ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:192/409)

pyszny pieczony sernik z bitą śmietaną i z posypkami... 154

sztuk "L", cukier 1 szklanka, aromat migdałowy Delecta 1/2 łyżeczki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy Delecta 1 duża porcja/64 gram, skórka pomarańczowa 3 łyżki, biszkopty okrągłe 150 gram, bita śmietana - w opisie, mocno kolorowa posypka Decorada Delecta - 2łyżki, posypka maczek z mango Decorada Delecta 2 łyżki, posypka płatki czekoladowe Decorada, Delecta 2 łyżki jajka, aromat migdałowy, cukier ubić mikserem

W Mojej Kuchni Lubię
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI / RYE PASTA CASSEROLE WITH VEGETABLES AND CHICKEN 100

garlic, salt, pepper, herbs. Put all the vegetables with all the marinade on the preheated frying pan, fry it on a big fire until the vegetables will soften a bit. Fry the beets separately, otherwise everything will be in a beet color. Vegetables goes back to the bowl, add drained pasta also. Mix it all with yogurt and pieces

Martyna Cooks
DOMOWE KAKAO Z CYNAMONEM 129

chyba nic najwspanialszego od wypicia szklaneczki kakao z odrobiną cynamonu i bitej śmietany!. 0.5 litra mleka 3 łyżeczki kakao 3 łyżki cukru szczypta dosłownie cynamonu bita śmietaną Cukier cynamonowy do posypania ****************************************** Wlać mleko do rondelka ,100 ml.odlać a resztę zagotować.Kakao wymieszać z cukrem , dolać mleka i dokładnie wymieszać jeszcze raz. Gdy mleko w rondelku się zagotuje , dolać rozrobione

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Penne z sosem szpinakowym, kurczakiem i pomidorkami cherry (Penne with spinach sauce, chicken and cherry tomatoes) 189

objętość się zmniejszy zalewamy go śmietanką. Dusimy na wolnym ogniu, aż nadmiar płynów odparuje a sos zgęstnieje. Cut spinach into stripes, put into the pan and salt it a bit. When the spinach is reduces, put some cream to it. Stew it on a medium heat till the liquid is boiled away and the sauce becomes thick. Na drugiej patelni

Jacob Tastes
Torcik kawowy z bitą śmietaną 166

kawowa: 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej\ 1/2 kostki masła 3/4 szklanki cukru pudru 5-6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 4 łyżki likieru kawowego.  Bita śmietana 0,5 l kremówki 2 płaskie łyżki cukru pudru (opcjonalnie) 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: wiśnie z nalewki  mały słoik konfitury lub dżemu z  wiśni WYKONANIE Białka oddzielamy

W kuchennym oknie Ewy
Babeczki banoffee 159

500g mąki pszennej 250g margaryny 2 jajka 40ml wody 1 łyżka cukru szczypta soli Sos karmelowy: 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka ok. 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka masła Bita śmietana: 400g śmietany 30% 2 śmietan-fixy Dodatkowo: kakao/czekolada/polewa czekoladowa 2 banany Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować je na stolnicy posypanej mąką i wykroić babeczki. Można użyć foremek

Wrzosowa Polana
Orzeźwiająca kawa 141

przygotować kawę w nieco innej wersji niż zazwyczaj? Składniki na ok. 300ml napoju: 100ml ulubionej kawy 100ml mleka 100ml mleka kokosowego cukier 1 torebka mięty POSTI listki świeżej mięty bita śmietana Kawę przelewamy do foremek lub woreczka do lodu i mrozimy. Gotujemy mleko. Zaparzamy w nim torebkę mięty. Do przestudzonego naparu dolewamy mleko kokosowe i dodajemy cukier wedle uznania. Kawowe

