółtka 3 łyżki mąki

Nastoletnie Wypiekanie
Deser biszkoptowy 111

znika błyskawicznie. A przy tym można go efektownie podać i zrobić wrażenie. Składniki: 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 opakowanie budyniu czekoladowego 1,2 l. mleka 400 gr. biszkoptów bita śmietana Przygotowanie: Wlej pół lita mleka do garnka i postaw na ogniu do zagotowania. Nie wlewaj jednak wszystkiego, odlej szklankę do kubka. Wsyp zawartość torebki z budyniem waniliowym do kubka, gdzie

Smaczne Potrawy
Szybki Deser Dla Ochłody ! 363

lubimy. Do 4 szklanek kruszymy po 1 ciastku, następnie nakładamy masę ciemną po równo do każdej szklanki, kruszymy znów po jednym ciastku i nakładamy masę mleczna. Na koniec zdobimy bita śmietaną i starta czekoladą. Zamiast gorzkiej czekolady możemy użyć czekolady białej i wtedy odwracamy kolejność nakładania mas.  Smacznego

Gotowanie...to proste !