Wrzosowa Polana
Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym 384

się całkowicie rozpuści. Cały czas ubijając, dodajemy powoli rozpuszczoną  mieszankę żelatynową. Odstawiamy masę, a w czystej misce ubijamy bardzo zimne, niemal zmrożone mleko skondensowane. Będzie puszyste jak bita śmietana, ale nie tak stabilne, należy więc działać szybko! Mleko mieszamy delikatnie z połową masy serowej, a następnie delikatnie łączymy z resztą plus kawałki czekolady. Masą napełniamy formę i wstawiamy

Kubki smaku
Jabłkowa krówka bez pieczenia 586

Herbatniki 2. Połowa masy krówkowej 3. Herbatniki 4. Połowa jabłek 5. Połowa masy śmietankowo-krówkowej 6. Herbatniki 7. Połowa jabłek 8. Połowa masy śmietankowo-krówkowej 9. Herbatniki 10. Odłożona bita śmietana Można ozdobić startą czekoladą lub  płatkami migdałowymi

Swojskie jedzonko
Truskawki w szampanie 164

słodką bitą śmietaną. SKŁADNIKI: (na dwa desery) 200 ml szampana lub wytrawnego wina musującego 2 łyżeczki żelatyny w proszku (+ 20 ml zimnej wody) 200-300 g truskawek skórka cytrynowa bita śmietana PRZYGOTOWANIE: Żelatynę wsypać do małego pojemnika zalać wodą i odstawić do napęcznienia. W garnku podgrzać wodę i umieścić w niej pojemnik z żelatyną, rozpuścić zawartość i przestudzić. Odmierzyć szampana

Pyry na Gaz
Holiday Eggnog Martini just like grandma used to make 228

remember grandma vigorously shaking it in a vodka bottle until sugar dissolved and egg yolks became creamy and smooth. When she was done, she would pour a little bit of it in a shot glass, let me dip my finger in it and then taste it. God, it was a real treat! I loved it to death

Food Polka
Tort Chałwowy 390

Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową, czekoladą i wyjątkowym kremem chałwowym- całość pod pyszną pierzynką z czekolady i wiórków kokosowych, a w elemencie ozdoby wisienki i bita śmietana.Czujecie już ten pyszny smak?! Tort Chałwowy to mój ulubiony tort-i jestem pewna,że już pierwsza łyżeczka tej pyszności podbije również Wasze serca i kubki smakowe Tort praktycznie

Domowe Torty
Gulasz sojowo-paprykowy ze Smakounem, świąteczny jarmark 233

Protein steak The stew is very satiating and even better the next day. The post’s been waiting for publication since summer and it’s finally on (therefore a bit unseasonal and bell peppers as ingredients). In the photo with white buckwheat, Polish style gherkin and protein steak Smakoun brought from Czech Republic (made in Chech, also available in Poland

Qlinarnie i Qlinarnie
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami (przepis na zupę i łazanki) 177

łazanki, kawałki marchewki, grzyby i wlewamy zupę. Pycha. SMACZNEGO. Łazanki Na stolnicę wysypujemy mąkę ( najlepiej ją przesiać przez sito ). Dodajemy jajka  i nieco wody. Wyrabiamy i zagniatamy  ciasto – powinno być twarde i „gumowate” ale dające się cienko wałkować. Rozwałkowujemy je bardzo cienko i przesypujemy mąką. Po rozwałkowaniu pozostawiamy aby nieco przeschło – oczywiście jeśli mamy na to czas

Smaki Ewy
Orkiszowy Dobrodziej – zawsze Ci się upiecze 141

drożdży świeżych oraz mieszankę Orkiszowy Dobrodziej. Tyle. Najpierw rozpuszczamy drożdże w wodzie, dodajemy do mieszanki. Wyrabiamy 20 minut. Ja ustawiłam czas w robocie i założyłam hak do ciasta. Po upływie 20 minut przykryłam misę i odstawiłam w ciepłe miejsce. U mnie to "koło grzejnika" Następnie przełożyłam do keksówki i zostawiłam na godzinkę. Chleb powinien podwoić objętość. I włożyłam do piekarnika

Z Kuchni Do Kuchni